Mondkapjes

Ik ben blij dat ik niet verplicht word tot het dragen van een mondkapje.
Op mijn werk komt het wel eens voor, net als gehoorbescherming, maar in de vrije tijd is zoiets zeker geen pretje.  Bovendien is het belangrijk dat zo`n kapje goed zit, en men moet er niet aan gaan zitten alhoewel het toch gaat jeuken.  Het schept een schijnveligheid, maar ik geef toe, hoe meer bescherming des te minder kans op besmetting.

Ik ben wars van politici die eerst schreeuwen dat we helemaal opgesloten moeten worden en dan schreeuwen om die vervelende mondkapjes.  Normaal zijn die lui heel erg tegen het buitenland, en nu het ze goed uitkomt wijzen ze maar al te graag naar dat buitenland.
Tja, wat kan mij het buitenland schelen, ik draag niet graag zo`n ding dus liever niet zeg.
En dat er dan een beetje te korten zijn omdat ze hoognodig zijn voor de zorg, dat komt mij dan heel goed uit.

Rene Donderdag 30 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Acht reacties

LaRs KoehooRn

Hier een Lockdown cover is 'Before You Go' van Lewis Capaldi, door Lars Koehoorn.
Kort maar krachtig en toch reuze prachtig.

Rene Woensdag 29 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Koningsdag

Koningsdag 2020.

Elk jaar film ik even over het Marktplein, zo ook dit jaar.

Het geluid van het klokkenspel galmt altijd door mijn hele woning, het overstemt zelfs het geluid van de radio.
Dus ik heb ook niks meegekregen van de laatste woorden van Jeroen van Inkel.
Het werd tien uur, de klokken waren gestopt, en in plaats van het nieuws weerklinkt nu ineens het Wilhelmus op de radio.  En daarna begint ineens iemand een preek, de koning.

Ik pak mijn afstandsbediening en zet hem op een zender met beeld er bij.
Ik moet lachen, ik zie de koning daar staan tussen al zijn vrouwen.
Wat een koppen, wat een jurkjes.  De koning heeft ook een knoopje los zie ik, niet netjes. 
Het zal vast mode zijn.

Na de toespraak zwaaiden ze nog even en zocht ik de radio weer op, fijn naar de Arbeidsvitaminen luisteren.

Rene Dinsdag 28 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Jammer

1: KNVB roept hulp overheid in, vreest dat schade oploopt tot 400 miljoen.  Eerst een beetje geld naar het buitenland pompen door met Fox in zee te gaan, en nu het handje ophouden.  Wat mij betreft kappen ze er meteen mee.  Ze hadden met dat voetbal, en het geld, heel wat goede dingen kunnen doen, en mensen rijk maken vind ik niet zo`n goed ding.

2: Scholieren weer terug in Nederland na wekenlange zeereis. Dit is ook weer te gek voor woorden, ze waren daar aan boord van een schip om een lesprogramma te volgen over natuur en duurzaamheid.  Jaja, en daarvoor vlogen ze naar Sint Maarten.  Dat is niet goed voor de natuur en ook niet duurzaam!

3: Coronavirus vastgesteld bij nertsenfokkerijen in Noord-Brabant.  Want er worden nog steeds nertsen gefokt in Nederland, want er zijn nog altijd mensen die graag bont dragen.  Het gaat ooit wel verboden worden, maar dat is pas na 2025 of zo.  Rutte kan wel om half zes besluiten dat alle restaurants, cafe`s en sportscholen om zes uur sluiten, maar een heel klein beetje lief voor een dier doen gaat veel moeizamer en wordt altijd over zoveel jaren heengetild dat een volgende regering het weer terug kan draaien.  Er bestaan dus helaas ook nog steeds proefdieren...

4: Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een rondje om het Oldambtmeer gefietst.  Ondanks dat er ruimte genoeg is op de dijk is het fietspad toch maar erg smal.  Dus ik kwam vandaag meerdere malen dichter langs mensen dan die krankzinnige anderhalve meter.

Rene Maandag 27 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Idioot

1: De Nederlandse regering steunt AirFrance-KLM met een bedrag tussen de 2 en 4 miljard euro, en het steenrijke Frankrijk geeft er 7 miljard.

Dus miljarden om de vervuling van de aarde voort te zetten, de poolkappen moeten blijvend smelten, waarom?
Rechtse lobby in Den Haag, rechtse kiezers in Nederland.

2: Kabinet hakt knoop door: 5 miljard voor stikstofaanpak = Schade herstellen en boeren uitkopen.
De natuur is niet geholpen, niemand blij.

3: Goed nieuws: Er komt statiegeld op plastic flesjes
Het bizarre hier aan is dat het pas volgend jaar juli in gaat, en dat men de blikjes gewoon voor altijd in de natuur mag blijven tegenkomen.

4: Nederland wordt momenteel geleid door het OMT, dat betekent Outbreak Management Team, en dat is Engels en dat moet niet.  Nederland heeft een eigen taal en ze moeten niet zo dom doen.

