FoRum vooR democRatie

Het komt zelden voor dat ik twee filmpjes toon uit één televisieprogramma, maar dit stukje is wel zo leuk dat ik het niet laat schieten.  Onvervalste zaterdagavond VARA amusement.

Dit is dus ook allemaal echt gebeurd, niet te vatten, en dat werd allemaal open en bloot via de sociale media de wereld in geslingerd.
Prachtig natuurlijk dat de schaapskleren van de wolf onthuld worden, maar ook wel weer een beetje eng.
Want zowel Baudet als Wilders zitten er niet namens mij, en niet om Nederland beter te maken, en ze halen stemmen bij elkaar weg, dat houdt ze, vooralsnog, klein.   En wat nu de gevolgen zullen zijn, ach ja, het houdt de politiek wel interessant.

En dit is natuurlijk, als het niet zo erg was, gewoon lachen, dus dat doen we dan maar:

Dat pakje van Freek, de bewegingen van Woe, geniaal, en dat allemaal voor een thuiszittende zoompubliek.
En zo donderen we december in.

Rene Maandag 30 November 2020 at 11:00 pm | | Smurf | Vijf reacties

Even tot hieR

Ik overweeg om zonder mondkapje door het leven te gaan.
Ik word er nu niet op aangesproken en als ik geen oogcontact maak blijft dat misschien wel zo.

Ze helpen niet, want anders zou het aantal besmettingen wel naar nul gaan.
Hier is het bewijs geleverd dat ze niet werken, en toch wordt het ons verplicht.
Een inbruik die niet te tollereren is!

Hier legt Even tot hier het nog even uit:


En ik heb zeer goed opgelet.
We worden beschermd door de Eerste Kamer, als de Tweede Kamer een wet invoert gaat de Eerste Kamer die nog eens toetsen en dan pas wordt het ingevoerd.
Welnu, om ons een mondkapje te kunnen verplichten moest er een noodwet worden ingevoerd.
De eerste versie ging te ver, de tweede versie kwam er makkelijk door, en daarna in de Eerte Kamer net zo.

Ik citeer, en noteer in mijn hersenpan:

Bij de stemming in de Eerste Kamer schaarde uiteindelijk een ruime meerderheid van 48 senatoren zich achter de wet. Er waren 24 tegenstemmen. Die zaten bij de oppositiepartijen Forum voor Democratie, PVV, SP, Partij voor de Dieren en de groep-Otten. Tegenstanders vinden onder meer dat de rol van de Eerste Kamer bij allerlei coronamaatregelen te klein is. Ook worden volgens een minderheid te veel vrijheden beperkt.

Dat dat even duidelijk is, GroenLinks en PVDA zijn uitgespeeld, die behoren tot de tegenpartij.

Rene Zondag 29 November 2020 at 11:00 pm | | Smurf | Negen reacties

DRukte

Meestal vind ik het altijd heel erg leuk, Sinterklaasinkopen doen.
Onlangs hebben we lootjes getrokken en binnenkort is het pakjesavond, en daar tussen zit een zaterdag waarop ik mijn kadootjes ga kopen en inpakken, om het vervolgens op een zondag de zak in het ouderlijk huis binnen te smokkelen.

Maar dit jaar gaat alles anders dan anders.Ik moest even naar een paar winkels.  Meestal ga ik recht op mijn doel af, maar hou ondertussen de ogen en oren goed open, zo ook dit keer.
Maar nu was het vooral om de anderhalve meter afstand te bewaren, wat helaas niet goed te doen was, want het was best wel druk.
En aangezien er nergens iemand mag zitten beweegt de hele menigte ook nog.

De sfeer is weg.
Ik ben zo iemand die nog steeds zonder mondkapje loopt, er gelukkig ben ik daar niet de enige in, maar ik bevind me wel in een minderheid.

