Vraagje

Daar ben ik weer, en als je wil weten wanneer Renesmurf weer terug is hij is er weer vanaf 8 augustus want jullie missen hem vast wel haha. Maar dan nu even mijn vraag aan jullie ik probeer op dit moment mijn items van mijn programma play te vernieuwen. En nu kwam ik op het idee om mensen te bellen en dan een prijs aan te bieden dat helemaal niet bestaat bijvoorbeeld een stoep schepper. En omdat ik ze van te voren wil opnemen wil ik nu graag zo veel mogelijk voorwerpen hebben die niet bestaan. Alvast bedankt !

Morgen post ik een uitgebreid logje over games dus gamers kijken morgen !

Julian

Rene Zondag 29 Juli 2007 at 4:40 pm | | Smurf | Dertien reacties
Gebruikte Tags:

Uber muziek!

Zo, ik ben er weer na aantal dagen hebben we bijna het hele huis van mijn oma leeg gehaald en naar het nieuwe huis verplaatst. Dus het wordt weer tijd voor een nieuw logje,zoals je weet ben ik een DJ bij risingflowradio.nl en presenteer ik elke zaterdag van 15.00 tot 17.00 mijn programma play een tijdje terug waren er nog behoorlijk veel problemen over die naam "Play" want radio54 heeft ook een programma met eene sjors die ook play heet. R54 de afkorting van Radio54 klaagde meteen over mijn show ze zijden "die julian pikt een programma naam van ons en hij heeft de zelfde items die wij ook hebben" maar ik had helemaal niks na gedaan de naam play had ik van TMF want daar was ook een tv programma met de naam play. En hoe ze erbij kwamen dat ik de zelfde items had klopte ook voor geen meter oke, misschien een beetje want ik lees zo nu en dan ook wat nieuws van nu.nl en andere website's. en toevallig doen ze dat bij R54 ook maar goed een zielig internet station daar. Daarna hadden we een actie om R54 zwart te maken en wij bij RFR hadden als slogan Ass kicken is voor mietjes omdat de slogan bij R54 "kicks ass" is.

Maar ik ben nu iets anders aan het vertellen terwijl ik het over muziek wil hebben, want rene post zo nu en dan lekkere muziek ik dacht laat ik dat ook eens doen. Ik laat je kennis maken met mijn lievelings muziek de eerste draagt de titel "Arm in Arm" dit nummer hoorde ik laatst in een trailer van GTA IV een spel voor de Playstation 3 en Xbox 360 iedere gamer kent GTA wel.

Luister naar het uber coole nummer !

En mijn andere lievelings nummer draagt de titel "The World Outside" deze hoorde ik laatst op de radio en vondt dit nummer meteen super

Luister naar het 2e ubervette nummer!

Nou weet je dit ook alweer van mij hierbij vraag ik gelijk om ook even je eigen lievelings nummer(s) te posten en geef je mening over de nummers die ik heb gepost.

Julian.

Rene Vrijdag 27 Juli 2007 at 8:37 pm | | Smurf | Veertien reacties
Gebruikte Tags:

Tip top in orde!

Zoals ik zij zou ik ook wat filmpjes en foto's posten van de vakantie in Turkije (alanya). Dus bij deze, Bij het eerste filmpje spring ik van een 10 meter hoge rots, we waren door een grot gegaan en uiteindelijk kwam je dan hier uit waar ik sta.
Filmpje 1
Bij het tweede filmpje ga ik van de glijbaar een soort draai kolk want bij het hotel had je een groot auqa park met 12 glijbanen.
Filmpje 2
Bij het derde filmpje ga ik door een andere glijbaan je moest in een band zitten en dan ging je naar beneden.
Filmpje 3. Hier enkele foto's:

Omdat we zo lang moesten wachten op het vliegveld zijn we vrienden geworden met Tim en carlijn:

 

Ik samen met mijn moeder op de foto: 

Er volgt nog meer. Ik ben trouwens tot en met donderdag weg dus ik kan niet loggen ik ga namelijk mijn oma helpen met verhuizen tot donderdag! Sorry.

Rene Maandag 23 Juli 2007 at 3:08 pm | | Smurf | 33 reacties
Gebruikte Tags:

Super vakantie ?

Zoals belooft zou ik mijn vakantie verslag plaatsen vandaag.

6 juli: ik ben druk bezig met mijn koffer in te pakken, haal de laatste kleding uit de kast en doe de koffer dicht. Eindelijk klaar nu nog alleen maar naar het vliegveld het vliegtuig in en de vakantie begint in Turkije (alanya). Om 0.00 stopte ik met gamen en ging naar bed want we moesten er alweer uit om 4 uur, om 4 uur kwam mijn moeder naar boven en zij “julian opstaan we gaan” . Ik deed mijn kleding aan en hielp om de koffers in de kofferbak te plaatsen. Net toen we dat hadden gedaan kregen wij een sms’je van schiphol SMS service want mijn moeder had zich er voor opgegeven. In het sms stond dat onze vlucht 2 uur vertraagt was. Dus we konden rustig door slapen, om 6 uur werd ik weer wakker gemaakt en we stonden weer op het punt om te vertrekken en ja hoor alweer een smsje de vlucht was nu 3 uur vertraagt. Ik had geen zin meer om weer mijn bed in te kruipen en besloot om tv te kijken. Om 9 uur vertrokken we dan eindelijk geen sms’je meer. Toen begon de 2 uur durende rijs naar schiphol.