Rene Zondag 26 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties

HondeRd dagen voor de klas

1: Dankzij het tv programma 100 Dagen voor de Klas komen er weer herinneringen naar boven van mijn middelbare schooltijd.  En ik vond dat geen fijne tijd. Al die lessen doorstaan in zo`n vervelende klas, en na de bel de volgende les.  Dag na dag door te zien te komen. Van weekeinde tot weekeinde en van vakantie tot vakantie.  En dan zeiden ze ook nog dat dat juist de leukste tijd van je leven was.  Pff.  Gelukkig is het na die tijd allemaal wat beter geworden, maar dat wist ik toen nog niet.  Toen hing de dienstplicht nog boven mijn hoofd.

Ik had nooit veel respect voor het beroep van leraar, een beetje de baas spelen en telkens hetzelfde lesprogramma afwerken. En nu ik het weer op tv zie zie ik mezelf weer zitten in zo`n vervelende klas, met zwoegende leraren. Ik was altijd wel een brave leerling, maar kon me er erg aan ergeren als een leraar de klas niet de baas was, dat is doodvermoeiend.  Klaar met school was klaar met school.  In het echte leven zijn leraren vast en zeker ook echte mensen, maar dat interesseerde me nooit. 

En wat een goed programma is het ook, niet zomaar even wat rondfilmen, maar serieus leraar worden en dat filmen. Het hele proces, ook in de praktijk.

2: Hiep hiep hoera, Koningvlog was gisteren tien jaar.  Ik ontdekte het kereltje een jaar later pas, maar ben hem tot op de dag van vandaag nooit uit het oog, en oor, verloren. Ik heb ooit een kalkoen naar hem vernoemd.

3: Op de beelden is te zien hoe de verdachte met een jerrycan naar de zendmast loopt en de boel aansteekt.
En ik denk aan het Gronigse woord voor jerrycan: clipke. 
Veel mooier.

4: Er zijn mensen stiekem andere mensen aan het filmen omdat ze te dicht bij elkaar lopen. Ik hou niet van klikken.  Er lopen daar mensen die al weken niet naar het theater zijn geweest, of naar de kroeg, of de kerk of de hoeren of de kapper of de sportschool of op bezoek in het verpleegtehuis.  En het zijn kerngezonde mensen.  En dan gaat er iemand van een afstandje dat filmen, gatverdamme.
Laat de politie liever boeven gaan vangen dan mensen opjagen.

Rene Zaterdag 25 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Acht reacties

Genoeg

1: Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM heeft het nu helemaal verbruid hoor, weer een keutel schijten en die vervolgens weer inslikken. Het is te triest voor woorden maar laat wel zien wat voor land Nederland is.
Niks om trots op te zijn.
Even voor de duidelijkheid: er vallen dagelijks honderden slachtoffers door een virus, mede daardoor ligt veel vliegverkeer plat, en zij maken zich druk om de binnen te slepen bonussen.
Ik vrees dat er nu ook een nieuwe ronde bezuinigingen aankomt op de publieke omroep, want Rutte heeft liever niet dat dit soort praktijken boven water komt natuurlijk, hij heeft liever avond aan avond bekende Nederlanders die lachen en spelletjes doen.

2:Kap eens met voetbalvelden noemen als oppervlaktemaat, men moet gewoon leren over hectare en vierkante kilometer en niet aldoor dat domme voetbal overal tussen proppen.

3: ,,Het bestuur van de Stichting Het Evenement Winschoten, de organisator van het zomerse spektakelstuk, volgt de richtlijnen van het kabinet en RIVM en heeft besloten Waterbei van de kalender te schrappen."

Nou, het lijkt mij dat het bestuur helemaal niks besloten heeft, de regering heeft het verboden en het bestuur is buiten spel gezet.   En dat soort berichten lees ik nu dagelijks en telkens denk ik weer dat ik beter weet hoe het zit.  Ik begrijp de verslaggeving op deze manier niet.

Rene Vrijdag 24 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

Flogiston

1: Ook heftig, laatst werd er een schilderij gestolen.  Een werkje van Van Gogh, in het bezit van het Groninger museum maar uitgeleend aan museum Singer Laren.
Opsporing Verzocht had de beelden.

Ik kijken.  Ik schik me een hoedje.
Er zit spannende muziek onder, doe dat toch niet!
Kom op zeg, dit is serieuze diefstal, daar muziek onder zetten is doen of het een actieserie is!

Schandelijk.  Misschien is het al wel jaren zo, ik zag het nu pas.  Naar word ik er van.

2: Ik wist niet dat Paul Heanen optrad in een reclamespotje.  Ik kijk namelijk geen reclame.
Ik vind reclame niks aan, ik ben er zelfs op tegen, dus ik ga daar zeker niet naar kijken.
Groot was dan ook mijn verbazing dat iemand alhier een filmpje niet wil zien omdat meneer elders in reclamespotjes optreedt.  Nou ja, kijken hoeft niet, maar kijk dan ook niet naar die reclame als je dat niet zo leuk vindt.