Ik moest eerst over de markt naar een winkel, aldaar met mandje het pand door opzoek naar mijn producten, naar de kassa en dan weer naar buiten, op naar de volgende winkel.
Ik ging ook nog even een TROS bananen en een magnetronmaaltijd bij de groenteboer halen.
(Daar werd net een onwel geworden mevrouw afgevoerd met een ziekenwagen)

Ik vind het een hele nare wereld zo, met al die enge mondkapjes.
Nu de pakjes nog even inpakken, wat ze in de winkels waar ik ben geweest niet even voor me deden, en me daarna afvragen of het wel zo slim is om al te veel openheid van zaken te geven op mijn weblog.

Ik ben voorzichtig.

Rene Zaterdag 28 November 2020 at 4:16 pm | | Smurf | Zes reacties

CultuuR

De VPRO houdt weer zijn jaarlijkse eindejaarsloterij, en zoals elk jaar kreeg ook ik een persoonlijke code die ik in moest vullen op de VPRO website en ik citeer:

Misschien win je wel de hoofdprijs: een door Wim T Schippers gesigneerde afdruk van Stationnement Gênant. Staat geparkeerd bij ons in de achtertuin. En wat vind je van een duurzame tas van gerecycled VPRO-geveldoek, een warme hoodie, VPRO-mondkapje, fijne dvd of lekker boek?

Persoonlijk word ik niet graag met je aangesproken, en voor de rest is weer helemaal een VPRO tekst.
Als ik niks win, zoals altijd al gebeurd is, zal ik er niks over melden, en vice versa.

Toch wel grappig dat ze zelfs nog in 2020 gebruik maken van Wim T. Schippers, die al zoveel maal de laan uitgestuurd is.

Rene Donderdag 26 November 2020 at 11:00 pm | | Smurf | Zes reacties

Bekijk het maaR

Tijdens mijn vakantie in Zuid Limburg kwam ik op veel plekken waar ik als kind ook al eens geweest was, herinneringen die ik vergeten was bestaan ineens weer.   Veel dingen blijven lang hetzelfde, en elke dag lopen er vele langs.  Ik ook, twee keer, en dat wilde ik een minuut filmen.  Maar er kwamen fietsers langs, en ze bleven nog staan ook dus ik moest mijn minuut eerder afbreken.   Zo zo kom ik dus aan zulke gekke filmpjes, dat kan hier allemaal.


Rene Woensdag 25 November 2020 at 11:00 pm | | Smurf | Vijf reacties

Aantocht te Winschoten

De gemeente Oldambt heeft, wegens bezuinigingen, de subsidie op de lokale omroep RTVGO gestopt, dus dit is dan waarschijnlijk het laatste wat ze gemaakt hebben.
Dat wil zeggen, ze moeten volgens de wet subsidie krijgen, en dat krijgen ze alleen voor de huur van de studioruimte in De Klinker, en geen geld meer om programma`s te maken.
Nadat dit vorige week zaterdagmiddag is uitgezonden op televisie ging Sinterklaas in een cabrio door Winschoten, om te zwaaien naar de kinderen die hij onverwacht tegenkwam.

Eerst had men een plan bedacht, Sinterklaas zou langskomen in een rijdende stoet en langs de kinderen rijden in alle wijken, dan konden ze zwaaien.
Dat pan werd naar de prullebak verwezen, de Sint kreeg geen toestemming.
Maar Sinterklaas heeft helemaal geen toestemming nodig, van niemand, hij deed het stiekem toch!

Ik was dus niet net toevallig even op mijn balkon toen hij langskwam rijden, dus ik heb het gemist.
Wel zag ik de afgelopen zaterdag mijn Laulierkerstboom omver liggen.
Merkwaardig, hij heeft al vele stormen doorstaan is nog nooit omgevallen.

De ballen waren onbeschadigd en het enige wat ik hoefde te doen was hem weer rechtop zetten.
Ik vermoed dat er een Piet langs is geweest en hem omver heeft geworpen, het is ook geen gezicht natuurlijk, kerstballen het hele jaar door, maar juist nu zo ongepast, nog ongepaster dan in de zomer, vind ik, en dat vindt Piet dus ook waarschijnlijk.

