DRukte

Meestal vind ik het altijd heel erg leuk, Sinterklaasinkopen doen.
Onlangs hebben we lootjes getrokken en binnenkort is het pakjesavond, en daar tussen zit een zaterdag waarop ik mijn kadootjes ga kopen en inpakken, om het vervolgens op een zondag de zak in het ouderlijk huis binnen te smokkelen.

Maar dit jaar gaat alles anders dan anders.Ik moest even naar een paar winkels.  Meestal ga ik recht op mijn doel af, maar hou ondertussen de ogen en oren goed open, zo ook dit keer.
Maar nu was het vooral om de anderhalve meter afstand te bewaren, wat helaas niet goed te doen was, want het was best wel druk.
En aangezien er nergens iemand mag zitten beweegt de hele menigte ook nog.

De sfeer is weg.
Ik ben zo iemand die nog steeds zonder mondkapje loopt, er gelukkig ben ik daar niet de enige in, maar ik bevind me wel in een minderheid.

Ik moest eerst over de markt naar een winkel, aldaar met mandje het pand door opzoek naar mijn producten, naar de kassa en dan weer naar buiten, op naar de volgende winkel.
Ik ging ook nog even een TROS bananen en een magnetronmaaltijd bij de groenteboer halen.
(Daar werd net een onwel geworden mevrouw afgevoerd met een ziekenwagen)

Ik vind het een hele nare wereld zo, met al die enge mondkapjes.
Nu de pakjes nog even inpakken, wat ze in de winkels waar ik ben geweest niet even voor me deden, en me daarna afvragen of het wel zo slim is om al te veel openheid van zaken te geven op mijn weblog.

Ik ben voorzichtig.

Rene Zaterdag 28 November 2020 at 4:16 pm | | Smurf

zes reacties

ria

Het is echt een hele ongezellige agressieve wereld aan het worden, bah! Lezen de nichtjes al mee?

ria, (URL) - 28-11-’20 18:23
די מריו

Je hebt nog niet verteld wat je hebt gekocht, dus zo erg is het nog niet. De anderhalve meter is volgens mij in het weekend niet te doen. Daarom ga ik alleen door de weeks.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 28-11-’20 19:36
francky

Hier gaan ze shoppinggidsen inzetten om de orde ttz mondkapjes en afstand te verzekeren. Waarschijnlijk ben ik weer aanwezig in het centrum.

francky, (URL) - 28-11-’20 19:57
Hans

Het is zeker drukker in de winkels, mede door black friday.
Buiten draag ik ook geen mondbescherming.
Soms is het net een mierennest met mensen. Hans

Hans, (URL) - 28-11-’20 21:14
John

Tja, het is wat Ria ook zegt, ongezellig en agressief. En het is overal poepdruk, en iedereen wil de eerste zijn.

John, (URL) - 29-11-’20 08:17
Rietepietz

Het is best een handicap als je alleen in het weekend boodschappen kunt doen. En dan nog black fridau erbij deze week dan is de lol er wel af. Gelukkig kan ik altijd wel op tijden dat het minder druk is. In winkels vragen ze sinds kort inderdaad of je een mondkapje op wil doen maar ik doe het ook zo min mogelijk , het zijn ondingen. Ik blijf dus liever thuis of ga naar buiten, dan hoeft het niet.

Rietepietz, (URL) - 29-11-’20 18:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.