3:Ik heb een hekel aan Spotify, zij bepalen welke nummers er eerst moeten komen en er komt vervelende reclame tussen.  Dat komt omdat het gratis is, als ik ga betalen krijg ik meer mogelijkheden.  Dat stuit me tegen de borst.  Ik vind dat Spotify er voor iedereen moet zijn, niet alleen voor de rijken, dus ik doe niet mee, solidair als ik ben.  Ik heb sowieso de pest aan extra ergens voor betalen, laat dan maar zitten.

Rene Donderdag 23 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Eén, twee, dRie

1: Wat mij betreft stopt de topsport.  Ik vind topsport niks.
Natuurlijk hoeft niet alles verboden te worden wat ik niks vind, wat mij betreft mogen mensen best sporten en daar zijn nu eenmaal complexen voor nodig, allemaal prima.
Maar de topsport is wat anders, dat is terreur.

De topsport wordt in het gewone nieuws gefrommeld en komt in gewone programma`s voorbij, en dat blief ik niet. Mensen mogen wel sporten, maar daar absoluut niet voor worden betaald. Daar gaat het fout.
Mensen geld geven voor een spelletje, op een podium plaatsen en ze neerzetten als helden en steeds gekker.
Er zijn tegenwoordig zelfs apare scholen voor kinderen met toptalent.
En er zijn zelfs mensen uit arme landen die moeten rennen voor hun leven, dat is erg.

Ik voel totaal geen enkele blijdschap als een Nederlander het ergens beter doet dan een buitenlander.
(Nederlander op rekstok of autoracen of op het speelveld)
Het zegt me niks en doet me niks. De tegenstanders doen net zo goed hun best en zijn net zo goed ook maar mensen dus die gun ik het net zo goed.

Ik zou niet weten waar die misselijkmakende zogenaamde verbondenheid vandaan komt, maar ik weet wel dat zoiets uitgeroeid moet worden.  Van nationalisme komt alleen maar gedonder.

Ik was laatst even in Rotterdam, bij de Kuip, en las daar op een bodje dat ze een nieuw stadion gaan bouwen.
Nou ja zeg.
Ik ben zelf overigens niet in het stadion geweest, ik ging even met het hondje wandelen naar kabouter Buttplug en weer terug.

2: Bam, dat hakt er in dat meneer Rutte mededeelde dat alle evenementen tot 1 sepember verboden zijn.
Dus niks gaat meer door, heftig.
En helemaal heftig om Rutte te horen zeggen dat gezondheid voor alles gaat.
Want dat zei hij eerst niet, toen zei die nog dat 130 rijden beter was en iedereen 1000 euro en het klimaat en stikstofprobleem maar vooruit schuiven.
Democratie = de slimste mensen aanwijzen en die de beslissingen laten nemen.
Maar het volk kiest niet de slimste mensen, maar de leukste, en nu zitten we in een land dat totaal niet voorbereid is.   Het volk krijgt de leiders die het vediend, en de slimme mensen zijn toch niet slim genoeg om ook de domme mee te krijgen. (Toch moet ik er ook niet aan denken dat Balkenende nu nog onze opperhoofd was)

3: Ik heb nu een tijdje geluisterd naar het nieuwe VARABNN VPRO programma,  Frank & Eva, welkom bij de club op radio3FM.
En dat is niet goed hoor, dat is niet iets waar de VPRO zijn naam aan zou moeten hangen.
Ik heb Lotje Ijzermans nooit horen lachen, en Eva doet dat elke dag.
Lachen op de radio moet niet, lachen op de radio klinkt stom.
De luisteraar mag lachen, graag zelfs, maar de presentatoren moeten dat vooral niet doen.
Naar word ik er van, dat stomme gelach.

Rene Woensdag 22 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Deze Afstand

Onlangs vroeg RTVNoord aan diverse artiesten om een troostliedje te schrijven voor de mensen thuis.
Het liedje van Lars Koehoorn sloeg dusdanig aan dat hij het bewerkt heeft en uit heeft gebracht:
Vanaf nu dus overal verkrijgbaar, via alle steamingsdiensten (Spotify, Appel en Deezer) en natuurlijk ook aan te vragen bij de radiostations.

Rene Dinsdag 21 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags:

CoRona zal blijven

Ik wilde eerst een stukje tikken over de KLM, eens neerlands trots waar inmddels, net als toentertijd met Fokker, meer geld in gestopt wordt dan er uit komt en dan op juist dit moment gedoe over zo`n directeur met een loonsverhoging om gelijk te zijn met de Fransen, dat ze daar steenrijk zijn wil toch niet zeggen dat dat hier ook maar moet. 
En dan nog al die piloten die belasting ontduiken. 