Rene Maandag 23 November 2020 at 10:22 pm | | Smurf | Acht reacties

Zonde

Het aantal biomassacentrales in Nederland neemt in snel tempo toe, en op allerlei locaties duiken kleinschalige biomassacentrales op: middenin een woonwijk, naast een zwembad of achter de stallen van een boerderij wordt dan snoeiafval of hout uit de bouw opgestookt.

In Winschoten is het flink mis gegaan.

De gemeente Oldambt heeft twee zwembaden, eentje in Winschoten en eentje in Finsterwolde.
Om ze te verwarmen werden ze op gas gestookt, maar als moderne gemeente zijnde moesten deze twee zwembaden maar als eerste van het gas af.
Dus er werden biomassacentrales naast gezet en zo kregen mensen die wonen in Winschoten nabij Zwembad de Watertoren klachen.  Mensen werden ziek.
De gemeente gaf eerst niet thuis en verwees door naar de centrale, de centrale zei zich aan de wet te houden en ze zouden gaan meten.
Omwoners gingen samen werken en gingen zelf meten.
Pas toen die gegevens binnenkwamen werd de gemeente wakker en werden beide centrales gesloten.

De centrale ging in protest en werd weer aangezet voor een nieuwe meting, deze bleek pas na lang aandringen van de gemeente openbaar en daarmee kon de gemeente het contrakt ontbinden.
Zoiets dus, een hele soap.

En de regering blijft er ook heil in zien maar de Partij voor de Dieren niet, die hebben een meldpunt geopend en dat is wel intressant om eens te bekijken.  Het zijn er inmiddels al meer dan honderd.

https://www.partijvoordedieren.nl/petities/landelijk-meldpunt-biomassacentrales

Rene Zaterdag 21 November 2020 at 9:56 pm | | Smurf | Vier reacties

Youtube

Ik was op vakantie in Zuid Limburg en het was nog te vroeg om alweer terug te keren naar de camping, dus besloten we om een kijkje te nemen nabij de Duiste grens, en over deze brug ging ik ook over de grens.
Met mooie schildpadden waardoor er geen auto`s meer over kunnen, ik begin met het Nederlandstalig bordje, die aan de overkant is in het Duits, en ik snel nog even langs een grenspaal en sluit af met een Nederlandse kerk.

Het is me allemaal net niet gelukt binnen de minuut, maar een tweede poging werd verstoord door fietsers en een derde had ik geen zin in.

Rene Vrijdag 20 November 2020 at 10:54 pm | | Smurf | Drie reacties

XitteRend

Ik was op vakantie in Zuid Limburg, en dan film ik niet zoveel, maar als ik dan op de top van een eeuwenoude uitkijktoren sta doe ik dat wel.   En dan beseffen dat ze de komende jaren het kasteel weer zo willen herbouwen als het eens geweest is maakt deze beelden uniek.
En de mensen die na mij kwamen deden misschien wel hetzelfde.

Rene Woensdag 18 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Vier reacties

Winschoten

Nu wat foto`s van mijn telefoon gehaald.

Ik las dat er een schietpartij was op het Isrealplein in Winschoten, die avond kwam ik er toch langs en het onderzoek was nog volop bezig.  Het bleek later te gaan om een steekpartij.De borden die dit aankondigden stonden her en der verspreid over het hele Marktplein, zo ook deze:RTL of SBS was op een zaterdag de hele middag en avond bezig met opnames voor een televiesieprogramma, ik zag ze nog rennen achter de kerk langs en ze deden vast nog veel meer dingen buiten mijn gezichtsveld, dit stond er in:Organiseren zit Winschoten in het bloed, en er is zo ontzettend veel afgeslast dit jaar, alleen de Duckrace is wel doorgegaan.En toen ik daar wat rondliep en rondkeek besloot ik op eens een kiekje te maken van dit exemplaar.En na het filmen maakte ik ook nog even een foto.Ik had hier niks van meegekregen.Voor de zesde keer is daar al ingebroken en peperdure parfum gestolten, en onlangs waren de ruiten bij de Wibra gesneuveld.
 


