Irrelevant
We hebben een publieke omroep waar ik toch een beetje minder tevreden mee ben.
Aan de andere kant geeft het me wel nieuwe inzichten.
Waarom werden WNL en Powned toegelaten?
Omdat de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) te links scheen te zijn, zelfs de ooit rechtse AVRO en TROS zijn naar de gulden middenweg opgeschoven.
En ze voelden er ook niks voor om weer zo dom rechts te doen.
Het zal de ervaring zijn dat hun leert dat rechts niks is.
Hoe dan ook, Powned en Wakker Nederland kwamen er bij, beide ontsproten uit de Telegraaf.
Nou, als dat niet rechts is.
Meneer Wilders wil niet meer naar de VARA.
Meneer Wilders zat laatst bij WNL (wakker nederland)
De interviewer was een grote fan van meneer Wilders, en het was eigenlijk ook geen interviewer.
Het was een reclamespot voor Wilders.
Geen enkele kritische vraag, en er werd zelfs nergens even doorgevraagd!
Flink in de kont kruipt televisie.
Traditionele tv , wat ze dan links noemen, wil graag zowel linkse als rechtse politici interviewen.
En ook de meest linkse wordt daar nog hardhandig aan de tand gevoeld.
Men stelt daar juist de meest kritische vragen.
Politici wisten dat, de interviewer wist dat, en na uitzending konden ze gewoon met elkaar door één deur.
Dus ik was best tevreden over onze publieke omroep.
Maar nu er dus zulke omroepen bij komen, die echt niks toevoegen, want alleen het nivo naar beneden halen, heb ik daar toch zo mijn bedenkingen bij...
twintig reacties
Er gaat veel belastinggeld naar de omroepen. Dan is het ook wel terecht dat het omroepbestel een afspiegeling is van de samenleving.
Tsja, De Telegraaf krijgt zo wel een grote vinger in de pap in Nederland. Maar het is nog lang niet zo erg als het Amerikaanse Foxnews. “News” zeggen ze maar het is weinig meer dan het platform waarvan mensen als Sarah Palin vanaf lopen te schreeuwen.
(OT: Ik ben er een weekje niet…)
Links of rechts ze hebben allemaal recht om van zich te laten horen en zien op de tv. Dat niet alle programma’s allemaal van even hoog niveau zijn ben ik met je eens!
interviewers zijn nooit objectief, proberen bijna altijd de luisteraar of kijker hun mening op te dringen.
Ja, en als de informatieve programma’s dan links waren geworden komt dat omdat de Avro en Tros zich alleen maar met infantiele spelletjes bezig hielden.
Ha Rene,
Als je genoeg leden hebt mag je omroep worden.
Soms wel jammer, maar zo is dat geregeld.
Gelukkig zit er een knop op het apparaat. oma
Kijk tegenwoordig niet meer zoveel tv, als ik het al kijk dan echt programma’s die ik uit kies. Weet dus weinig over deze programma’s maar zou het een kwalijke zaak vinden als het zo is als jij beschrijft in jouw logje.
Bijna iedereen foetert op de programma’s van die twee nieuwkomers. En terecht. Maar hoe komt het dan dat in de peillingen voor de verkiezingen rechts hoger scoort dan links? Heb jij als bijna een radio-en tv-deskundige daar een idee over?
En waarom moet die pluriformiteit eigenlijk behouden blijven? Geen enkel land om ons heen doet dat. Dus bundel de krachten en hef alle omroepverenigingen op, dus ook jouw Vpro en mijn Vara .Twee zenders met sport, kunst, cultuur, amusement, objectief nieuws en achtergronden, kinderprogramma’s. Dat alles zonder politieke of religieuze achtergrond. Minder concurrentie dus betere programma’s. En dan Nederland 3 waarin a. de politieke stromingen zendtijd krijgen en hun zegje mogen doen, b. grote evenementen, zoals een Ek of Wk, rechtstreekse uitzendingen van de 2e kamer en op zondag een kerkdienst voor de liefhebbers. Waarom moet Nederland het weer beter weten dan de prima Belgische zenders, of BBC of WRD die stuk voor stuk beter functioneren en betere programma’s uitzenden dan wij? De omroepen beconcurreren elkaar kapot en dat leidt tot niets. Gezamenlijke programma’s van België Vlaams en Nederland 1 en 2 worden dan ook mogelijk. Zeer kostenbesparend. Op gebied van tv kunnen we nog heel veel van de Belgen leren. Steeds meer Nederlanders kijken naar de vaak prachtige documentaires ‘op de Belg’.
Radio idem dito. We hebben maar liefst zes radiozenders! Waarom in hemelsnaam? Radio 1 voor de praatprogramma’s (nieuws, actualiteit, achtergronden, sportverslagen), radio 2 voor de populaire muziek, en radio 3 voor jazz en klassiek. Lijkt me meer dan genoeg en dan is het ook duidelijk.. Want wie wil kiezen kan altijd nog een commerciële zender opzoeken.
Omroepen die het daar niet mee eens zijn en zichzelf niet willen opheffen, moeten maar op de commerciële toer. Met hun know how en anderssoortige programmering kunnen ze de concurrentie met RTL en SBS best aan.
Ik kan geen mening over PowNed en WNL geven, want ik heb gewoonweg nog nooit een programma van ze gezien, puur omdat het me al niet trekt…
Ik heb net als Chantal geen seconden naar die omroepen gekeken. Het is niet echt iets wat me kan boeien zulke pulp tv. Ik kijk al erg weinig, en dan zou ik zeker niet naar zulke dikke poep gaan kijken
Het niveau daalt overàl schrikwekkend, de grootste gemene deler is blijkbaar troef, maar dan eigenlijk ónder die middelmaat nog. Geef het volk brood en spelen, zo hou je het koest…
Ik wist niet eens dat Powned ook afkomstig is van de Telegraaf groep. Het zijn toch die mensen van Geenstijl? Maar ik verdiep me er niet zo in. Wat ik er van zie is vaak wel grappig.
Je hebt gelijk, maar een avondje SBS kijken en je weet het weer zeker: Lang leve de publieke omroep…
Ik kijk te weinig TV om hiet iets zinngs over te zeggen ,eigenlijk niet meer dan “om een gezonde mening te kunnen vormen moet je“van alles wel iéts af weten “ .En verder nog dat we gelukkig wél mogen kijken naar wat we willen ,en vooral …niet h;oeven te kijken naar programma’s die we niét willen
overal wordt het niveau naar beneden gehaald. da’s zo’n beetje de trend en niemand die hieraan iets doet.