Maar ik kwam niet tot een leuk stukje en liet het even bezinken en ik keek even naar de preek Dominee Gremdaad.
En hij had het er ook even over, en eigenlijk vond ik zijn hele preek wel het loggen waard:


Ik kijk altijd trouw naar zijn collumns, meestal zijn ze wel leuk.
Heel vaak ben ik het met hem eens, soms ook niet, een enkele keer schiet het nog wel eens in mijn verkeerde keelgat, maar dit keer sluit ik hem dus in.
We zullen wel zien wat eerder weer kan, naar het theater gaan of naar een ver oord vliegen.

Rene Maandag 20 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Bekijk het maaR

Ik heb meer met Youtube dan met Facebook, want Youtube kan ik insluiten en bij facebook moet men per se ingelogt zijn.  Nu kwam ik een filmpje tegen van Retail Winschoten:

Het idee is leuk, de uitwerking minder, maar dat maakt het weer aandoenlijk en dat heeft ook wel wat.
Ze proberen in elk geval om het hoofd boven water te houden, we zullen het gaan zien.
De openingstijden zijn ook aangepast en op zaterdag is er zoals altijd markt.

Rene Zondag 19 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties

AfvRagen

Ik volg de VPRO op twitter.
Ik ben ook lid van de VPRO, kijk graag naar hun televisieprogramma`s en luister wel eens naar ze op de radio.
Ik besef heel goed dat het nooit meer zo goed kan worden als het eens was.
De vrijheid van voorheen is weg en keert ook nooit meer terug, ze zullen moeten roeien met de riemen die ze hebben.

Vroeger ( dat krijg je als je ouder wordt, steeds meer vroeger)  was alles helder overzichtelijk en duidelijk.
De VPRO op zondag op tv en ze deden maar waar ze zin in hadden.
En later lukte dat ook nog wel tussendoor, ik heb serieus eens een half uur naar een dambord gekeken.

Maar dit terzijde.

Het tv programma 100 dagen voor de klas gaan Tim den Besten en Nicolaas Veul aan de slag als buitengewoon stagair op een scholengemeenschap.
En dat moet tegenwoordig dan gepromoot.
Dus een week van te voren begint de voorpret al, met korte berichtjes via de sociale media.
En terwijl ik naar dat programma kijk kijg ik ineens deze tweet van de VPRO onder mijn neus.

Voor #100dagenvoordeklas vragen we mensen naar hun schooltijd. Zoals @monicageuze , wat voor leerling was zij en op welke leraar was ze stiekem verliefd?


Ik schrok me een hoedje zeg, nou breekt mijn klomp, mijn allarmbellen gaan af, volgens mij is zij iemand waar ik niks mee te maken wil hebben.
Ik ging eerst googlen wie precies dat mens precies is, en het klopt wat ik dacht.
En nu linkt de VPRO naar flauwekul wat nergens over gaat.

Het prgramma gaat niet over haar en ze kwam in de eerste aflevering ook niet voor.
Waarom dan een kletspraatje met haar op die website?

Ik heb het natuurlijk even gevraagd, maar geen antwoord gekregen.
Dus ik maak er maar weer iets van voor op mijn weblog.

Dat moet niet, overal vervelende bekende Nederlanders tussenproppen die meer afleiden dan toevoegen.

Rene Zaterdag 18 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Zie maaRMet de hond van mijn zusje wandelen is heel anders dan met mijn eigen hond.
Logisch natuurlijk, want het is een heel andere hond.

Ik was altijd gewend dat er soms even gesnuffeld werd aan een andere hond, spelen met andere honden werd steeds zeldzamer tot helemaal niet meer, want hij was best dominant en absoluut geen allemansvriend.
En deze hond is dat wel, ze wil met alle honden spelen, of ze nou aangelijnd zijn of niet, ze gaat er op af.  En ze gaat nooit vechten.
Op die manier raak ik met veel mensen aan de praat waar ik anders met een boog omheen liep.
En nog steeds hoor ik vaak de opmerking dat ik toch altijd een herdershond had.

Het zal er ook mee te maken hebben dat ik vaak op klompen wandel, en dat valt best op.
Maar ik herken al die mensen niet hoor, en als ik ze morgen weer tegenkom ben ik ze alweer vergeten.
Raar is dat, maar voor mij heel gewoon.


De bijgeplaatste foto`s hebben niks met het verhaaltje van doen, want dat hoeft niet.
U ziet zelf wel wat er op staat.

Rene Vrijdag 17 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

Youtube

Rutte (VVD) wil natuurlijk dat dit nieuws bedolven raakt onder al het andere nieuws, daarom rakel ik het graag nog even op.

De Nederlandse regering is door deskundigen meerdere keren gewaarschuwd na de uitbraak van ebola om zich beter voor te bereiden op een virusuitbraak, maar die adviezen werden genegeerd. Tot drie keer toe!

En het is ook schandalig dat Nederlandse patienten in Duitse ziekenhuizen verzorgd worden omdat hier veel te veel bezuinigd is, want daar komt het door.