Op deze plek zat vroeger een overdekt terras, behorend bij het hotel dat daar toen zat.

Rene Maandag 16 November 2020 at 10:58 pm | | Smurf | Vijf reacties

VuuRweRkveRbod

Ik heb Sinterklaas niet gefilmd dit jaar. 
Hij was er wel, afgelopen zaterdag is hij onaangekondigd toch gekomen, en ik heb de beelden achteraf gezien.

Als ik het had geweten was ik even een kijkje komen nemen, maar dat was dus duidelijk niet de bedoeling.

Al vanaf dat ik in dit appartement pas aangeschaft had en nog des zaterdags bezig was met klussen, filmde ik tussendoor vanaf mijn balkon de aankomst van Sinterklaas, hij hield zijn bijeenskomst altijd op het Marktplein.
Later ging hij elders zijn bijeenkomst houden, maar de optocht route ging nog wel altijd over het Marktplein.

Wat ook een traditie van mij is is de jaarwisseling meemaken vanaf mijn balkon.
En ik kan me haast niet voorstellen dat het dit jaar doodstil zal zijn.

De tijd zal het leren.

Rene Zondag 15 November 2020 at 9:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

U ziet maaR

Op de rondvaartboot over de Maas in Maastricht even een minuutje naar buiten gefilmd.
En u ziet hoe de mens de natuur gebruikt, want de schoorsteen moet toch roken, en bij de Belgische grens keerde de boot weerom.

Rene Zaterdag 14 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Drie reacties

Televisie

Toen ik het Trump filmpje van Even tot hier zag afgelopen zaterdag verheugde ik me al op Zondag met Lubach. 
En inderdaad, ook een Trumfilmpje.


Op de televisie had het Nederlandse ondertitels.

Rene Vrijdag 13 November 2020 at 11:00 pm | | Smurf | Vier reacties

Slecht

Winschoten heeft de slechtste politie van Nederland.  Tenminste, dat mag ik hopen, dat dit niet ook nog elders voorkomt.
Winschoten heeft weer eens de NOS gehaald, en dit keer is dat wel zeer beschamend:

https://nos.nl/artikel/2356165-verwaarloosde-honden-winschoten-gevonden-in-laag-van-afval-en-ontlasting.html

Ik vat het hier even samen:

De politie en de Dierenbescherming hebben in Winschoten zeven verwaarloosde honden uit een huis gehaald. De honden stonden volgens de politie in een 20 centimeter dikke laag van afval en ontlasting. Ze werden bijna niet uitgelaten en zorgden met hun geblaf voor geluidsoverlast.

Omwonenden zeggen tegen RTV Noord dat ze maanden geleden al aan de bel hebben getrokken. ,,Ik heb vier maanden geleden al met de politie gebeld. Toen maakten ze een praatje met de huurder, ze gaven hem een hand en daarna gingen ze er weer vandoor", zegt een buurtbewoner die anoniem wil blijven.,,Ik heb geen zin in gesodemieter."

Ten eerste mag handen geven momenteel helemaal niet, en ten tweede ontkent de gemeente:

Tegen de eigenaar van de honden is proces-verbaal opgemaakt. De politie wil niets zeggen over het aantal meldingen dat is gedaan.

De gemeente zegt van niks te weten. ,,Wij hebben het uitgezocht, maar er is geen enkele melding binnengekomen over deze situatie. Dit was voor de gemeente volledig onbekend."

De gemeente moet zich schamen dat ze niet betere contacten hebben met de politie, en de politie laat het maanden duren, onnodig en de sitatie alleen maar erger makend.

In dat pand was jarenlang een lectuurwinkeltje van CIGO, en toen dat sloot kwam het leeg te staan tot het verhuurd werd met dit als resultaat, een trieste geschiedenis.
Ik heb een hekel aan klikken, om dat te doen is al een drempel, en die is met deze zaak alleen maar verhoogd.

