Even tot hieR

Ik overweeg om zonder mondkapje door het leven te gaan.
Ik word er nu niet op aangesproken en als ik geen oogcontact maak blijft dat misschien wel zo.

Ze helpen niet, want anders zou het aantal besmettingen wel naar nul gaan.
Hier is het bewijs geleverd dat ze niet werken, en toch wordt het ons verplicht.
Een inbruik die niet te tollereren is!

Hier legt Even tot hier het nog even uit:


En ik heb zeer goed opgelet.
We worden beschermd door de Eerste Kamer, als de Tweede Kamer een wet invoert gaat de Eerste Kamer die nog eens toetsen en dan pas wordt het ingevoerd.
Welnu, om ons een mondkapje te kunnen verplichten moest er een noodwet worden ingevoerd.
De eerste versie ging te ver, de tweede versie kwam er makkelijk door, en daarna in de Eerte Kamer net zo.

Ik citeer, en noteer in mijn hersenpan:

Bij de stemming in de Eerste Kamer schaarde uiteindelijk een ruime meerderheid van 48 senatoren zich achter de wet. Er waren 24 tegenstemmen. Die zaten bij de oppositiepartijen Forum voor Democratie, PVV, SP, Partij voor de Dieren en de groep-Otten. Tegenstanders vinden onder meer dat de rol van de Eerste Kamer bij allerlei coronamaatregelen te klein is. Ook worden volgens een minderheid te veel vrijheden beperkt.

Dat dat even duidelijk is, GroenLinks en PVDA zijn uitgespeeld, die behoren tot de tegenpartij.

Rene Zondag 29 November 2020 at 11:00 pm | | Smurf

negen reacties

marjolijn

En toch zal je eraan moeten geloven, want boetes betalen vind je ook niet leuk…!

marjolijn, (URL) - 30-11-’20 07:00
John

Die 95 euro boete vind ik toch een stuk minder. Zaterdag liep ik ook zonder mondkapje een winkel in en niemand zei er wat van.

John, (URL) - 30-11-’20 08:32
francky

Hier is het al een tijdje verplicht op straffe van boete 250 euro. Alleen daarom zou je zo’n kapje gebruiken.

francky, (URL) - 30-11-’20 09:02
די מריו

Ik denk dat door het mondkapje mensen minder snel afstand zullen bewaren. Daarbij, de meeste mensen doen hun mondkapje op, buiten de winkel in de jaszak en bij de volgende keer weer op. Dan heeft het ook geen zin.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 30-11-’20 09:10
Rietepietz

Waar nodig draag ik een mondkapje maar ik vermijd zoveel mogelijk plaatsen waar het moet.
Als ze echt zouden helpen had het virus nooit via China uitgebroken want daar droeg men al mondkapjes voor het virus bekend was.

Rietepietz, (URL) - 30-11-’20 13:46
Terrence

Heb twee vrienden verloren aan het Coronavirus dus waar en wanneer ik kan draag ik een mondkapje. Het gaat niet alleen om het aantal doden maar velen raken ook levenslang gehandicapt door de ziekte die het virus veroorzaakt. Al zou ik door het dragen van een mondkapje kunnen voorkomen dat één persoon minder ernstig ziek wordt, dan vind ik dat het ‘ongemak’ al waard. Overigens zijn er wereldwijd anderhalf miljoen mensen aan overleden. Als iedereen een mondkapje zou dragen (en dus niet bij een nies- of hoestbui zijn of haar viezigheid verspreiden of in elk geval veel minder) waren dat er mogelijk duizenden minder geweest. Op die anderhalf miljoen misschien niet veel maar wat mij betreft meer dan de moeite waard. Vraag maar aan de nabestaanden van hen die er aan overleden zijn. Ben het overigens eens met Di Mario: veel te veel mensen gaan onzorgvuldig met een mondkapje om. Alsof je gaat motorrijden met een helm op en geen zin hebt het riempje vast te maken waardoor die blijft zitten bij een val. Gewoon dom dus.

Terrence, (URL) - 30-11-’20 19:06
ria

Ik pas. Als ik de winkel niet in mag draai ik om en als het te druk is naar mijn zin ga ik vanzelf niet naar binnen.

ria, (URL) - 30-11-’20 19:52
frank-103

Je draagt een mondkapje om ervoor te zorgen dat jouw speeksel niet vrij door de lucht zweeft, strikt genomen hebben lieden zonder mondkapje schijt aan de gezondheid van andere mensen. Asocialen dus!

frank-103, - 30-11-’20 22:03
Hans

De supermarkten maken er geen punt van, die willen geen discussie.
Ik hou me er wel aan, eigen belang. Hans

Hans, (URL) - 30-11-’20 22:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.