En dan heb je nog minster Van Engelshoven (D66) die op zou moeten komen voor cultuur, maar nee hoor, die moeten het weer doen met een druppel op een gloeiende plaat.   Cultuur doet er toe, zegt ze, maar met een miljard verlies dan met 300 miljoen aankomen. Een verschrikking.

Pluspunt is wel dat de Partij voor de Dieren zeer scherp let op die app die ik in elk geval niet wil.
Daar let ik dan weer heel erg op, kijken of ze ook een keer iets fout doen.Hierboven ziet u Mellow, het hondje van mijn zusje waar ik regelmatig mee mag wandelen.
We waren in een natuurgebied en ineens had ze een speelkameraadje gevonden.
Een klein groen kikkertje.

Na verloop van tijd kon had ik genoeg gefilmd en vond ik het spelletje welletjes en lokte ik Mellow mee met de bal.  En enkele tientallen meters verder werp ik de bal naar de verte, Mellow er achteraan, ze pakt de bal, en rent dan lijnrecht weer terug naar het kikkertje.
Ze wilde nog even spelen.

Toen moest ze maar aan de riem.

Rene Donderdag 16 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Xcvbnm

Ik heb handen schudden altijd al een rare traditie gevonden.

Als iemand jarig is, dan feliciteer ik wel altijd met een hand, maar dan ook alleen de jarige, en op nieuwjaarsdag krijgt iedereen ook een hand, dat is allemaal traditie. En als ik nieuwe mensen ontmoet, dan ligt het ook aan de situatie, maar meestal wel.

En ik weet wel hoe het moet, de rechterhand uitsteken, de te schudden hand echt vastpakken en dan licht knijpen en wat schudden met de mededeelnemer, en daarbij elkaar recht in de ogen kijken.
Ik heb een hekel aan dat slappe gedoe.

Ik ben sowieso niet zo van het schudden, als ik iemand zie kan ik die ook wel van een afstand groeten.
Maar als iemand met uitgestoken hand op me afkomt dan steek ik heus wel terug.
Zoenen doe ik niet aan, dat gaat mij net iets te ver.

Dat zie ik dan als enige voordeel in die anderhalve meter regeling.
En ik zat eens even heel diep na te denken, maar ik kan me niet heugen wiens hand het was die ik voor het laatst geschud heb...

Rene Woensdag 15 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Winschoten

Dit lied kwam voorbij op de lokale omroep RTVGO van de gemeente Oldambt, waar Winschoten de hoofdstad van is.

K Twije wordt gevormd door de broers Bart en Evert Kruizinga. Sinds 2015 zitten ze in de muziek. Ivm het Coronagebeuren hebben ze geïmproviseerd en brengen ze een vrolijk nummer. Het nummer Sodom gaat over Winschoten en de mooie plekjes die het heeft. Tekst en muziek zijn van Evert Kruizinga zelf een Sodommer.Ik hoop dat als u goed luistert dat u het dan wel begrijpt.

Rene Dinsdag 14 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags:

VooRts

Hoe ik weblog, mijn gedachten:

1:Dood:  Ik kan er niet aan wennen, telkens de nieuwe stand van de doden.  Doe dat toch niet.  Dat deden ze eerst ook nooit.  En ik relativeer dan wel meteen met de gedachte dat er elke dag sowieso vierhonderd landgenoten sterven.
Maar ja, om daar nou dagelijks steeds aan te denken is toch ook niet goed. Gewoon niet noemen! Maak toch verdorie niet overal telkens een wedstrijd van, want dat is het niet.

2:Radio:  Ik kan er niet aan wennen, telkens als er een radioprogramma begint met non stop twee platen weet ik al dat het niks is, een presentator die de muziek belangrijker vindt dan zichzelf vind ik het niet waard om naar te luisteren.  Uitgezonderd natuurlijk de Arbeidsvitaminen, daar gaat het wel om de muziek, maar voor de rest zou radio gewoon radio moeten zijn.  En radio is datgene tussen de muziek door, dus niet steeds twee platen achter elkaar, dat duurt toch veel te lang.

3:Idee: Waarom niet gewoon bezoekers uit het ziekenhuis weren? Bezoek verbieden, voor iedereen.  Ik moest er zelf onlangs ook even naar toe, en de patient was zeer blij met mijn bezoek, maar toch, ik hou er niet van en kan me ook niet voorstellen dat het goed is.
Dat moeders bij kinderen in de buurt mogen slapen vind ik allemaal prima, maar volwassenen zouden volwassen moeten zijn en daar hoeft geen bezoek bij.  Maar ja, als ik dit zeg kan ik natuurlijk verwachten dat iemand anders dan zegt dat ik eerst zelf maar eens in het ziekenhuis moet liggen, dat ik dan wel anders piep.
Dat zien we dan wel weer. Ik hoop dat ik er nooit in terecht kom, dat geldt tevens voor de gevangenis.

4: Taal:  Ik zou heel graag willen dat ze Intensieve Zorg voortaan gewoon Intensieve Zorg noemen en dat ze eens ophouden met dat irritante Intensive Care.  En Bluetooth klinkt ook nergens naar zeg, verzin wat beters.