Rene Donderdag 12 November 2020 at 10:00 pm | | Smurf | Vier reacties

Ronflonflon

Merel Vos mocht ook af en toe zingen in Ronflonflon en hier is: ,,Mooie jongen"
En de beelden heb ik gefilmd al fietsend langs plekken waar ik ook veel met Quandy gewandeld heb.

Ronflonflon was in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw een radioprogramma van een uurtje per week op de woensdagmiddag op radio 3, en ik luisterde er elke week naar, en ik nam het op op cassettebandjes.
En de liedjes verzamelde ik apart, ik had er een leuke hobby aan.
En tijdens het afspelen fijn tekenen, en ik luisterde nog wel meer programma`s, maar dus ook dit.

Niet het mooiste liedje, wel eentje die er ook bij hoort, want ze zijn toch elke keer weer anders, dat is het leuke.

Ik ben lang en blond, ik heb een lekkere kont, ik heb een grote mond en om een praatje zit ik nooit verlegen.
Maar toen ik jou zag je zei alleen maar ,,dag" was ik even van slag, kon ik mij even niet bewegen.
Ik wou wat zeggen maar ik heb gezwegen.
O, mooie jongen, als ik je niet gauw weer ontmoet
dan maak ik rare bokkesprongen en komt het met mij nooit meer goed.

Ik leefde als een gek en had het altijd naar mijn zin.
Aan leuke jongens geen gebrek ik was een allemans vriendin.
Aan het einde van een dolle nacht kon ik me weer verheugen,
op alweer een nieuwe dag, o, ik genoot met volle teugen.


Zo tussen de bedrijven door had ik ook wel mijn dromen.
van die ene grote liefde die ooit een keer zou komen.
Je keek me even aan ik zal je mijn leven lang beminnen.
Ik liet je zomaar gaan, o, wat moet ik nou beginnen.

Rene Woensdag 11 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

Qyandy leefde van 12 september 2007 tot 20 september 2019.
Hij kwam bij ons op 9 november 2007 en vanaf toen ben ik hem wekelijks gaan filmen, later maandelijks.
In  februari 2008 was hij dus vijf maanden, en dit is het dertiende filmpje in de Quandy Binge Wachting Lijst, waar ze dus uiteindelijk allemaal in gaan komen.

Rene Maandag 09 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Zes reacties

Prachtig

Het hoogtepunt van de televisie op zaterdagavond is ,,Even tot hier"  waarin Niels van der Laan en Jeroen Woe het nieuws van de afgelopen week doornemen, en hun perciflage op het tot nu toe meest bekeken youtubefilmpje aller tijden verscheen ook weer op youtube.

Toen ze dit maakten wisten ze de uitslag nog niet eens, en sommige mensen hebben het nu nog steeds niet door.Ik vind het prachtig, de ene dag nog mopperen over veels te veel aandacht voor enkel en alleen de VSofA, om er de volgende dag toch maar weer een puik filmpje van te posten, maar deze is dan ook te leuk om niet te doen.
Het zal mij benieuwen waar Zondag met Lubach mee komt.

Rene Zondag 08 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Op vakantie in LimbuRg

Ik besloot om tijdens het wachten van het aanleggen van de rondvaartboot in Maastricht om daar eens een minuut van vast te leggen.

Tijdens de vaartocht heb ik ook nog wat gefilmd, dat toon ik een andere keer.

Update: Treinen zijn niet veel leuker, want alles met een mondkapje is sowieso minder leuk.

Rene Zaterdag 07 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Vier reacties

NOS JouRnaal

Hedenmorgen heb ik het allerslechtste NOS Journaal ooit gezien.

Elke ochtend voor ik ga werken kijk ik altijd eerst even naar het Journaal, om op de hoogte te zijn van het nieuws.
Hedenmorgen was alles wat er te melden was samen te vatten in één zin:

In een land hier heel ver vandaan zijn verkiezingen geweest en ze zijn nog bezig met het tellen der stemmen.