Toen we aankwamen pakte ik een karretje en we gingen naar binnen we checkten in en vervolgens lieten we onze paspoorten zien. We hadden nog even tijd voor dat het vliegtuig vertrok dus we gingen winkelen, toevallig keek ik weer even om de schermen waar de vertrek tijden staan. Er stond dat de vlucht weer 2 uur vertraagt is. Mijn vader natuurlijk hartstikke boos. We gingen eten in een soort piraten restaurant daar bleven we ook lekker zitten tot dat het tijd was. We liepen al naar de gate G nog iets, toen we er bijna waren keek mijn vader nog even op het scherm er stond nu de vlucht naar alanya is geannuleerd. Nu werden wij helemaal pissig en de andere 150 passagiers ook. Maar aantal minuten daarna stond er weer vertraagt tot 20.00 er was weer hoop. We moesten wachten, wachten en nog eens wachten.

Om 19.00 moesten we allemaal mee komen er kwam politie zeker een stuk van 10 agenten.

Toen kwam er iemand van fly air de maatschappij waar iedereen mee zou gaan vliegen. En er werd gezegd “sorry het vliegtuig komt niet meer en het is ook niet duidelijk of het toestel morgen of overmorgen komt. Toen konden we weer naar huis.

7 juli: Mijn ouders waren druk aan het bellen met enka reizen onze reis organisatie en enka zij “er is helaas geen vlucht meer we annuleren nu alles en u krijgt uw geld terug” mijn moeder zij “maar we willen zo graag naar het hotel kunnen wij geen vlucht zoeken” enka reizen zij daarop “dat kan maar er zijn toch geen vluchten meer vrij.” Mijn ouders zijn toch gaan zoeken en vonden een vliegtuig die nog genoeg plaatsen vrij had. We belden enka reizen weer op en vertelde dat er een vlucht was. Enka zij dat ze verder alles zouden regelen en dat we op 9 juli konden vliegen naar Turkije.

8 juli: omdat mijn ouders het allemaal nog steeds niet vertrouwden belde ze voor de zekerheid ons hotel op Utopia World om te vragen of onze kamer netjes in gereed was. maar het hotel zij “Felix is de naam ? sorry we zijn overboekt enka reizen heeft alles geannuleerd ook de kamers dus er zitten nu al andere in.” Wij als de sodemieter naar enka gebeld en zij dat kan niet. Enka had nog even gebeld naar het hotel en het bleek dus wel zo te zijn. Enka zij tegen ons “ jullie hebben al zo veel problemen mee gemaakt jullie krijgen de kamer van Meneer Jacobs” Jacobs zou later die avond aankomen.

9 juli: geen vertragingen, weer 2 uur in de auto op weg naar schiphol weer in checken. En ja hoor het vliegtuig stond er we konden naar turkije.

Na 3 uur en 30 minuten te hebben gevlogen stonden we eindelijk buiten en we moesten naar het bordje enka reizen lopen die man wat daar stond zij “ felix zijn jullie ? ik heb een slechte mededeling het hotel zit vol” wij zijden dat kan niet enka zij dat we een kamer kregen van Jacobs we hebben zeker 3 kwartier staan praten en gelukkig kregen we toch een kamer. Jacobs moest naar een ander hotel best zielig.

De terug reis ging ook goed dus er zijn verder geen problemen meer geweest. Maar onthoudt ga nooit met Fly air en neem nooit Enka reizen als reisorganisatie.

Ik zal over aantal dagen wat foto’s posten van mijn hotel. Er zitten trouwens nog wat spellings fouten tussen die zal ik zometeen even verbeteren.

Julian.

Rene Zondag 22 Juli 2007 at 4:23 pm | | Smurf | 24 reacties
Gebruikte Tags:

Radio op tv.

Vanaf 1984 tot 1992 had elke grote omroep een eigen uitzenddag op radio 3.
Omdat de EO en de VPRO kleinere omroepen waren deelden ze de woensdag.
In de ochtend werd er aandacht besteed aan onze lieve heer en in de namiddag was er een vloekende Jacques Plafond.
Om 13 uur nam de VPRO het dus over, en voor Ronflonflon begon was er ruim aandacht voor alternatieve muziek dat nergens anders te horen was.

In 1990 kwamen de Red Hot Chillie Peppers naar de VPRO Villa`s om op te treden in Nozems a Gogo, het programma van Lotje IJzermans en Fons Dellen. (beiden nog steeds werkzaam bij de omroep)
De VPRO was dus al de eerste met duo presenatie, wat later pas enorm populair werd in Hilversum.
Toendertijd maakten ze ook al tv opnames, en soms werd dat vertoont op de VPRO zondagavond.

Iemand zette een prachtig fragment op youtube, en dat deel ik graag ik met u:Dit klinkt het beste met de koptelefoon op, en lekker hard.
En als het niet bevalt nog maar een paar keer luisteren, net zolang tot het kwartje valt.
Heerlijk!

Wat mis ik die woendagmiddagen...