5:Dood: Hans Verhagen is overleden, hij werd 81 jaar.  Drugsgebruik heeft hem zonder twijfel enorm geinspireerd, maar ook dwarsgezeten, en meer van dat soort zinnetjes en over zijn samenwerking met Wim T. Schippers is te lezen in deze in memoriam.

6:Dood: Vervelend om te lezen, maar ook weer heel mooi, zoals altijd uit hart gegrepen, en ik wil er toch even aandacht aan besteden, daarzo dus, Ria over het eind van haar trouwe hond Didi.

7: Slot:  Ik mag tegenwoordig blij zijn als er zeven mensen langskomen om dit hier allemaal te lezen dus ik laat het hier nu bij.

Rene Maandag 13 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Negen reacties

U ziet maaR

Winschoten en Blauwestad liggen valk bij elkaar, maar voor fietsers en voetgangers is er nu geen directe verbinding tussen beide kernen. Op dit moment worden de beide kernen gescheiden door de A7, het Oldambtmeer en het Winschoterdiep. Als de Blauwe Loper eind dit jaar klaar is, ligt er een directe fiets- en voetgangersverbinding tussen Winschoten en Blauwestad.

De brug bestaat eigenlijk uit vier bruggen, Ze overspannen het Winschoterdiep, de A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer. De brug wordt hoofdzakelijk gebouwd in hout en is minimaal 3,5 meter breed. Die ondersteuningen onder de houten loper zijn sierlijk en lichtvoetig. ‘Door de kruisvormige ondersteuningen ontstaat een mooi luchtig en transparant beeld onder de loper met een minimale touch met het landschap’, aldus de ontwerpers.

De Blauwe Loper wordt voorzien van energiezuinige verlichting, zodat de brug ook in het donker goed zichtbaar is. Camera's houden het beweegbare deel van de brug over het Winschoterdiep in de gaten.

De tekst boven het filmpje heb ik van een website waar ik ook dat filmpje tegenkwam.
Ik vind het dan weer erg jammer dat de aansluing dan precies dwars door het stadspark moet.
Er is wel aan vleermuizen gedacht, maar ik vind dat ze ook wel een fietspad om de 130 verwijderde bomen en stuiken neer hadden kunnen leggen. Maar ja, als er 6 miljoen ter beschikking staat zullen ze dat opmaken ook.Dit is dus het gezicht vanaf het stadspark in Winschoten.

Rene Zondag 12 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

TeRing

Geachte Aldi Winschoten aan de Heemskerkstraat.

Mijn ouders zijn getrouwd, al zo`n beetje 50 jaar.
Ze zijn een stel, ze zijn in het echt verboden, zij zijn samen één.

Dus zij gaan ook samen op boodschap.
Dat ze dan met twee karren door de winkel moeten is nog tot daar aan toe.
Maar u vraagt niet aan mijn pa of hij de winkel wil verlaten.
Natuurlijk wil en doet hij dat niet, nooit zal hij zijn vrouw in de steek laten.
En als u daarna vraagt of mijn moeder de zaak wil verlaten is ook niet slim, natuurlijk doet ze dat niet.
En ik hoorde dat er ook nog ander brutaal personeel zich er mee ging bemoeien.

Ze verlaten de zaak pas na het afrekenen en inpakken!

Het idee dat mijn ouders niet samen boodschappen mogen doen.

Op uw website lees ik eerst dat misselijkmakende slijmerige samen gedoe en dan de regeltjes.

Daar staat inderdaad dat mensen alleen moeten komen (maar dat heb ik al weerlegd door uit te leggen dat ze middels het huwelijk verbonden zijn)
En er staat ook wees sympathiek voor andere klanten en onze medewerkers.

Wees godverdomme dan zelf sympathiek.

Ik wens geen bos bloemen of excuus, ik wens dat ze voortaan vrije toegang hebben en niet worden tegengesproken voor overijverig personeel, laat die de boel maar poetsen in plaats van klanten lastig te vallen!
Bij de Albert Heijn wordt alles wel gewassen en hoeft de klant dat niet zelf te doen.
En hoe dat bij de Jumbo zit weet ik niet, maar daar konden ze ongestoord de andere boodschappen halen.
Samen maar wel met twee karren.

En wat me ook erg stoort is steeds die verdome panda`s op televisie.
Het is al nieuws dat er mogelijkerwijs eentje bezwangerd is.
Ik hoop het niet!  Die beesten horen hier niet, laat de natuur met rust!

Dierentuinen maken er atijd graag nieuws van als er jonkies zijn geboren, dat trekt bezoekers en dat vult de kas.
Zwanger (drachtig) vind ik geen nieuws, en misschien is al helemaal niks.

En om dit gemopper even af te sluiten heb ik een positief idee.
Ze hebben in de afgelopen jaren voor elkaar gekregen om de cafe`s en restaurants geheel rookvrij te krijgen.
Wonder boven wonder.
Ik stel voor om nu de volgende stap te zetten, maak nu alle cafe`s en restaurants, de gehele horeca, vleesvrij!

