MeesteR D.U.StikkeRlaan
Winschoten wilde graf ereburger Stikker ruimen.
Dat kopt de NOS tenminste, en het blijkt dus helemaal niet waar te zijn.
Er kwam alleen een stikker op het graf van Stikker omdat ze dan contakt zoeken met een nabestaande.
En nu reageerde er een andere geintereseerde en dat mag ook.
Nou ja, RTV Noord er bij, NOS neemt het over.
De Meester D.U. Stikkerlaan in Winschoten is vernoemd naar de man wiens as alhier begraven ligt op het kerkhof.
En op zijn wikipediapagina slaat men zijn Winschoten periode gewoon over, maar gelukkig verscheen er onlangs wat meer informatie op Het Streekblad.
Voor mij interessant, voor u wellicht minder.
Naast Winschoten werd in Arnhem een straat naar hem genoemd.
Stikker schrijft in zijn memoires dat hij altijd een zwak voor Winschoten heeft gehouden.
Hij gaf aan dat hij nooit meer getroffen en verrast geweest was dan door de ongerscheiding die hij van het Winschoter gemeentebestuur had ontvangen in de vorm van een eigen straatnaam.
En op wikipedia staan dan ook Landgraaf, Geleen en Goes er nog bij vermeld als plaatsen waar straten naar hem zijn vernoemd.
tien reacties
Vreemd.. ik zie ineens mijn reactie niet meer… Zouden ze die in Winschoten geruimd hebben. Het zou toch niet.
Love As Always
Di Mario
Gelukkig laten jullie Stikker niet stikken. Maar zonder gekheid zo zie ja dan maar weer dat niet alles wat de NOS zegt waar is .
Tja, ook voor het graf van een ereburger moet betaald worden, gelijk als ieder andere dat moet doen.
Ja, in Goes hebben we de Stikker straat. Deze straat had eerst een andere naam en een slecht imago. HEt imago hebben ze er nu nog.
Ik herinnerde me metéén dat we ooit een minister Stikker hadden, best wel vreemd want ik zag dat hij al in 1952 is afgetreden als minister en toen was ik pas 10 jaar. Dat zóu kunnen komen omdat je in die tijd natuurlijk overwegend Nederlands nieuws op de radio hoorde. En het nieuws werd wel gevolgd zeker omdat het destijds het kabinet Drees was .
Dat was een heel benaderbare man die dicht in de buurt woonden bij ons en waar mijn vader gewoon aanbelde als hij vragen had, hij mocht dan ook gewoon binnen komen.
Als ik me goede herinner werd Stikker opgevolgd door Josef Luns op buitenlandse zaken . De politiek maakte destijds blijkbaar meer indruk dan nu!
Het graf van een ereburger ruim je toch niet! Die moet je juist koesteren. Als gemeente zou ik het eerder laten renoveren en er dan een ANWB-bordje bij zetten. Komt heel Nederland naar zijn graf kijken. Ze hebben niet voor niets straten naar hem vernoemd!
Van Stikker heb ik nog nooit gehoord, en voor graven moet betaald worden, want voor niks gaat de zon op!