Rene Zaterdag 21 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | Veertien reacties

Qualiteit

Ik ben nog lang niet weg, maar tot het zover is laat ik Julian lekker warmdraaien.
Ondertussen gewoon een greep uit mijn fotomap.
Kiras in het Winschoter sterrebos.Dit toonde ik al eerder, maar deze foto nog niet, thuis te Winschoten.
http://www.vliegengordijn.nl/Ik vind dit net een schilderijtje, de skyline van Winschoten.Oud en nieuw naast elkaar, ongeveer rond die tijd ook, te Winschoten.Sfeervol en tijdelijk. al wel een half jaar geleden, te Winschoten.Je hebt soms aan een letter genoeg om te weten wat er staat! Te Amsterdam.Tadaa, ziet u wel!  Erg eigenlijk. Te Amsterdam.Dit is oud en minder oud naast elkaar, te Winschoten.Even lekker genieten in de tuin, te Winschoten.Volgende week zit ik in het buitenland, maar nu nog niet!
Tevens meld ik u dat het feest is/was in Winschoten, met de nacht welteverstaan.
Ik zal er wederom geen foto`s van maken, ik verwijs u wederom door naar door mij reeds eerder gemaakte afbeeldingen.

Rene Vrijdag 20 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 21 reacties

Paniek in limburg !

Ik woon in het O zo mooie Limburg alleen… nu niet. Vandaag hadden we hier noodweer, zeker om de 5 seconden een onweer klap. Alles is overstroomt gelukkig loopt onze straat naar beneden dus ik had er niet zo veel last van. Bij de aldi hier dreven alle bootschappen naar buiten (gratis winkelen) ! Bij de Albert Heijn kwamen systeemplafondplaten omlaag door een lek in het dak. Verderop stortte het dak van een computermagazijn in. In Voerendaal kwam het water van het riool door de wc naar boven. Ik slaap op de zolder met de drie ramen ik kan dus mooi naar de lucht kijken,ik ben weer zo slim geweest om een van mijn ramen open te laten staan waardoor nu mijn vloerbedekking hardstikke nat is.

Hier een aantal foto’s van vandaag:

De straat staat helemaal vol!

Een mooi effect door de donkere wolken.

Wat is daar op uw antwoord ? De kerk uit REGEN !!

De aldi overstroomt

Van welk weer houdt jij? Ik in iedergeval van lekker vies weer en als er maar veel onweer bij zit!

Groetjes Julian.
bron

Rene Vrijdag 20 Juli 2007 at 7:52 pm | | Smurf | Dertien reacties
Gebruikte Tags:

Oorverdovend mooi.

Voor ik vertrek heb ik nog wel het een en ander te melden.
Dat moet allemaal maar even in één keer, anders kom ik niet weg:

Eerst de VVD, de letters staan voor Volkspartij voor Vrijheid en Democratie.
Daar klopt dus geen zak van.
Het VOLK bestaat uit meer dan alleen de rijkste mensen.
En dingen verbieden noem ik geen vrijheid.

De VVD schreeuwde het hardst dat ze paddestoelen willen verbieden waar je wat van kan gaan halinucineren of zo.
Vanwege een paar incidenten die de moeite niet eens waard zijn.
Elke gek weet dat je als je dingen gaat verbieden dat het dan wel illegaal gebeurt.
En eenmaal in de illegale omgeving kan men aan meer spul komen.
Verbieden is dus niet de juiste weg.

En bovendien: paddestoelen....dat is gewoon natuur!
Een cursus voor gebruikers lijkt me meer op zijn plaats.

En de D van Democratie, achter een koningshuis staan, tegen referendums zijn, en je dan democratisch noemen rijmt niet.En dan was er nog nieuws dat de gekapte bomen in Schinveld niet gekapt hadden mogen worden.
Maar de schade is al onhertelbaar geschied.
Het is een Nederlandse gewoonte dat alles altijd eeuwen duurt voor ze gaan slopen, dat ging hier grondig mis!
Ik wil dat er koppen gaan rollen, om te beginnen heel het voorstemmend gemeentebestuur, de burgemeester voorop!


Als toetje heb ik nog 11 leuke gratis nummers, op de site helemaal rechts aanklikken en slupen maar.
Echt tipisch VPRO, ze zoeken zelf de 12 beste albums uit, en uit die twaalf wijzen ze zelf de winnaar aan.
Daar komt geen stemronde aan te pas, niks interactief, want kwaliteit!
En wij mogen genieten.

Download (bijna) alle 12 genomineerden voor de 3VOOR12 Award

3VOOR12 is weer met de hulp van twaalf juryleden op zoek naar het beste Nederlandse album van de afgelopen twaalf maanden.
Om lekker in de stemming te komen is er natuurlijk tijdelijk de 3VOOR12 Award luisterpaal waar je de twaalf albums kunt beluisteren. Maar de genomineerden zorgen ook nog voor een cadeautje van blijvende aard: een mooie, gratis te downloaden verzamel-cd. Downloaden, branden, knippen, plakken, klaar!


Klik hier om eens echt goede muziek te downloaden.


Tot zover dan drie logjes in één, omdat ik niet kon kiezen.
Update: en hou eens op me weg te sturen, ik ben nog lang niet weg.

Rene Donderdag 19 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | Twintig reacties

Nieuwe gastlogger !

Jaja, je zal het vanaf zondag 22 juli met mij moeten doen.  Renesmurf zit dan lekker in Liechtenstein en zal ik zo nu en dan nieuwe logjes plaatsen. Niet wat Rene allemaal doet maar wat ik allemaal beleef ook al is dat niet echt veel maar ja..

Ik zal even wat over mij zelf vertellen, ik ben Julian Felix ondertussen alweer 14 jaar (best jong hoop dat jullie ermee kunnen leven) ik ben dol op  computeren, en wat ik helemaal geweldig vindt is radio maken zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat er een internet station genaamd "Rising Flow Radio" daar draai ik bij. Elke zaterdag van 15.00 tot en met 17.00 met mijn eigen programma play een tijdje terug was er nog een logje geplaatst over een speciale gast die ik in mijn show had. Ook ben ik helemaal fan van gamen ik heb een Playstation 2, PSP,Nintendo DS en niet te vergeten een Playstation 3,maar dat boeit je vast niks.

Ik ben toevallig ook net terug van vakantie ik ben namelijk 11 dagen in Turkije geweest alanya om pressies te zijn. Zondag zal ik een uitgebreid logje plaatsen over hoe mijn vakantie was en wat een grote problemen ik had met Enka reizen onze reis organisatie, nog nooit heb ik zo veel problemen mee gemaakt. Dat allemaal vanaf zondag ook zal ik af en toe leuke video's plaatsen en audio fragmenten. Tot dan.

Julian.

Rene Donderdag 19 Juli 2007 at 01:08 am | | Smurf | 24 reacties
Gebruikte Tags:

Minder mooi

Ik hou niet zo van betalen, het gaat dan niet zozeer om het bedrag, maar om het idee.

Ik was eens in Frankrijk, en daar moet je betalen als je over de tolwegen wilt.
Als je naar Zweden wilt over de brug moet je ook betalen.
Wil je Trondheim in en het is geen zondag, ook betalen.

Ze zetten zomaar ergens een poortje neer, wil je er langs, betalen!
En als de kosten van een brug of tunnel al lang terugverdient zijn blijven ze maar geld vangen.

Wil je Tsjechie in dan moet je een sticker kopen om de voorruit mee te ontsieren.
En dat ondervind ik nu weer met stickers voor zowel Zwitersland als Oostenrijk.
Voor de carvan moeten er weer aparte stickers op, en maar betalen.

Echt duur is het allemaal niet, en het is ook wel slim bekeken van al die landen, lekker makkelijk de kas spekken, maar leuk vind ik het niet!

Rene Woensdag 18 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | Negentien reacties

Liechtenstein

Als het een beetje meezit zit ik volgende week in Liechtenstein

Het vorstendom Liechtenstein (officieel: Fürstentum Liechtenstein) ligt in Centraal-Europa en grenst in het noorden en oosten aan Oostenrijk (34,9 km) en in het zuiden en westen aan Zwitserland (41,1 km).
In het westen vormt de Rijnvallei een natuurlijke grens met Zwitserland.
De oppervlakte van Liechtenstein bedraagt 160 km2 (Schiermonnikoog: 191 km2), en daarmee is het de op drie na kleinste staat in Europa, alleen Vaticaanstad, Monaco en San Marino zijn nog kleiner.
Liechtenstein meet van noord naar zuid maximaal 24,5 km en van oost naar west maximaal 12,4 km.

Als smurfenliefhebber ben ik natuurlijk geintereseert in  dwergstaten, hoe ze onstaan zijn, hoe ze weten te handhaven, en hoe de grenzen liggen.
Ooit bezocht ik Luxemburg, en in 2003 Andorra.
Je bevindt je dan altijd erg dicht in de buurt van een grens, en Nederland voelt dan best groot aan.
Nederland heeft een eigen taal en cultuur, dwergstaten leunen erg op hun buren.
Omringende landen laten het maar zo, om wat voor reden dan ook.

Google toonde me van Liechtenstein het volgende:
Leuke en minder leuke filmpjes, webcamstreams, en een bijzondere kaart, met het noorden links.
Het leukste van alles is nog de site met onder andere grensovergangen, dat wil ik allemaal met eigen ogen zien.
Er zijn meer mensen met een passie voor ministaatjes, bekijk dit maar eens.

Rene Dinsdag 17 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 28 reacties

Kort maar krachtig

Na het webloggen is een veelvoorkomend logonderwerp het weer.
Sommige mensen kunnen op hun log terugkijken wat voor weer het eens was.

Weermensen hebben het altijd over windstoten maar nooit over Winschoten.
Zelf ben ik wel een liefhebber van http://www.buienradar.nl/

En het is heel vaak zo dat Groningen de dans ontspingt, het noodweer gaat vaak via Drente Duitsland in, of via Friesland de zee op.


'pascal' heeft de volgende reactie geplaatst:

Ben je vegetarisch dan?

Nee, hoewel ik het zielig vind voor de dieren lust ik graag een stukje vlees.
Ik controleer natuurlijk wel of het DEUGT, maar vind tevens dat de overheid dat moet doen.

en u?

Rene Maandag 16 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 31 reacties

Jaren webloggeren

Ik log nu al een aantal jaren, en soms krijg ik het gevoel dat ik mezelf moet verantwoorden.
Dat was ik toch echt niet van plan.

Voor ik weblogte, en voor ik internet had was al ik een geduchte collumnlezer.
Ik las altijd alle collumns in de krant, en die ik tegenkwam in de leesmap.
Op de een of andere manier spreekt het persoonlijke mij het meeste aan.

Toen ik in 2003 internet nam, de weblogs ontdekte en zelf ook ging webloggeren wist ik dat ik had wat ik wilde.
Ik ben tevens een enorme radiofreak, maar een show presenteren zit er niet in.
Ik druk me typent makkelijker uit dan sprekend, hoewel een taalfoutje meer of minder me niet echt intereseert.

Het leukste van het webloggen vind ik de reactie`s.
En om reactie`s te krijgen moet je ze ook bij anderen geven.
Dat is geen probleem, want ik lees graag collumns.

Ik test ook een hoop dingen uit, en kan soms voorspellen wat mensen gaan reageren.
Onlangs logte ik dat het zo vreselijk is wat er in Pakistan allemaal gebeurt, met als bizarre toevoeging dat ik rollators niet gratis vergoed wil hebben.
Dan kan je aan de reactie`s zien dat bepaalde mensen zich alleen bekommeren om zichzelf, en niet over de grenzen kijken.
(later besloot ik om rollators maar een luxe te noemen, dan leest helemaal niemand meer wat er boven staat)

En nu kom ik weer terug op dat verantwoorden.
Rollators zijn wel een luxe, want ook zonder kan je prima in leven blijven.
Er leven al honderden jaren mensen zonder rollator, en er zijn miljoenen mensen die in landen wonen waar die dingen niet zijn.
Wie ooit een berg heeft gezien en bewandel weet wat ik bedoel.

Een rollator kost een euro of 1500, dus dat kan iedereen wel betalen.
Spaar er nu maar alvast voor, ieder mens moet een buffertje hebben op de bank!

Dat ik vind dat rollators niet vergoed moeten worden wil niet zeggen dat ik dat de mensen misgun, dat zeg ik ook nergens.
Er mag wat mij betreft wel een fonds komen voor mensen die geen vrienden en geen familie hebben en toch met een rollator aan de wandel willen, dat die dat dan bij hoge uitzondering vergoed krijgen.
Maar verreweg de meeste mensen kunnen dat heus zelf wel betalen.

De ziektekosten rijzen enorm de pan uit, en in de toekomst wordt dat alleen maar erger.
Dus er moet ingegrepen worden.
Alles wat niet noodzakelijk is niet meer vergoeden.
En onder noodzaak versta ik operatie`s en hele dure dingen.

Maar goed, dit logje is nu zo lang, dat er weinig zijn die alles lezen en er wat op te melden hebben.
Ach ja, webloggen is vooral lekker doen wat ik zelf wil, en zo nu en dan verantwoording afleggen.

Update aan alle mensen die hun moeder niks gunnen: schande!

Rene Zondag 15 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 41 reacties

Iemand vroeg me wat.

'roezemoes' heeft de volgende reactie geplaatst:

Rene-smurf, ik wil je wat vragen.
De vraag heeft niets te maken met de inhoud van dit blog maar ik trek de spreekwoordelijke stoute schoenen maar aan.

Ik wil graag, net als jij, video's op mijn weblog kunnen plaatsen maar dat gaat mij niet lukken.
Ik heb het hele traject doorlopen, ben lid van Youtube met alles wat daarbij hoort, maar kan nog steeds geen video posten naar mijn eigen weblog.
D.w.z., ik zal het beslist niet goed doen.

Ik ben gekomen tot:
Wij (Youtube dus) ondersteunen het posten van video's op de volgende sites:
Blogger
Wordpress
Livejournal
Friendster
Piczo.

Ik heb 'n weblog bij punt.nl en mijn vraag aan jou is; hoe ben jij 'binnengekomen'? Heb jij 'n site bij één van deze vijf?
En als dat voorwaarde is, kan ik dan geen video's bij punt.nl plaatsen?

Nou, als je zin en tijd hebt hóóp ik dat je mij kunt helpen. Bij de vragendesk van Youtube kom ik geen steek verder.

Nog even: Ik kan natuurlijk de url kopiëren en die in 'n link zetten maar ik wil graag, net als bij jou, het videoscherm zien.

Hartstikke bedankt al vast ennuh... wij reden laatst door Winschoten en ik dacht, hier is Jan Mulder geboren, prima stad. Maar jij dus ook.... :-)
Ik ben graag in het noorden, zeker ook door de mentaliteit van de mensen daar.

Groet van Roezemoes.


Ik heb geen idee hoe dat moet bij punt.nl, ik heb een eigen domein.
En ik log met gebruik van pivot.
Ik heb de nieuwste versie van pivot, daar log ik in en typ mijn stukjes.

