NedeRland
Begin jaren 90 maakte Wim T. Schippers de televisieserie We zijn weer thuis.
Hij schreef het, speelde er in mee en bemoeide zich met de regie, kortom, hij was er maar druk mee.
Op een gegeven moment zond de VPRO de serie uit om acht uur `savonds.
Dat vond Wim T. Schippers wel jammer, want om acht uur `savonds kijken er één miljoen mensen naar het Acht Uur Journaal, en er kijken ook één miljoen mensen naar Goede Tijden Slechte Tijden.
Dat zijn dus al twee miljoen mensen die niet zouden kijken naar We zijn weer thuis.
Wim T.Schippers had liever gehad dat de serie om half negen werd uitgezonden, dan komen er veel zappers langs die dan kunnen blijven hangen en dan heb je een groter bereik.
Maar de VPRO zond om half negen liever documentaires uit.
Terwijl alle andere omroepen juist om acht uur de wat zwakkere programma`s uit gingen zenden, besloot de VPRO om juist dan wat ijzersterks neer te zetten. (overigens, met echte negers)
En daarom hou ik zo van de VPRO.
Helaas gaan de omroepen tegenwoordig niet meer zelf over de programering, en ze mogen ook niet meer zelf weten wat ze maken, men bevindt zich op een glijdende schaal.
(En wellicht overbodig om te zeggen: commerciele televisie gaat alleen om geld binnen te harken, daar hoef je geen kijker voor te zijn of in een organisatie te zitten om dat te weten.)
zeven reacties
Er wordt op alle zenders gesparteld. Te weinig inkomsten dus nog meer reclame. Ik heb geen programma’s die ik echt kijk, alleen Flikken Maastricht en Rotterdam als die nog terugkomt. Het door jouw besproken programma ken ik ook niet.
De publieke omroep is om zeep geholpen. Toch blijft de VPRO mijn favoriet. De rest kan me weinig boeien.
televisie net als de andere media zijn een commerciële bedoening René
en of dat de kwaliteit ten goede komt, betwijfel ikgroeten
Half negen zou mij nu beter uitkomen. Klaar met afwassen, kinderen naar bed, nog een beetje aanrommelen en dan koffie. Dan is het meestal half negen.
Love As Awlays
di Mario