Feest voor de Geest
Het alleringewikkeldse wat er op aarde bestaat is de Nederlandse Publieke omroep.Ik kom op 26 omroepen, waarvan er 10 zijn die alleen bestaansrecht hebben als ze over voldoende leden beschikken.
Een absurde situatie, maar we hebben geen keus.
De VPRO is een publieke omroepvereniging met ongeveer 344.000 leden.
Per week verzorgt de VPRO ongeveer 19 uur televisie en 57 uur radio.
In april worden alle leden van alle omroepen geteld, en naar aanleiding daarvan wordt het daaropvolgend seizoen ingedeeld.
Daar hoort dus een campagnelied bij LUISTER HIER.
(Hoe het vroeger ging, kan u hier horen.)
En een tv spotje.
En een website:
http://www.feestvoordegeest.nl/ = interactief!
De slogan van de werfcampagne, ‘Feest voor de geest’, duidt op de inhoud en diepgang van de programma’s.
Als er nog iemand lid wil worden, laat mij u dan lid maken, dan krijg ik ook het kado.
negentien reacties
Dit boeit me al jaren niet meer, ik kom toch niet veel verder dan 538, city fm, classic rock en sky radio. En de CD speler. Maar radio 1 t/m 4, nee, die mogen ze van mij opdoeken.
De VPRO is de enige omroep waar ik het mee kan vinden. De rest is shit. Vooral de commerciëlen. Al die reclame overal tussendoor.
Zoals je misschien wel weet heb ik het helemaal gehad met de omroepen. Commersieel en publiek. Radio hoort hoorspelen en muziek uit te zenden. Nieuws en aktualiteiten horen in kranten en weekbladen. Televisie hoort kunst en film en docu,s uit te zenden.
Nu worden de omroepen misbruikt voor politieke propaganda en verstopte reclame van de muziekindustrie die voor de gedraaide muziekwerkjes ter promotie ook nog eens royalty,s ontvangen.
Zaterdag avond zag ik toevallig iets wat door de VPRO werd gemaakt, en dat vond ik wel grappig. Het hele stelsel is moeilijk gemaakt door de overheid, en die zelfde overheid maakt bijna alles moeilijk..
Het kost allemaal maar een euro of 5. Zo kun je van een aantal omroepen lid worden.
VPRO ben ik geen lid van. BNN wel. En nog een paar geloof ik.
En dan te bedenken dat je in Nederland ook een PUBLIEKE lokale omroep kunt beginnen. Dan is alleen voldoende subsidie en representiviteit van de gemeente een vereiste. Dan kun je wel 168 uur per week radio en/of televisie maken. Groot verschil met landelijk dat veel meer geld krijgt voor minder zendtijd.
wij waren al lid van VPRO in de tijd van de puntjes(V.P.R.O.), vanaf 1952. het lidmaatschap van F. heb ik na zijn overlijden nog jarenlang aangehouden.
Allemaal staats omroepen… kijk maar eens naar wat ze uitzenden… allemaal achter de overheid aanlopende.
Elke omroep heeft natuurlijk bestaansrecht. Het is niet aan een handjevol mesen om uit te maken wlek er mogen blijven bestaan.
Staatsomroep blijft heus wel bestaan. Alleen de indeling wordt anders.