TeRing

Geachte Aldi Winschoten aan de Heemskerkstraat.

Mijn ouders zijn getrouwd, al zo`n beetje 50 jaar.
Ze zijn een stel, ze zijn in het echt verboden, zij zijn samen één.

Dus zij gaan ook samen op boodschap.
Dat ze dan met twee karren door de winkel moeten is nog tot daar aan toe.
Maar u vraagt niet aan mijn pa of hij de winkel wil verlaten.
Natuurlijk wil en doet hij dat niet, nooit zal hij zijn vrouw in de steek laten.
En als u daarna vraagt of mijn moeder de zaak wil verlaten is ook niet slim, natuurlijk doet ze dat niet.
En ik hoorde dat er ook nog ander brutaal personeel zich er mee ging bemoeien.

Ze verlaten de zaak pas na het afrekenen en inpakken!

Het idee dat mijn ouders niet samen boodschappen mogen doen.

Op uw website lees ik eerst dat misselijkmakende slijmerige samen gedoe en dan de regeltjes.

Daar staat inderdaad dat mensen alleen moeten komen (maar dat heb ik al weerlegd door uit te leggen dat ze middels het huwelijk verbonden zijn)
En er staat ook wees sympathiek voor andere klanten en onze medewerkers.

Wees godverdomme dan zelf sympathiek.

Ik wens geen bos bloemen of excuus, ik wens dat ze voortaan vrije toegang hebben en niet worden tegengesproken voor overijverig personeel, laat die de boel maar poetsen in plaats van klanten lastig te vallen!
Bij de Albert Heijn wordt alles wel gewassen en hoeft de klant dat niet zelf te doen.
En hoe dat bij de Jumbo zit weet ik niet, maar daar konden ze ongestoord de andere boodschappen halen.
Samen maar wel met twee karren.

En wat me ook erg stoort is steeds die verdome panda`s op televisie.
Het is al nieuws dat er mogelijkerwijs eentje bezwangerd is.
Ik hoop het niet!  Die beesten horen hier niet, laat de natuur met rust!

Dierentuinen maken er atijd graag nieuws van als er jonkies zijn geboren, dat trekt bezoekers en dat vult de kas.
Zwanger (drachtig) vind ik geen nieuws, en misschien is al helemaal niks.

En om dit gemopper even af te sluiten heb ik een positief idee.
Ze hebben in de afgelopen jaren voor elkaar gekregen om de cafe`s en restaurants geheel rookvrij te krijgen.
Wonder boven wonder.
Ik stel voor om nu de volgende stap te zetten, maak nu alle cafe`s en restaurants, de gehele horeca, vleesvrij!

Ik was onlangs nog in een eetgelegenheid en er stond vooral vlees op het menu.
Als ze dat er nou af halen en dan zorgen ze maar gewoon dat er andere keus genoeg is.

Vlees is lekker en gezond, maar er gaat zoveel leed achter schuil, dat moet niet.
En in dit land eten maken voor de halve wereld hoeft ook niet.

Rene Zaterdag 11 April 2020 at 12:00 am | | Smurf

tien reacties

די מריו

Als ze met twee karren naar binnen gaan, wat is het probleem dan. Als ze zich verder aan de regels houden, dan zijn ze bij mij ook gewoon welkom. We moeten ook geen politieagent gaan worden. Ik heb meer moeite met mensen die alles oppakken, bekijken en dan weer terugzetten.
En een vleesvrij cafe, daar ben ik het wel mee eens, over dat restaurant moet ik nog even wennen.

Love as Always
di mario

די מריו, (URL) - 11-04-’20 07:40
ria

Hopelijk is het allemaal snel voorbij. Ik vind het ook juist wat je ouders doen hoor, het moet niet te gek worden allemaal. Zonder vlees vind ik niet nodig, wel minder, meer keus misschien.

ria, (URL) - 11-04-’20 10:50
hanscke

Wij gingen ook altijd samen de winkel in om de weekboodschappen te halen. Sinds kort doen we dit gescheiden. Gelukkig zijn we allebei ervaringsdeskundigen omdat we allebei ooit een keer gescheiden zijn. Die ervaring komt ons nu goed van pas. Gosse blijft buiten en ik ga naar binnen, maar ja, wij zijn ook nog maar veertig jaar getrouwd waardoor we als man en vrouw één zijn geworden. Maar het is niet leuk.

hanscke, (URL) - 11-04-’20 11:45
Frank 103

Al zijn ze getrouwd, het blijven 2 personen die corona kunnen verspreiden of juist besmet worden. Voor andere klanten blijven ze 2 obstakels waar je omheen moet slalommen. Met 2 karren is iedereen zich dat op zn minste bewust. Waarom Aldi moeilijker doet dan andere winkels is vast omdat ze per 10m2 maar 1 klant (karretje) binnen mogen laten en Aldi’s doorgaans zo klein mogelijk zijn om kosten te besparen.

