HondeRd dagen voor de klas

1: Dankzij het tv programma 100 Dagen voor de Klas komen er weer herinneringen naar boven van mijn middelbare schooltijd.  En ik vond dat geen fijne tijd. Al die lessen doorstaan in zo`n vervelende klas, en na de bel de volgende les.  Dag na dag door te zien te komen. Van weekeinde tot weekeinde en van vakantie tot vakantie.  En dan zeiden ze ook nog dat dat juist de leukste tijd van je leven was.  Pff.  Gelukkig is het na die tijd allemaal wat beter geworden, maar dat wist ik toen nog niet.  Toen hing de dienstplicht nog boven mijn hoofd.

Ik had nooit veel respect voor het beroep van leraar, een beetje de baas spelen en telkens hetzelfde lesprogramma afwerken. En nu ik het weer op tv zie zie ik mezelf weer zitten in zo`n vervelende klas, met zwoegende leraren. Ik was altijd wel een brave leerling, maar kon me er erg aan ergeren als een leraar de klas niet de baas was, dat is doodvermoeiend.  Klaar met school was klaar met school.  In het echte leven zijn leraren vast en zeker ook echte mensen, maar dat interesseerde me nooit. 

En wat een goed programma is het ook, niet zomaar even wat rondfilmen, maar serieus leraar worden en dat filmen. Het hele proces, ook in de praktijk.

2: Hiep hiep hoera, Koningvlog was gisteren tien jaar.  Ik ontdekte het kereltje een jaar later pas, maar ben hem tot op de dag van vandaag nooit uit het oog, en oor, verloren. Ik heb ooit een kalkoen naar hem vernoemd.

3: Op de beelden is te zien hoe de verdachte met een jerrycan naar de zendmast loopt en de boel aansteekt.
En ik denk aan het Gronigse woord voor jerrycan: clipke. 
Veel mooier.

4: Er zijn mensen stiekem andere mensen aan het filmen omdat ze te dicht bij elkaar lopen. Ik hou niet van klikken.  Er lopen daar mensen die al weken niet naar het theater zijn geweest, of naar de kroeg, of de kerk of de hoeren of de kapper of de sportschool of op bezoek in het verpleegtehuis.  En het zijn kerngezonde mensen.  En dan gaat er iemand van een afstandje dat filmen, gatverdamme.
Laat de politie liever boeven gaan vangen dan mensen opjagen.

Rene Zaterdag 25 April 2020 at 12:00 am | | Smurf

acht reacties

די מריו

Ik heb het programma nog steeds niet gezien, ik had het niet slecht op school, maar daarna toen ik op mezelf ging wonen wat zoveel leuker.

Koningvlog.. nog nooit van gehoord.. Net zo min als het woord clipke, ik zou dan echt aan wat anders denken. Als je vind dat mensen te dicht bij elkaar staan kun je toch dat gewoon eens roepen. Maar we klikken blijkbaar graag.

love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 25-04-’20 07:41
John

Ik vond school wel, en niet leuk. Ik had vakken waar ik heel erg goed in was en dat waren de minst populaire vakken bij de andere leerlingen.

John, (URL) - 25-04-’20 07:53
ria

Het waren leuke en minder leuke periodes. Lol maken met vriendinnen tussen de middag hoorde er ook bij. Ach ja school hoort nu eenmaal bij volwassen worden een mens moet toch een beetje kunnen lezen en schrijven en zo. Dat programma heb ik niet gezien. En klikken is zo flauw.

ria, (URL) - 25-04-’20 12:04
Noortje

Ondanks dat ik al meer dan 25 jaar in Groningen woon had ik nog nooit van clipke gehoord.

Noortje, (URL) - 25-04-’20 13:41
francky

Tijdens mijn middelbare studiejaren zat ik eerst op een school waar ik het niet leuk vond. De volgende was dan wel leuk. Terug naar school zou ik niet meer willen moest dat kunnen.
Klikken doe ik ook niet. Ik zou het kunnen maar daar doe ik niet aan mee.

francky, (URL) - 25-04-’20 13:52
Rietepietz

Mijn gewone schooltijd vond ik niet overdreven geweldig. Toen ik later in het volwassen onderwijs Mavo en Havo deed vond ik het geweldig. Klikken vind ik ook niks, roep dan zelf die mensen tot de orde als ze risicovol gedrag vertonen.

Rietepietz, (URL) - 25-04-’20 17:18
frank-103

Dat mensen onvoldoende afstand houden, daar mag je ze best op wijzen. Maar die lieden die onvoldoende afstand houden kunnen best agressief reageren als je ze er op wijst, dat kan je in de krant lezen. En dan kan je een klap krijgen, of erger. Dan lijkt filmen minder risicovol, tenzij die agressieve lieden merken dat ze tegen hun zin gefilmd worden. Het is een vervelend gedoe, dat corona!

frank-103, - 25-04-’20 22:47
Hans

School, we kwamen er in onze jeugd niet om heen, net als in deze tijd.
Herinneringen heb ik wel, maar later werd het allemaal beter. Hans.

Hans, (URL) - 25-04-’20 23:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.