Ik was onlangs nog in een eetgelegenheid en er stond vooral vlees op het menu.
Als ze dat er nou af halen en dan zorgen ze maar gewoon dat er andere keus genoeg is.

Vlees is lekker en gezond, maar er gaat zoveel leed achter schuil, dat moet niet.
En in dit land eten maken voor de halve wereld hoeft ook niet.

Rene Zaterdag 11 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Tien reacties

Stellig

Ik beweer hierbij stellig dat ik geen app neem van de overheid.
Niet vrijwillig en ook niet verplicht.  Gewoon niet.
Ik weet dat de discussie nog moet beginnen, ik doe niet mee.

Desnoods dump ik mijn telefoon.

Rene Vrijdag 10 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Ronflonflon

U hoort:,,Protest" gezongen door Inspecteur J.Falckenbosch uit Vlaardingen bij Maassluis.

En u ziet een klein gedeelte van het Marktplein in Winschoten, met van links naar rechts in beeld: de Sportschool Ultimate Gym, Avond en Nachtclub La Luna, Kapsalon Vips, Cafe de Hofnar, Cafetaria Monkie, Angel Massage en Hotel Restaurant Victoria


 

Binnen Ronflonflon werd bijna elke week wel een nieuw liedje gemaakt.
Maar ze hadden natuurlijk ook één nummer dat steeds weer opnieuw gebruikt kon worden, alleen dan telkens een andere tekst maar dezelfde muziek. Hetzelfde idee als wat Spijkers met Koppen ook altijd doet, alleen doet Spijkers het met zeer scherpe teksten, alhier leek het wel de bedoeling om het zo slecht mogelijk te doen, bewust!

Daarom zet ik de tekst er dit keer ook niet bij, en plaats ik dit liedje slechts eenmalig.

Rene Donderdag 09 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

Qyandy leefde van 12 september 2007 en tot 20 september 2019.
En hij kwam bij ons op 9 november 2007.

Na zijn dood ben ik begonnen met zijn filmpjes te herhalen en we zijn inmiddels aangekomen in januari 2008.
De andere hond in beeld was Rody, daar kon ik het ook goed mee vinden en hij is ook al dood.
En op het eind komt er nog een kleuter voorbij, die leeft nog steeds, inmiddels geen kleuter meer.

Rene Woensdag 08 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties

Pijlen

De grootste avondvierdaagse van Noord-Nederland begin juni is een tijdje geleden al afgelast, de organisatie in Winschoten durft het niet aan.  Afgelopen week werd ook bekend dat de oudste ultraloop van Nederland de Run van Winschoten met het WK van 100 km in september ook niet doorgaat.

Hoe de wereld er tegen die tijd uit ziet weet niemand, en zoiets vergt natuurlijk ook een hoop voorbereining.
Wat er nog wel doorgaat zullen we wel vernemen, misschien wel helemaal niks meer.

De winkeliers hadden zich al verenigd met de website Winschoten24, en nu richten ze hun pijlen er helemaal op.
Alle lokale winkels online, gratis thuisbezorgd in de hele gemeente.

Dat is de toekomst, en de toekomst is nu, wie gaat webwinkelen neemt eerst een kijkje in de webwinkel om de hoek, en daarna pas verder kijken.

Rene Dinsdag 07 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Op de foto

Het is rustig in Winschoten, het bruist niet meer.
De meeste winkels zijn in de ochtend gesloten, andere gaan helemaal niet meer open, zelfs de koopavond is afgeschaft, maar levensmiddelen zoals de groenteboer gaan gewoon door, met de normale openingstijden.In het Stadspark was lange tijd een drijvende brug, tot deze niet meer voldeed, en onlangs hebben ze er dit van gemaakt:Omdat ik het niet laten kan:Update: hier is ruimte voor updates.

Rene Maandag 06 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Na de Paas

Ik heb een hekel aan bellen, altijd al gehad en dat zal altijd wel zo blijven.
Als mijn auto weer eens naar de garage moet voor de AP Keuring loop ik even binnen.
Maar nu, coronagedoe, kom op, ik wees verstandig en ik bel!

Het duurt even voor er opgenomen wordt en ik krijg de monteur zelf aan de lijn.
Hij zegt dat hij geen agenda bij de hand heeft en schrijft het op.
Ik heb geen haast, ik plan altijd alles ruim van te voren dus we prikken een datum, we noteren en hangen op.

Als ik de opgekrabbelde datum wil noteren in mijn telefoon zie ik dat we afgesproken hebben op tweede paasdag.
Meteen nog maar een keer gebeld dus.
En ik wenste hem alvast een vrolijk pasen toe.

Rene Zaterdag 04 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

MaRk Rutte

Mark Rutte doet het niet goed, hij doet het fout, heel erg fout.
Hij is niet duidelijk, hij is niet eerlijk.