Frank 103, - 11-04-’20 11:51
Villasappho

inder vlees mag best gepromoot Smurf, heb je gelijk in. Maar achter veel vleesvervangers zit ook alleen maar leed. Soja enzo. EN een hoop rommel om de boel op vlees te laten lijken of wat dan ook. En vitamines en mineralen zijn ook niet echt aanwezig. Ik moest van mijn huisarts per direct weer aan het vlees en als mijn waardes niet drastisch verbeterde had ik een flink probleem gehad. Ik eet minder vlees en minder vlees per portie. Het probleem in dit land dat het altijd ove rgeld gaat, meer productie wat in het buitenlang verkocht moet worden. Dat maakt dat het in mijn hoek in Brabant zo enorm naar varkens stinkt. EN dan is er nog ene kans dat een voorgaande ziekte en stikstof de corona uitbraak hier heeft aangewakkerd, maar dat is nog niet zeker.
Mijn vent blijft in de auto, ik winkel alleen. Zo kunnen meer mensen bediend worden tegelijk, dat is het idee. Minder volk nodig in de winkels. Ik begrijp je trouwens wel, maar als 1 buiten blijft is de kans op besmetting in de winkel ook kleiner. Ik vind er trouwens ook niks aan zonder mn vent, ben langer bezig en moet hem wel eens over dingen bellen.

Villasappho, (URL) - 11-04-’20 14:40
francky

Ik eet ook zo weinig mogelijk vlees. Dat schijnt goed te zijn voor het milieu en ook goed voor de gezondheid.

francky, (URL) - 11-04-’20 18:31
Burro Holanda

Zo! Lucht het op? ;-)

Burro Holanda, (URL) - 11-04-’20 19:24
Rietepietz

Door alle gedoe ontstaan er wachtrijen en daarom wil men liever dat er maar ;één persoon boodschappen doet an kan die tweede kar weer door een wachtende in de rij gebruikt worden, nogal kort door de bocht je commentaar. Ik mág wel met Henk samen de supermarkt in maar dat is op dit moment toch lastig omdat ik niet ;‘én de kar én de rolstoel kan duwen. En met een mandje kan ik niet veel meenemen dan moet ik iedere dag dus ga ik als het éven kan nu liever alleen.
Verder maak ik zelf wel uit of ik wel of niet rook, drink of vlees eet, daar heeft de overheid niets mee te maken, die int alleen de belasting op de producten dat is al erg genoeg.

Rietepietz, (URL) - 11-04-’20 19:28
Hans

Zo Rene, leve de weblog zonder censuur.
Vraag me af of je deze brief naar de ALDI hebt gestuurd?
Voor de rest wat je schrijft, vind ik dat we elkaar niet te veel regels en beperkingen moeten opleggen. Hans

Hans, (URL) - 11-04-’20 21:59
Ricky zonder blog

Er is iets aan de hand in de wereld. Iets wat we niet kennen. En dan zijn er een paar simpele regels waar mensen zich aan moeten houden. Als iedereen zichzelf een uitzondering gaat vinden, om wat voor reden dan ook, dan werkt het niet.
Als iedereen zich aan die paar regels houdt (in andere landen zijn ze veel strenger), dan kunnen we straks hopelijk weer naar de tandarts, dan kunnen de kinderen weer naar school, dan raken al die dokters en verpleegkundigen niet helemaal overwerkt, dan kunnen kankerpatiënten weer veilig naar het ziekenhuis voor een chemokuur, dan kunnen we weer bij opa en oma op bezoek, enz. enz. Dat hopen we tenminste. Niemand weet hoe dit zal aflopen. En dat het daar in het verre Noorden allemaal zo erg niet lijkt, dat wil niet zeggen dat er niets aan de hand is.
Het gaat niet alleen om jezelf, maar ook om een heleboel andere mensen.
Hoe erg is het om even in je eentje naar de supermarkt te gaan? Ik ken trouwens zat mensen die gewoon de boodschappen voor hun bejaarde ouders meenemen. Die ouders blijven thuis. Alletwee…

Ricky zonder blog, - 15-04-’20 12:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.