Eén, twee, dRie

1: Wat mij betreft stopt de topsport.  Ik vind topsport niks.
Natuurlijk hoeft niet alles verboden te worden wat ik niks vind, wat mij betreft mogen mensen best sporten en daar zijn nu eenmaal complexen voor nodig, allemaal prima.
Maar de topsport is wat anders, dat is terreur.

De topsport wordt in het gewone nieuws gefrommeld en komt in gewone programma`s voorbij, en dat blief ik niet. Mensen mogen wel sporten, maar daar absoluut niet voor worden betaald. Daar gaat het fout.
Mensen geld geven voor een spelletje, op een podium plaatsen en ze neerzetten als helden en steeds gekker.
Er zijn tegenwoordig zelfs apare scholen voor kinderen met toptalent.
En er zijn zelfs mensen uit arme landen die moeten rennen voor hun leven, dat is erg.

Ik voel totaal geen enkele blijdschap als een Nederlander het ergens beter doet dan een buitenlander.
(Nederlander op rekstok of autoracen of op het speelveld)
Het zegt me niks en doet me niks. De tegenstanders doen net zo goed hun best en zijn net zo goed ook maar mensen dus die gun ik het net zo goed.

Ik zou niet weten waar die misselijkmakende zogenaamde verbondenheid vandaan komt, maar ik weet wel dat zoiets uitgeroeid moet worden.  Van nationalisme komt alleen maar gedonder.

Ik was laatst even in Rotterdam, bij de Kuip, en las daar op een bodje dat ze een nieuw stadion gaan bouwen.
Nou ja zeg.
Ik ben zelf overigens niet in het stadion geweest, ik ging even met het hondje wandelen naar kabouter Buttplug en weer terug.

2: Bam, dat hakt er in dat meneer Rutte mededeelde dat alle evenementen tot 1 sepember verboden zijn.
Dus niks gaat meer door, heftig.
En helemaal heftig om Rutte te horen zeggen dat gezondheid voor alles gaat.
Want dat zei hij eerst niet, toen zei die nog dat 130 rijden beter was en iedereen 1000 euro en het klimaat en stikstofprobleem maar vooruit schuiven.
Democratie = de slimste mensen aanwijzen en die de beslissingen laten nemen.
Maar het volk kiest niet de slimste mensen, maar de leukste, en nu zitten we in een land dat totaal niet voorbereid is.   Het volk krijgt de leiders die het vediend, en de slimme mensen zijn toch niet slim genoeg om ook de domme mee te krijgen. (Toch moet ik er ook niet aan denken dat Balkenende nu nog onze opperhoofd was)

3: Ik heb nu een tijdje geluisterd naar het nieuwe VARABNN VPRO programma,  Frank & Eva, welkom bij de club op radio3FM.
En dat is niet goed hoor, dat is niet iets waar de VPRO zijn naam aan zou moeten hangen.
Ik heb Lotje Ijzermans nooit horen lachen, en Eva doet dat elke dag.
Lachen op de radio moet niet, lachen op de radio klinkt stom.
De luisteraar mag lachen, graag zelfs, maar de presentatoren moeten dat vooral niet doen.
Naar word ik er van, dat stomme gelach.

Rene Woensdag 22 April 2020 at 12:00 am | | Smurf

zes reacties

John

Ik heb ook niets met topsport. Het kost een vermogen, en dat geld gebruiken ze liever om arme mensen te helpen of zo.

John, (URL) - 22-04-’20 08:25
די מריו

Dat is gelukkig nog helemaal niet zeker van dat nieuwe stadion. Van mij mag dat oude stadion nog jaren meegaan. Gelukkig zijn er meerdere mensen, meerdere meningen over sport. Ik vind het geweldig om naar te kijken. Van mij mag de maximum snelheid wel naar 80 km per uur op de snelweg. Misschien denken mensen dan, het duurt te lang, ik neem de trein wel. Wat veel beter voor het milieu zou zijn.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 22-04-’20 10:57
francky

Ik heb ook niets met topsport en die overbetaalde afgoden die denken dat heel de wereld aan hun voeten ligt. Te bedenken dat een heel deel van hun supporters de maand niet rondkomen met hun wedde of loon.

francky, (URL) - 22-04-’20 12:53
Rietepietz

Wat topsport beterft ben ik het helemaal met je eens, dat is sport meer maar een keiharde zakenwereld waar belachelijk veel geld in omgaat voor eenlingen. Sport doe je in je vrije tijd, al dan niet in clubverband.
.

Rietepietz, (URL) - 22-04-’20 15:40
Hans

Je hebt een punt, ik weet nog dat er sporters waren die een prestatie neerzette zonder een hoge beloning.
Tegenwoordig speelt men om veel geld te verdienen en blijft de prestatie achter. Hans

Hans, (URL) - 22-04-’20 22:49
frank-103

Ik kijk vooral naar voetbal en naar motorsport / formule 1. Bij voetbal heb ik wel een voorkeur voor een club, maar ik kan me er verder niet druk om maken, het is vermaak! Heel veel andere sporten, zoals wielrennen, boeien me nauwelijks. Mensen moeten wat te doen hebben, anders krijgen we misschien weer een oorlog?

frank-103, - 23-04-’20 21:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.