Dat virus schuif ik hem niet in zijn schoenen, het niet opletten en zeer slecht voorbereid zijn wel.
Bezuiniging na bezuiniging, en nooit is er geld en nu is er ineens wel geld.

Maar hoe hij het nu aanpakt gaat ook alle perken te buiten.
Cafe`s, theaters, restaurants en sportcomplexen dicht, oke.
Dat de winkels wel openblijven terwijl men op het hart gedrukt wordt vooral thuis te blijven en alleen op pad te gaan mits noodzakelijk, waaronder een frisse neus halen ook valt, dat is ook wel oke, maar al wat moeizamer.

Wat ik echt debiel vind is dat de hotels en campings wel open mogen/moeten.
Er komt niemand!
Maar toch verbiedt hij dat niet, de idioot.

En dan dat ruzie maken met Zuid-Europa en een dag later weer met een miljard pronken.
En schiet een beetje op om de dierenartsen op de lijst met cruciale beroepen te zetten!

Rene Zaterdag 04 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

LaRs KoehooRn

Mensen die hopen dat dit zo snel mogelijk voorbij is begrijpen het nog steeds niet, het is juist de bedoeling dat het zo lang mogelijk duurt. Dat schijnt doden te schelen en daar doen we het voor.
En mensen die zeggen dat we moeten wachten, dat lijkt me ook niet al te slim, elke dag dat je opstaat is er weer eentje, niks wachten, alleen voor het stoplicht, en verder doorleven voor zover als mogelijk.

Op verzoek van Radio Noord maken Groninger artiesten kleine liedjes bij wijze van troost in deze dagen.
Lars Koehoorn maakte Deze Afstand:

Er zijn ontzettend veel artiesten die wat maken, daar zijn het immers artiesen voor, ik vind Deze Afstand zeer geslaagd, hopelijk u ook.
Inmiddels zijn er al elf liedjes en het zal nog wel een tijdje doorgaan, erg leuk, zie hier.

Rene Vrijdag 03 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

KaRRetje

Ik noem een winkelwagentje ook wel een boodschappenkar.
Twee totaal verschillende woorden voor precies hetzelfde, en toch maak ik er nooit gebruik van.

Toen ik van mijn ouderlijk huis naar hier ging verhuizen deed ik dat wel.
Daar helemaal volladen en alhier weer uitladen, het past allemaal net in de lift.
En ik liep dan zo vaak heen en weer en zo verhuisde ik.

In den beginne nam ik er eentje in gebruik voor de wekelijkse boodschappen, maar al snel merkte ik dat ik het ook wel twee tasjes af kon. Eentje bleek toch wat onhandig.

Voorheen ging ik altijd trouw naar de C1000, maar dat pand werd gesloopt dus sindsdien ga ik naar de AH.
Soms op maandag, meestal op dinsdag, en vrijwel altijd tijdens de rustige avonduren.
En dit keer was alles anders dan anders.

Ik fietste langs de MCDonalds en zag dat de MCDrive nog gewoon open was en er staan ook altijd auto`s in de rij.
Maar toen ik de bocht om fietste zag ik dat er helemaal niemand binnen zat, zo leeg, haast onwerkelijk.

En bij de supermarkt aangekomen blijkt, Winkelwagentje verplicht!

Oke, wat moet dat dichterbij gekomen zie ik dat een muntje niet nodig is.
Gelukkig maar.
Ik pak een kar en doe mijn rondje.  Alles is er.
Ik rij naar de kassa en parkeer zo dat ik alles er goed uit kan pakken, alleen versper ik de weg en kan er zelf niet meer door.
Onhandig gedoe zeg, doe boel moet helemaal omgedraaid en dat lukt wonderwel.
En als ik dan eenmaal bezig ben met alles etaleren op de lopende band besef ik me pas dat zelf scannen natuurlijk beter de bedoeling is.
Daar staat immers iemand de volgens mij de zelfscanners steeds schoonmaakt.

Maar goed, er zit een kassameisje dus de mogelijkheid wordt me geboden en er zit een groot scherm tussen ons.
Ik werp de boodschapjes meteen in mijn tasjes die ik open in de kar gezet heb.
Geen bonuskaart, ik wil graag pinnen, dus dat doe ik, ik hoef geen bon en zie ineens dat de uitgang afgezet is, waar moet ik langs?
Maar ik zie al de pijlen op de grond die me wijzen door de nooduitgang.
Daar mag ik mijn kar achterlaten maar ik besluit om er mee door te lopen naar de ingang, daar waar mijn fiets ook staat.
Als ik de tassen aan mijn stuur heb hangen wil ik de kar terugzetten bij de andere karren.
Ik zie dan pas het bordje met de mededeling dat deze karren gereinigd zijn, dus ik breng de kar maar weer naar de nooduitgang om ze te zetten bij de gebruikte karren.

Het zal me benieuwen hoe snel dit gaat wennen op deze manier.

Rene Donderdag 02 April 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties