Jaren webloggeren

Ik log nu al een aantal jaren, en soms krijg ik het gevoel dat ik mezelf moet verantwoorden.
Dat was ik toch echt niet van plan.

Voor ik weblogte, en voor ik internet had was al ik een geduchte collumnlezer.
Ik las altijd alle collumns in de krant, en die ik tegenkwam in de leesmap.
Op de een of andere manier spreekt het persoonlijke mij het meeste aan.

Toen ik in 2003 internet nam, de weblogs ontdekte en zelf ook ging webloggeren wist ik dat ik had wat ik wilde.
Ik ben tevens een enorme radiofreak, maar een show presenteren zit er niet in.
Ik druk me typent makkelijker uit dan sprekend, hoewel een taalfoutje meer of minder me niet echt intereseert.

Het leukste van het webloggen vind ik de reactie`s.
En om reactie`s te krijgen moet je ze ook bij anderen geven.
Dat is geen probleem, want ik lees graag collumns.

Ik test ook een hoop dingen uit, en kan soms voorspellen wat mensen gaan reageren.
Onlangs logte ik dat het zo vreselijk is wat er in Pakistan allemaal gebeurt, met als bizarre toevoeging dat ik rollators niet gratis vergoed wil hebben.
Dan kan je aan de reactie`s zien dat bepaalde mensen zich alleen bekommeren om zichzelf, en niet over de grenzen kijken.
(later besloot ik om rollators maar een luxe te noemen, dan leest helemaal niemand meer wat er boven staat)

En nu kom ik weer terug op dat verantwoorden.
Rollators zijn wel een luxe, want ook zonder kan je prima in leven blijven.
Er leven al honderden jaren mensen zonder rollator, en er zijn miljoenen mensen die in landen wonen waar die dingen niet zijn.
Wie ooit een berg heeft gezien en bewandel weet wat ik bedoel.

Een rollator kost een euro of 1500, dus dat kan iedereen wel betalen.
Spaar er nu maar alvast voor, ieder mens moet een buffertje hebben op de bank!

Dat ik vind dat rollators niet vergoed moeten worden wil niet zeggen dat ik dat de mensen misgun, dat zeg ik ook nergens.
Er mag wat mij betreft wel een fonds komen voor mensen die geen vrienden en geen familie hebben en toch met een rollator aan de wandel willen, dat die dat dan bij hoge uitzondering vergoed krijgen.
Maar verreweg de meeste mensen kunnen dat heus zelf wel betalen.

De ziektekosten rijzen enorm de pan uit, en in de toekomst wordt dat alleen maar erger.
Dus er moet ingegrepen worden.
Alles wat niet noodzakelijk is niet meer vergoeden.
En onder noodzaak versta ik operatie`s en hele dure dingen.

Maar goed, dit logje is nu zo lang, dat er weinig zijn die alles lezen en er wat op te melden hebben.
Ach ja, webloggen is vooral lekker doen wat ik zelf wil, en zo nu en dan verantwoording afleggen.

Update aan alle mensen die hun moeder niks gunnen: schande!
Rene Zondag 15 Juli 2007 at 11:00 pm | | Smurf

41 reacties

Raymon

Heb ‘em voor de verandering eens helemaal gelezen. Kort maar krachtig was het inderdaad niet, maarach… verveelde me toch en je moet wat te lezen hebben :)

Raymon, (URL) - 15-07-’07 23:25
Martin

Ik lees altijd alles..maar geef niet overal commentaar op,wat jij logt is jou keuze..maar rollators..moeten wel vergoed blijven voor de arme oudjes..diegene die genoeg hebben betaalt het maar zelf.

Martin, (E-mail ) (URL) - 15-07-’07 23:42
tagrijn

Ik meld me hierbij weer in weblogland na twee weken weg!
Wel lang, maar toch helemaal gelezen. Natuurlijk zijn er landen waar mensen geen rollators heben, maar die bewegen stukken moeilijker dan mensen die er wel een hebben. Ze zouden voor sommige zaken een inkomensgrens moeten trekken, want om een miljonair met een basispakket gratis een rollator te verstrekken gaat idd wat ver.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 15-07-’07 23:50
V@nM@n

Ik kan me daar wel in vinden. Ik heb een pesthekel aan die mensen die blijven zeggen dat ze er al hun hele leven voor hebben betaald. Dan kan ik echt pisnijdig worden. Zieken moeten geholpen worden, en mensen met een handicap ook. Maar rollators, en wat ik nog erger vind zijn die elektrische karretjes moeten mensen maar zelf betalen.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-07-’07 23:52
CasaSpider

Het merendeel van de mensen op aarde heeft geen zorgverzekering.
Als hun iets overkomt creperen ze.
Als je geen rollator hebt ga je niet dood, maar het apparaat verhoogt de kwaliteit van het leven.
Wees dus blij dat je in Nederland woont!

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 00:06
Brillie

Zonder internet kan ook iedereen blijven leven. Dus deze luxe mag rustig wegvallen. Zo dat iedereen weer terug gaat naar het bakkie. Wat de voorloper was van MSN.

Brillie, (URL) - 16-07-’07 00:17
rob

En om nog even een stap verder te gaan. Waarom moeten krukken nog aan mensen vergoed worden? Dat kunnen ze best zelf betalen, vind ook zo’n conswervatieve CDA’er als Hans Hillen. En zo is er nog heel veel meer te verzinnen. Precies zoals Hoogervorst en zijn VVD-maten dat ook vinden. Graag dus even wat gas terugnemen, Renesmurf

rob, (URL) - 16-07-’07 00:34
Leibele

Als een schilder ziek wordt van de verf met oplosmiddelen moet hij de medische kosten en zo ook maar zelf betalen. Niemand heeft hem immers verplicht schilder te worden.
Ik stel dus voor het zorgstelsel te verbeteren en het leger “leger” te maken.Zorgen voor elkaar is een stuk beter dan leven vernietigen.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 01:03
Xiwel

Een rollator kost zo’n 150 euro. Dat is zo’n stalen ding met 4 wielen waar 350.000 ouderen (en mensen die slecht ter been zijn) achter lopen. De prijs van die dingen kan nog lager en ze zouden meer 3-wielers ipv 4-wielers moeten maken. De 3-wielen zijn stabieler. Helaas blijft de prijs te hoog en de keuze te klein omdat verzekeringen het type voorschrijven en het toch vergoed wordt. Dus een vrije markt zou best gunstig kunnen zijn.

Waarschijnlijk bedoel je met 1500 euro de scootmobielen die wel vergoed blijven. Die dingen zijn zelfs nog wat duurder en veel kosten zitten hier in het servicecontract. Als zo’n ding stil blijft staan, dan staat er binnen een half uur een reparateur naast.

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 01:58
joanna

Hoi René, ik lees graag en lees ook altijd de logs ook al ze lang zijn, dus met mij heb je geen probleem als een log een beetje langer geworden is (h)
Hier ziet men eigelijk weinig van dei rollators, wel motoriseerde rolstoelen, of die vergoed worden, geloof ik niet misschien een prozentsatz, hier moeten wij veel zelf betalen en dat al jaren, toch worden ook hier de ziekenfonds premien hoger.
Have a nice day, love Joanna

joanna, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 07:52
Hette

Vroegah werden de mensen gemiddeld minder oud. En hadden ze ook die dingen niet nodig

Hette, (URL) - 16-07-’07 08:53
Bart

Ik lees altijd alles, ben het vaak niet met je eens, maar als ik dat wel ben, laat ik het ook weten. Ik kom hier graag ! En als ik later een rollator nodig heb, hoop ik nog steeds langs te surfen.