Maar in plaats van om na deze non mededeling verder te gaan met het nieuws van alledag schakelen ze over naar een Nederlands sprekende correspondent aldaaar. (waarom geen lokale inwoner nemen, die weten toch beter hoe het zit?) 
En die correspondent leutert maar een end weg, over dat er gestemd is en dat ze nog aan het tellen zijn.

We moeten dan ook nog kijken naar aldaar gemaakte filmpjes met mensen die ook allemaal niks nieuws te vertellen hebben.

En toen het weer.
Vijf minuten van mijn leven verpest! 
Het wordt ons gewoon door de strot geduwd.

Rene Vrijdag 06 November 2020 at 9:34 pm | | Smurf | Acht reacties

Mondkapje

Ik draag nog steeds geen mondkapje, want dat is nog steeds niet verplicht.
En ik zie het nut er niet van in en ik vind het vies.

Als het moet dan moet het en zal ik gehoorzamen, braaf als ik ben, maar ik ben wars van groepsdruk, dan doe ik het juist niet, behalve dus als het moet, een bekeuring heb ik er niet voor over.

Laten ze de nertsenfokkerijen maar sluiten en verbied personenvervoer per vliegtuig, dat lijkt me een veel beter idee.

Rene Donderdag 05 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Acht reacties

LaRs KoehooRn

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis organiseerde RTV Noord thuiskamerconcerten waarbij Groninger artiesten nummers spelen voor in de huiskamer. Dit is een clip uit het optreden van Lars Koehoorn. Home


Rene Woensdag 04 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Koeien

Ik was op vakantie in Zuid Limburg en ik maakte een wandeling door een bos. 
Toen ik een kudde koeien zag liggen op en langs het pad koos ik er voor om mijn weg te vervolgen aan de andere kant van een sloot, zodat ik ze op gepaste afstand kon passeren.

Rene Dinsdag 03 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Zeven reacties

JammeR

Voor het eerst, en hopelijk ook voor het laatst, sinds mensenheugenis, is er geen Adrillen.

Geen jaarmarkt op de eerste twee maandagen van november, geen kermis, geen muziek en zuipfestijn.
Helemaal niks.  U weet waarom, ik weet waarom.

Een paar jaar geleden vierde Adrillen zijn tweehonderjarig bestaan, want zo ver reikt de geschiedenis, maar al daar voor was er Adrillen, maar het absolute beginpunt weet men simpelweg niet.
En Adrillen hoort altijd maar door te gaan, hoe groots ook, hoe klein ook.

Maar nu dus niks.

En er was afgelopen zomer ook al geen Nacht van Winschoten, ook al zo`n onmisbaar hoogtepunt.
Hopelijk keert het weer terug allemaal, maar het zal nooit meer zijn zoals het was...

Rene Maandag 02 November 2020 at 8:56 pm | | Smurf | Vijf reacties

In de finale stRanden

Romain Doedens uit Winschoten heeft meegedaan met Hollands Got Talent en heeft grandioos verloren.
Dat is een nadeel van wedstrijden, er is één winaar en de rest zijn verliezers.

Ik kijk zelf niet naar de commerciele televisie en laat hier zien waarom.
In plaats van het hele optreden te laten zien komt het Luxemburgse RTL met dit fragment:


 


We zien eerst Humberto Tan, de oplichter die samenwerkt met de jatters van RUMAG, maar daar heeft hij het natuurlijk niet over. 
Als Romain begint met zingen moeten die vreselijke koppen van de bewonderende bekende Nederlanders in beeld en dan volgt er nog wat geslijm, wat een achterlijk programma.

Bovendien deugt de naam niet, we zijn Nederland, geen Holland, en hebben een eigen taal, maar ja, dat zal wel niet genoeg scoren of zo, want het gaat natuurlijk om reclameblokken door de strot te duwen.

Romain werd vroeger heel erg gepest, en dat moet iedereen weten want dat is belangrijk, maar het leverde hem toch niet de winst op.
We zullen zien of hij doorbreekt en of hij nog met een leuke clip komt.

Rene Zondag 01 November 2020 at 8:20 pm | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags: