VPRO

Vreemd genoeg vormen deze programma's een hoofdstuk in de 3FM-geschiedenis dat onderbelicht blijft in het onlangs verschenen boek 50 jaar 3FM van Arjan Snijders. Vooral de uittocht van het luisterend publiek naar Radio 1 tijdens de VPRO-uren in die tijd wordt genoemd. Vreemd, vindt IJzermans. 'We hadden toch een half miljoen luisteraars. Daar zou ik nu een moord voor doen.


ja, dat stukje las ik hier, en er staat nog veel meer interessants.
Ik heb Arjan Snijders altijd al een onaangenaam figuur gevonden, voor zover ik hem ken, en dat is niet zo goed, want Arjan jaagt mij bij hem weg.

Hij schreef een boek en is natuurlijk niet objectief want Arjan houdt niet zo van de VPRO.

Leuk artikel, nooit geweten dat het Robbert ten Brink was die de VPRO tunes had ingeschreeuwd.
Dezelfde man die ook altijd de Sinterklaas was bij Frits Spits, kwam ik ook later pas achter.

En dat is allemaal te lezen en er is vooral ook veel te horen onder dat linkje daarboven.

En ik kwam nog een leuke kerstshow tegen, toen er op eerste kerstdag 1991 de top 100 werd uitgezonden.
Tijdens het fonduen lachen om de radio, kom daar tegenwoordig maar eens om.

Rene Woensdag 13 Januari 2016 at 10:22 pm | | Smurf

twaalf reacties

frank-103

“Hij schreef een boek en is natuurlijk niet objectief want Arjan houdt niet zo van de VPRO.”

Niemand is objectief, of je een boek schrijft of niet en of je van de VPRO houdt of niet.
Of wil je nu stellen dat hij niet objectief is omdat hij niet van de VPRO houdt, en is iemand die wel van de VPRO houdt wel objectief?

Persoonlijk kan het mij niet zoveel schelen wat er over radio gezegd en geschreven wordt, ik luister naar de radiozender waarvan ik vind, heel subjectief dus, dat die leuke muziek uitzend. En dat kan soms best de VPRO zijn.

frank-103, (URL) - 13-01-’16 23:19
די מריו

Sommige mensen hebben dat gewoon Rene.. als je ze hoort, ruikt, ziet of wat dan ook. Dan wekken ze een onderbuikgevoel bij je op. Luister daar maar gewoon naar. Je hoeft niet van de VPRO te houden, maar tegen ze zijn is wel de andere kant. Ze hebben veel dingen op tv en radio gebracht die doorbrekend waren.

Love as Always
Di mario

די מריו, (URL) - 13-01-’16 23:19
Leidse Glibber

Toch lijkt het mij ene interessant boek met een hoop nieuwe weetjes.

Leidse Glibber, (URL) - 14-01-’16 00:15
Hans

Deze radio periode is duidelijk aan mij voorbij gegaan, ik heb in de jaren na de zeezenders weinig naar de publieke omroepen geluisterd.
En in de jaren na1985 luisterde ik vaak in de auto naar radio naar radio een, verder kwam ik niet echt aan radio luisteren toe.
Maar al je een historisch boek schrijft, hoor je dat wel objectief te doen. Hans

Hans, (URL) - 14-01-’16 00:21
curieuzeneuzemosterdpot

er valt inderdaad heel wat te ontdekken onder je linkje! :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 14-01-’16 00:27
Marjolijn

Of je nu wel of niet van de VPRO houdt, de nieuwe weetjes lees je bij jou.

Marjolijn, (URL) - 14-01-’16 07:03
gerdaYD

Tja, bij fans van de VPRO zoals jij en ik valt dit echt niet heel goed hé René?

gerdaYD, (URL) - 14-01-’16 09:07
John

Tja, de VPRO heeft anders programma’s waar je voor wakker blijft.

John, (URL) - 14-01-’16 09:09
Sjoerd

Miljaar, bijna 3 uur luisteren… Dat heb ik toch maar niet gedaan in de pauze…

Sjoerd, (URL) - 14-01-’16 12:19
Albert y Mara fotoblog

VPRO was in de jaren 80 baanbrekend (en niet doorbrekend ). Vooral na het tijdperk van de zeezenders brachten ze dingen die een andere omroep nog niet durfde.
Salu2 Albert

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 14-01-’16 22:50
Francky

De naam VPRO roept bij mij herinneringen op van toen ik tiener was met Sjef Van oekel enz.
Jammer dat de Nederlandse televisie hier wat op de achtergrond geraakt is. Zo weet ik niet veel van de huidige situatie.

Francky, (URL) - 15-01-’16 06:12
Rietepietz

k kan me goed vinden in de reactie van Frank, natuurlijk ben jij óók niet objectief en juist omdat je wél van de VPRO houdt. en daardoor geen oog hebt hebt voor dingen die nderen minder welgevallig kunnen zijn.
Maar je bedoelt waarschijnlijk meer dat de heer Snijder( die ik niet ken) niet pósitief zal schrijven omdat hij niét van de VPRO houdt, zo zal jij dus niet négatief schrijven omdat je wél van de VPRO houdt.
Ik laat het allemaal in het midden , ze hébben wel eens een aardig programma maar wat ik over het algemeen van deze omroep vind is niet zo belangrijk voor anderen, die moeten zich maar zelf een mening vormen.

Rietepietz, (URL) - 15-01-’16 14:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.