Bart, (URL) - 16-07-’07 09:26
lieneke

Rene vind leuk om jou logjes te lezen. Ga zo door gaat goed af!

lieneke, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 11:19
Chantal

Loggen MOET vanuit jezelf zijn… niet denken wat WIJ willen lezen, maar wat JIJ wil schrijven…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 11:20
henriette

Een rollator hoeft geen 1500 euro te kosten, dat moet veel goedkoper kunnen.

henriette, (URL) - 16-07-’07 11:40
ria

Ik lees ook meestal wel alles hoor, of het moet me totaal niets zeggen. Rollators doen dat wel, omdat ik er misschien ooit zelf eentje nodig zal hebben, maar die kan ik dan ook nog wel zelf betalen, hoop ik.. en anders maar op een stoel achter de pc om jouw logjes te lezen ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 12:09
mama muis

sorry, dat was ik, een kleine bruine vergeetachtige muis (zonder rollator)

mama muis, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 12:10
mama muis

en ik schreef: dus je bent eigenlijk een kleine blauwe manipilerende intrigant :P , maar die reactie is zoek geraakt.. door mezelf overigens

mama muis, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 12:12
jager

Ik lees net terug en heb helemaal niet op die rolators gereageerd. Ik maak mij er ook niet zo druk over, want of het nu wel of niet in het basispakket komt, wanneer ik zo’n ding zou nodig hebben dan is er helemaal geen ziekenfonds meer….

jager, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 12:36
Belinda

Als je gezond en valide bent denk je waarschijnlijk zo maar dat betekend niet dat je het bij het rechte end hebt!!
Mensen die invalide zijn hebben zo’n ding nodig om van a naar b te kunnen. Dat kan betekenen dat je zo’n apparaat nodig hebt om je buiten te kunnen bewegen maar het kan ook betekenen dat je binnen zelfs niet uit de voeten kan en dus zo’n rollator moet hebben. Dat is echt geen luxe en een eerste levensbehoefte.
Nu zeg jij dat iedereen die 1500 euro maar op de bank moet hebben staan maar er zijn heel veel mensen die dat niet hebben.

Belinda, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 12:44
Redstar

Ik lees je logjes altijd vanaf het begin tot het eind. Verantwoording afleggen over wat je schrijft hoef je naatuurlijk niet te doen, het is jouw weblog tenslotte.

Ik wil wel even uitleggen waarom ik wel reageerde op de loophulpmiddelen, en niet over de diverse over de grens problemen.
De meeste mensen weten wel hoe ik over het leger, en oorlog denk. Geen reden omdat telkens te heralen(immers het is mijn reactie, en daar schrijf ik wat er op dat moment in me opkomt) Niet iedereen heeft genoeg geld om wat aan de kant te leggen voor later, en daarom vind ik dat krukken en rolaters gratis moeten blijven. Rolaters worden trouwens bij bosjes weg gegooit, en die verspilling zouden ze moeten stoppen.

Goed, mijn reactie is wel erg lang geworden nu.. :-)

Redstar , (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 13:21
Redstar
Krukken worden niet bij iedereen vergoed. Alleen als je genoeg voor je verzekering kan betalen…
Redstar , (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 13:23
Jolie

Ook ik lees je logjes altijd van begin tot eind, en vaak (nee, soms) de reacties ook nog allemaal :-) Ziektekosten vind ik een heel lastig dilemma, zeker nu ze zo hoog oplopen.. En het is met loggen inderdaad bijna niet te doen: hoe genuanceerder je iets probeert te zeggen, hoe langer een stukje, en ondanks de aangebrachte nuance, zijn er altijd mensen die het toch te weinig genuanceerd vinden.. ik weet soms ook niet wat ik ermee moet :}

Jolie, (URL) - 16-07-’07 13:49
Jolanda

Loop eens een dagje mee inde zoirg en dan snap je misschien waarom rollators een levensbehoefte zijn ..en waarom ze in het basispakket moeten blijven. Er zijn genoeg dingen die er eerder uit zouden moeten….zoiets als nicotinepleisters bijvoorbeeld..laten die verslaafden dat lekker zelf betalen.

Jolanda, (URL) - 16-07-’07 13:53
Henk Zweef

Rollator uit het ziekenfonds lijkt me een willekeurige keuze. Waarom dan wel hoorapparaten, brillen of kunstgebitten vergoeden? Kunnen die oudjes ook wel zonder, gaan ze echt niet dood van. Maar dan ga je natuurlijk wel voorbij aan het feit dat mensen die zich nauwelijks meer kunnen verplaatsen naar een verpleeghuis gaan. Drukt nóg zwaarder op onze overheidsuitgaven.

Henk Zweef, (URL) - 16-07-’07 14:22
ViperGirl

Ook ik lees je logjes altijd. Reageren doe ik niet altijd omdat ik gewoonweg niet weet wát ik moet reageren. Ik houdt me niet zo bezig met wat wel en niet vergoed moet worden of wat wel en wat niet in het pakket zit. Ik vind gewoon dat als men betaalt gewoon recht op hulp heeft. Of dat nu hulpmiddelen zijn of medische zorg, dat maakt niet uit.
Inderdaad is Internet ook luxe, maar kzou toch niet meer zonder willen ;)

ViperGirl, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 14:33
Pasula

Ik lees je stuk wel helemaal. Als ik dat niet zou doen zou ik ook geen reactie geven. Wat je zegt heb je wel gelijk in, ik krijg soms ook weleens het gevoel dat ik verantwoording af moet leggen, maar dat doe ik toch niet. Ik schrijf en af en toe komen er reacties. Da’s leuk, maar dan wel graag inhoudelijke reacties.
De mensen die alleen aar prettige dag zeiden die komen ondertussen niet mer op mijn log omdat ik hen ook niet meer bezoek en zo gaat dat in logland.

Wat betreft je opinie over rollators: jee ik wist niet dat ze zo duur waren! Nu heb ik dat zelf ook nog nooit nodig gehad,maar ik schrik van de prijs. Ik denk dat ik – nu het nog gratis is- vast een rollater ga aanvragen, dan mag het daarna uit het pakket, deal? :P
En ja, je hebt gelijk: we denken allemaal aan onszelf.

Pasula, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 17:40
Peter

Is inderdaad nergens voor nodig die dingen, vooral in supermarkt na je werktijd en er loopt weer z’n bejaarde met zo’n ding te darren. Ook gelijk maar de rolstoelen uit het pakket halen en kunst ledematen..Misschien wel handig om al heel vroeg te starten met Euthaniseren, scheelt heel veel onnodige kosten.

Peter, (URL) - 16-07-’07 17:43
Bloem

Ben het helemaal eens met Jolanda!!!!!

Bloem, (E-mail ) - 16-07-’07 18:47
Marnix

Het leuke van loggen is dat de reacties vaak zo divers zijn en dat iedereen wel een mening heeft ook al is deze totaal anders dan wat iemand logt.

Ik vind dat rollators absoluut vergoed moeten worden, want voor veel ouderen is zo’n ding een voorziening in hun levensbehoefte. Want anders komen ze nergens en niet iedereen kan zo’n bedrag neerleggen.

Marnix, (URL) - 16-07-’07 19:09
Kees

Dat je doet wat je zelf wilt, heb je al vaker geschreven. Overigens deel ik dat standpunt zeker. Maar hier verantwoording afleggen voor wat je doet (of schrijft), nee… dat lijkt me niet echt nodig.

Kees, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 19:52
Madbello

Leuk geschreven, heb weer genoten en weet wat mijn verbaasde ? Dat een rollator zo duur is, duurder dan een fiets ? Dat kan mijn haast niet voorstellen, kan toch niet ? Maar het zal wel zo zijn en iemand die daar goud geld aan verdient en een long transplantatie aan een zware roker ??? Dat is inderdaad zonde geld.

Madbello, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 20:13
Xiwel

Een nieuwe rollator kan je buiten de zorgverkering gewoon kopen en beginnen al rond de 100 euro zie: http://medicalmegastore.b4uc.nl/product_detail.asp?ProductID=11&Item=&GID=6&gclid=CITJtsncrI0CFRDXEAodzD—rw

Xiwel, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 20:47
frank-103

Grappig dat mensen niet eerst de reacties van anderen lezen, anders had Madbello niet weer een opmerking geplaatst over de prijs van een rollator. Die is inderdaad rond de 150 euro.