Als ik een leuk youtubefilmpje wil laten zien kijk ik goed op de youtubepagina waar die op staat.
Dan zie ik rechts van het filmpje twee witte balken met code`s daarin.
Voor het onderste, tevens tweede balkje staat: Insluiten.
(als er nergens Insluiten staat moet je rechtsboven even op het vlaggetje klikken en dan de Nederlandse vlag aanklikken)
Achter Insluiten staat dus een code in de witte balk.
In mijn geval nu deze:

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/W3x4HvXTyGQ name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/W3x4HvXTyGQ" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Maar zo heeft niemand er wat aan, en mooi is het ook niet te noemen.
Dus als ik ingelogt ben in mijn pivot om dit geleuter te typen ga ik op dit moment naar het vakje HTML.
Nou, en hier, in html dus, zet ik dezelfde code neer:
Vervolgens klik ik op toepassen.
Nou, en dan zet ik pivot op timed publish, en het is nu dus zaterdagavond 23 uur geweest, want dan is het leesbaar.

EN WAT IS HET TOCH EEN PRACHTIG LIED!

Rene Zaterdag 14 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | Twintig reacties

Hier weer wat foto`s

Nee, hij staat er niet helemaal op, zijn voetjes ontbreken.Wie dit kan lezen heeft goede ogen, of een bril.Hola, er fietst iemand in Winschoten, net voor mijn lens.Zicht op de keuken.Wie dit kan lezen liegt.Gratis kunst van moeder natuur.Dit is mijn nichtje, en ze heet Tessa.

En dit is Amsterdam.Ik stond even bij een brug te wachten, keek opzij, en zag dit.Dansende mannetjes die niet bewegen!Misschien moet de mensheid eens ophouden om regeltjes na te jagen, hoe iets moet en hoort.
Misschien wil ik wel geen pens vol werk hebben en lekker doen wat ik zelf wil.
Misschien willen ze op fotosite`s wel handige tips, daar heb ik niks te zoeken, hier ben ik de baas.
Misschien moeten de experds maar lekker op hun eigen log de kijkers gaan verneuken.

Rene Vrijdag 13 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 31 reacties
Gebruikte Tags:

Gatverdamme!

Ik doe nooit hagelslag of vlokken op mijn brood.
Vroeger wel, toen nam ik dat met regelmaat.

We hadden altijd van die kartonnen pakken op tafel staan, en na de broodmaal gingen die weer in de kast.
Op een dag zat ik lekker na te genieten van mijn broodje hagelslag en ik zag wat bewegen bij de opening.

En toen kroop me er toch een vette spin uit.
Hij maakte een kleine wandeling, razendsnel, en kroop toen dat gat weer in.
Bah, ik had meteen geen zin meer.

Ik ben niet bang voor spinnen.
Ik heb niks tegen spinnen.
Ik vind spinnen niet vies.

En toch heb ik nooit meer de behoefte gehad in een broodje hagelslag of vlokken.
Ik zou het namelijk zielig vinden om  per ongeluk een pootje of meer naar binnen te werken.

Rene Donderdag 12 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 29 reacties

Fanaten.

Vrijwel dagelijks typ ik iets over wat me bezighoudt.
Dat kan een belevenis zijn, een leuk tooltje, zomaar een idee of mijn mening over het nieuws.
Soms is er ook nieuws dat me bezighoudt, maar ik heb daar dan niet echt een mening over.
Ik volg het met verbazing.

Een week geleden bezette een groep koranstudenten de Rode Moskee in Islamabad in Pakistan.
Ze wilden een strenge islamitische wetgeving invoeren.

Ik weet zelfs dat dit niet de juiste manier is, zo lukt dat nooit.
Ik vraag me ook af waarom ze strenge islamitische wetgeving willen invoeren.
Daar schiet toch niemand wat mee op?
Hoe komen ze zo gek in hun hoofd?

Gisteren stuurde de Pakistaanse regering een onderhandelingsdelegatie naar de Rode Moskee.
De gesprekken leverden niets op, waarna de regering besloot de moskee te laten bestormen.

Ik hoorde het allemaal op het nieuws.
Ik ging werken, eten, in bad, vierde nog een verjaardag, en dat vechten daar ging gewoon door.
De aanwezige gegijzelden moeten in een hel hebben gezeten, ze werden als menselijke schild gebruikt!

Tot nu toe zijn zeker honderd mensen omgekomen, meldt een woordvoerder van het Pakistaanse leger.
De moskee is inmiddels bevrijdt, met alle gevolgen van dien.
Morgen of overmorgen zal er wel meer nieuws komen, met het exacte aantal doden en gewonden.

Triest, heel erg triest, temeer daar het zo zinloos is.
En zowel u als ik kunnen er niets aan doen.
We volgen het in verbazing, en leven weer verder, ook al omdat we niets anders kunnen.

Oja, en dat rollators en looprekken in het basispakket blijven vind ik onzin, mijn fiets moest ik ook zelf betalen!
Ik zeg nergens dat ik tegen rollators ben, ik zeg alleen dat ze dat zelf maar moeten betalen.
Luxe = zelf betalen.

Rene Woensdag 11 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 29 reacties

Echtscheidingen

Trouwen is populair, maar echtscheiden ook!
Van mij mag iedereen doen wat ie niet laten kan, maar als er kinderen in het spel zijn vind ik het zielig voor ze.

Vroeger was een huwelijk voor het leven. (net als de meubels)
Vrouwen leerden niks, die deden gewoon het huishouden.
Scheiden was dus ook niet echt een optie, want dat had ze niks meer.
Hoe ongelukkig ze ook waren, ze bleven, tot de dood.

Gelukkig kunnen vrouwen zichzelf tegenwoordig net zo ontplooien als mannen.
Met werk en een hele brede visie op de wereld.
Helaas is het zo dat er dus ook vaker gescheiden wordt.

Tijdens huwelijksvoltrekkingen slaat de zinsnede "tot de dood u scheidt" dus ook nergens op.
Ik weet niet in hoeverre dat nog gebruikt wordt, maar mocht dat nog gezegt worden dan kan dat er wel uit.

Het huwelijk is niet achterhaalt, het huwelijk is toe aan wat nieuws.
Misschien is het een idee om een huwelijk tijdelijk te maken.
Wie een huwelijk aangaat moet verplicht 20 jaar bij elkaar blijven, daarna mag het verlengt worden.
Dat is goed voor de kinderen, en mensen weten dat ze niet mogen scheiden voor die jaren om zijn.
Dat lijkt me allemaal veel relaxter!

Rene Dinsdag 10 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 37 reacties

Dat hoef ik niet.

Gratis is gratis dus ze worden wel mee naar huis genomen.
Maar eigenlijk hoef ik ze niet.

Wie onlangs wat boodschappen kocht bij de C1000 kreeg gratis een paar slippers.
Ik vind ze nogal lelijk, en zo`n dingetje tussen de tenen wil ik al helemaal niet.
Bovendien betaal je er uiteindelijk toch wel voor.

Ik zal ze ook niet meenemen op vakantie.
Anderen hoeven niet te zien waar ik mijn boodschappen haal.
Ik vrees dat ik wel andere klanten zal herkennen als ik dadelijk op een camping rondwandel.

Ik neem gewoon mijn eigen oude vertrouwde slippers mee. (zonder irritant dingetje tussen de tenen)
Ik loop niet graag op slippers, ik gebruik ze om te douchen, dat doe ik op campingdouches altijd met slippers aan.

Ik heb een beetje een hekel aan gratis dingen die je toch niet nodig hebt.
Ik bepaal liever zelf wat ik nodig heb.
Dus nu staat er maar weer wat in de weg te staan en het is ook nog eens lelijk.

Gratis is gratis dus ze worden wel mee naar huis genomen.
Maar eigenlijk hoef ik ze niet.

Rene Maandag 09 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 31 reacties

Cultuur

Ik heb weer wat leuks voor mezelf.
Maar ik ben dan ook weer zo dat ik u laat megenieten.
Ik heb sinds kort namelijk "een soort van" podkast.

Ik heb me gratis lid gemaakt van Podplaza, en daar kan ik dan dingetjes uploaden.
Het is de bedoeling dat ik radioprogrammaatjes ga maken, maar dat doe ik niet.
Ik heb er wat liedjes neergezet, wat fragmenten van RisingflowRadio en Ronflonflon.
(wie goed zoekt kan mij ook horen)

Het kortste fragment duurt zeven seconden, en het langste een heel dik uur.
Sommige liedjes gaan veel te ver, andere zijn te zoetsappig voor woorden.

Maar stuk voor stuk draagt dat alles mijn goedkeuring.
Geintereseerden kunnen op deze banner klikken.

Renesmurf Podplaza banner 

Trouwe fans kunnen rechts in de witte balk af en toe een luisterding zien, of helemaal naar beneden scrollen.
U kan aldaar tevens op me stemmen en zelfs een reactie achterlaten!

Rene Zondag 08 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 24 reacties

Bizar

Ik had vandaag natuurlijk het filmpje kunnen laten zien van de UFO boven Winschoten.
Maar dat vind ik zulke kolder, daar begin ik niet aan.
Ik had ook het EU pornofilmpje kunnen laten zien, maar daarin is zo weinig te zien, daar pas ik voor.

Nee, vandaag houd ik het bij een koe.


Erg bizar hoe sommige mensen hun geld verdienen.

Rene Zaterdag 07 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 25 reacties

Alweer wat foto`s

Even op adem komen in de herfst.Voorts genieten van het voorjaar.En weer lekker dollen in de winter.Op veler verzoek.Het lot van een kerstboom.Op weg van het bos naar huis wandel ik hier wel eens langs.Sommige gevelversiering spreekt me wel aan, zo ook dit in Winschoten.Zo nu en dan bezoek ik Amsterdam.En ook daar zie ik wel eens mooie gevelversiering.Dit is een afstandsfoto van het metal festival dat onlangs in een bos in Winschoten was.Als de foto`s wazig zijn ligt dat aan uw toestel, of uw hersenpan.

Rene Vrijdag 06 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 27 reacties

Zielig

Ik ben een beetje boos op de AVRO.

Lang geleden was er dagelijks op radio 5 ochtengymnastiek.
Dat was een heel dom programma waarin je vaak hoorde" een, twee, een, twee, en rek en strek" enzovoort.
Maar het stond vast in de wet dat dat verplicht uitgezonden moest worden.

Op een dag viel radio 5 ook ten prooi aan de luistercijfers, en dat ochtendgymnastiek waar vrijwel niemand naar luisterde moest pleite.
De AVRO beloofde om er een dagelijkse tv versie van te maken, en daardoor veranderde Den Haag de wet.
"Nederland in beweging" werd geboren, net zo muf en maf, maar nu met beeld.

De mannelijke presentator is gisteren veroordeeld door de rechter.
Meneer had wat kinderporno op zijn pc.

Ik vind dat dat de bezitter van een pc zelf mag weten wat ie doet, daar heeft niemand wat mee te maken.
Dat is prive, ik vraag me af hoe ze daar achter zijn gekomen?
Maar goed, meneer is veroordeeld door de rechter, en krijgt een straf.
De media zetten dat allemaal breeduit neer, met complete naam en soms zelfs een foto!
Dat lijkt me dus wel genoeg straf.

De AVRO heeft per onmiddelijk de uitzendingen gestaakt!
En naar aanleiding van de veroordeling beëindigde de AVRO de samenwerking met hem!
Dat moet niet mogen vind ik, de rechter moet oordelen, niet de werkgever.
Als hij zijn werk maar naar behoren deed, daarvoor is die aangenomen.

Bovendien had de AVRO een vervangend ochtendgymnastiekprogramma moeten uitzenden, of wat dan ook.
Met het schrappen van de uitzendingen zijn de bejaarden de dupe, en nu worden die allemaal stram en chagrijnig.
En van chagrijnige lui krijg ik geen koffie!

Rene Donderdag 05 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 33 reacties

Yammer.

Zoals bekend luister ik elke dag naar een aflevering van het Hoorspel Bommel.
Tijdens de radiouitzending kan ik niet luisteren, dus dat doe ik online. (tussen eten en wandelen)
Ik kende de strips niet zo goed, dus alle verhalen zijn nieuw voor mij.
En ze doen het erg leuk, creatief en spannend.
Ik luister niet vanwege Bommel, maar omdat ik van hoorspelen hou, en dan heb je weinig keus.

Alleen een groot minpunt is dat er nu een soort zomerstop is.
Nu komen er geen nieuwe afleveringen, maar een herhaling van een gesprek uit 1992, dat Corinne van den Hoeven had met de toen 80-jarige Marten Toonder.

Op zich vind ik een radiogesrpek best interesant, vooral als het uren duurt.
Maar elke dag een kwartiertje vind ik dus echt niks.

Jammer.
En het zit al zo in mijn dagprogramering ingepland dat ik toch luister.
Volgende week zullen ze wel weer wat anders hebben, en zo blubberen ze de zomer wel vol.

Rene Woensdag 04 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 29 reacties

Xx---

De regeringspartijen CDA, PvdA en CU willen eerder ingrijpen om problemen met jongeren te voorkomen.
Nu kan pas iets worden gedaan als er al problemen zijn.
  = aanklikbaar

En als je denkt dat het niet erger kan volgt er dit:

Het CDA wil dat bij jongeren onder de 16 jaar een blaastest kan worden afgenemen.
Nu is dat verboden, terwijl het alcoholgebruik onder die groep toeneemt.


Kortom, de jeugd takelt zo ver af, en het loopt zo de spuigaten uit dat er ingegerepen MOET worden!
Maar in plaats van de OORZAAK aan te pakken gaan ze lummelen met stengheid.
ALs je nou echt zo christelijk bent zorg dan voor een wet dat mensen zelf hun kinderen op moeten voeden.

ALs tweeverdieners een kind krijgen moet één ouder thuisblijven om het kind op te voeden.
Niet meer naar de babydump brengen, mooi zelf opvoeden.
De lonen moeten dus flink omhoog, zodat een dubbele inkomen niet meer noodzakelijk is.


(beetje kinderen laten blazen, het idee al)

Rene Dinsdag 03 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 36 reacties

Wind waait door de bomen.

Ik ben een groot sinterklaasliefhebber.
De goedheiligman leeft in duizenden harten en hoofden, en geniet nu van zijn leven in Spanje.

Tenminste dat dacht ik.
Ik sloeg afgelopen zaterdag de krant open en ik zag Sinterklaas op de foto staan!!!
Meneer opende even een nieuwe speelgoedwinkel in het naburige Scheemda!
Daar had hij even zijn vakantie voor onderbroken!
Nou ja zeg!

De krant zet dat berichtje niet eens online, dus u moet het maar van me aannemen.
Sinterklaas moet echt beschermd gaan worden.
Dit kan echt niet.

Sinterklaas eind juni.
Zonder boot, zonder pieten.
En niemand die zich lijkt te bekommeren om die man.
Wel allemaal lachende koppen op die foto.

Walgelijk.
Schandelijk!

Rene Maandag 02 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 36 reacties

VPRO

In de omroeparchieven bevinden zich duizenden banden met radioprogramma’s van de VPRO, waarvan niemand weet wat erop staat.
Sinds 2006 is Nienke Feis – bij de VPRO werkzaam sinds 1979 - bezig met het ‘ontsluiten’ van de banden van programma’s van de VPRO.
Ze maakt gebruik van logboeken en draaiboeken, maar in de vele gevallen dat die niet zijn gemaakt of bewaard, luistert ze de banden af.

Op deze plaats zal ze met grote regelmaat interessante of vermakelijke fragmenten uit oude radioprogramma’s laten horen.

Nou, leuk natuurlijk, ik heb gelijk de rss fead in mijn bloglines gesmurfd!
En ik ben meteen op zoek gegaan naar opnames van Wim T.Schippers (vandaag reeds 65)
En jawel, ik vond wat, en ik toon het u nu wel HIER

Rene Zondag 01 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 30 reacties