Yakkiebah
Ik vind dat omroepen die willen fuseren geen bestaansrecht hebben.
De regering kan wel vinden dat er teveel omroepen zijn, de vorige regering vond juist dat er te weinig waren en liet nieuwe toe.
Dus er kwamen almaar meer omroepen, voor almaar meer doelgroepen, en dan moeten ze nu ineens samengaan.
Een nieuwe omroep onstaat altijd uit onvrede, men is niet tevreden over het huidige aanbod en vindt voldoende betalende leden die dat ook vinden, en na toetsing komen die er bij.
Dat klinkt ingewikkeld, en dat is het ook.
BNN is ontstaan omdat er mensen waren die vonden dat jongeren te kort schoten binnnen de publieke omroep en de VARA bestaat omdat er ooit socialisten waren die dat nodig vonden.
Nu moet daar een links jongerenomroep uitrollen?
Toen de TROS ooit opgericht was voldeed de AVRO kennelijk niet, en nu ineens wel?
En dat de Christelijken met de Katolieken samengaan maar de Evangelisten buiten spel houden, waarom is dat?
Nou ja, wat mij betreft: hoe minder omroepen hoe beter, des te meer ruimte is er voor de VPRO.
Toch zou ik de leden van de andere omroepen op willen roepen om tegen een fusie te stemmen, al was het alleen maar voor de diversiteit.
dertien reacties
Een vreemd reddingsplan! Gaat dit de overheid (lees: de burger) geld besparen? Als dat zo is vindt ik dat wat men bespaart terug moet geven aan de kijkers.
Als iedere omroep zelfstandig kon bijven, zou dat het mooiste zijn. Maar als ze niet fuseren wordt het opgelegd. Ze kiezen dus eieren voor hun geld. Het betekent overigens niet dat de fuserende omroepen worden opgeheven. Ieder bljft gewoon zijjn eigen kleur en naam behouden, alleen op technisch gebied gaan ze samenwerken en dat spaart wel geld uit. Avro, Kro en Ncrv hebben dat al enige jaren achter de schermen gedaan onder de naam AKN. Zaten ( en zitten) ook in een gebouw en deelden hun apparatuur.. Maar op de zender merk je daar niets van. Waarom zou de Vpro dus niet met de EO faciliteiten kunnen delen?
Faciliteiten delen is wel mogelijk zonder de eigenheid te verliezen.
Dat is ook een manier van bezuinigen en dat is nu gaande.
Ik kan me de combinaties erg slecht voorstellen, maar mss is dat omdat ik weinig tv kijk.
Wat ik wel weet is dat er overal een zooitje van wordt gemaakt door de politiek, en de gedachte dat alles en iedereen zich maar zelf in stand moet houden is een enge rechtse gedachte, Dan kan de belasting ook drastisch omlaag namelijk, maar dan gaan mensen klagen dat er niets aan wegen e.d wordt gedaan.
het maakt me allemaal niet zo veel uit, ik ga vooral voor het programma en wie dat dan maakt, doet er voo rmij niet veel toe.
Dus het zou beter zijn dat iedere Nederlander zijn eigen omroep had.
Niks op tegen als die het dan ook helemaal zelf betaald.
Ala omproepen door hun leden op de been gehouden moeten worden blijven er niet veel omroepen over.. Dan hebben we straks alleen maar commerciële zenders met programma’s zonder inhoud.
Aan de andere kant denk ik dat alle omroepen best samen in 1 omroep kunnen gaan met een diversiteti aan programma’s. Probleem opgelost.
Het mooiste zou zijn als iedere omroep op de been gehouden zou worden door z’n leden . Dan hoeft de overheid geen geld in omroepen te steken !