Het is met zorg heel dubbel: als je niets mankeert verbaas je je over de kosten, en als je wel iets mankeert over hoe weinig behandeling er gedekt wordt. En als je dan wel wat mankeert en er al een boel aan inkomen op achteruit gegaan bent (WAO/ZW/bijstand) dan vallen de eigen bijdragen niet mee! Ik ben dus voorstander van het vergoeden van noodzakelijke hulp en niet voor het vergoeden van cosmetische ingrepen. En als een rollator volgens de dokter nodig is: vergoeden!

frank-103, (URL) - 16-07-’07 22:30
Renesmurf
Ik heb even gezocht en kwam op bedragen tussen de 150 en 1500 euro, en ik denk dat mensen zelf wel 1500 euro bij elkaar kunnen schrapen, desnoods door de kinderen.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 16-07-’07 22:42
Linda

Ik lees je logjes altijd helemaal en reageer dan wel dan niet, en ben het soms wel en soms niet met je eens maar dat maakt niets uit je moet loggen, en dat doe je ook, wat je zelf wilt.
Als je alleen had geschreven over mensen met ellende dan had iedereen daar op gereageerd, maar rollators liggen dichterbij huis en dan roept zoiets meer reacties op, maar dat wil niet zeggen dat mensen niet lezen wat er boven staat.

Je stelling dat iedereen 1500 euro op zijn rekening moet hebben is makeklijk zeggen maar voor velen niet haalbaar en als je geen kinderen hebt al helemaal niet….Soms moet je verder kijken dan je eigen situatie.
Ik ben nog steeds van mening dat een rollator in het pakket moet blijven, maar vind, net als Jolanda, dat er ook dingen uit kunnen….Maar om mensen met een lichamelijke beperking te pakken vind ik erg kort door de bocht, maar goed dat is deze regering wel vaker, overigens is immiddels bekend dat de rollators gewoon in het pakket blijven….gelukkig!

Linda, (E-mail ) (URL) - 17-07-’07 12:31
jan

Niet iedereen kan 1500 euro betalen. Jij stapt wel erg makkelijk over de noden van de mensen heen.

jan, (URL) - 17-07-’07 14:13
Cornette

Ik snap die bedragen niet. Mijn moeder kreeg indertijd zo’n ding te leen van een organisatie tegen een statiegeld van 25 euro. Hij hoeft toch niet perse je eigendom te zijn? Je kunt hem toch niet meenemen je graf in. Althans, dat is haar niet gelukt.

Cornette, (E-mail ) (URL) - 17-07-’07 14:27
Geertje

NOu, dan zal ik er nu maar wel op reageren.
Op de rollators dan.
Een fiets te vergoeden vind ik belachelijk, want dat is net als een auto een vervoermiddel waar je gewoon buiten kan. Er is ook nog ziets als de benenwagen en openbaar vervoer.

Een rollator is noodzaak voor veel mensen om nog buiten te komen. Ik zie het aan mijn schoonmoeder, zonder kan zij echt niet meer weg, zelfs niet in huis lopen!
Het is dus geen luxe, maar absolute noodzaak.
Zonder beweging krijgen mensen last van andere kwalen (trombose, stijfheid, slechte algehele conditie en ga zo maar door).
Rollators horen dus in een basispakket.
En 1500 euro, sorry, dat hebben zeker mensen met alleen een AOW echt niet op de bank en kunnen dat ook niet sparen.

Dat het eigendom van mensen moet zijn is nergens voor nodig; het kan een leenartikel zijn, dus als iemand hem niet meer nodig heeft, dan heeft een ander plezier ervan.

Maar om het een luxeartikel te noemen vind ik absurd.

Geertje, (URL) - 17-07-’07 23:52
Struikelaar

Een rollator 1500 euro?! Lijkt me behoorlijk overdreven die prijs. Vergelijk zo’n ding eens met een fiets.

Struikelaar, (URL) - 18-07-’07 09:14
Jeanne

Helemaal uitgelezen!
En – schande – een paar dagen je niet bezocht dus.

Maar áls ik je dan lees vind ik je altijd weer verrassend wat een beetje een dooddoener lijkt maar ik ben hartstikke moe dus ik hoop binnenkort sterker terug te komen.

Jeanne, (URL) - 18-07-’07 21:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.