Controverse rondom een staatsbezoek van koningin Beatrix aan Abu Dhabi. De daar door haar gedragen hoofddoek leidde tot felle reactie`s. Maar volgens de RVD is het aanpassen aan lokale kledingvoorschriften gebruikelijk, uit respect voor de gewoontes van het land. Ter verduidelijking toont de rijksvoorlichtingdienst ons foto`s van een staatsbezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea, afgelopen zomer. Ook toen paste het koningklijk gevolg zich aan aan lokale traditie`s. Zoals hier in een afgeleven Papoeadorp in de Baliemvallei.
De majesteit draagt een traditionele tooi. En hier poseert prins Willem Alexander in een zogeheten holim. Naast de formaliteiten was er genoeg ruimte voor ontspanning. En ook prinses Maxima nam deel aan de lokale rituelen. Minister van buitenlandse zaken Uri Rosenthal vindt het aanpassen aan lokale gewoonten niet meer dan normaal.
Al jaren heb ik deze link in mijn taakbalk staan. Heel af en toe vergeet ik het een paar weekjes en dan klik ik weer eens en kijk lekker bij. En heel vaak is er geen update en ben ik net zo snel weer weg als ik gekomen ben.
En al jaren denk ik, als ik even geen loginspiratie heb drop ik die link. En het afgelopen jaar versoepelde ik mijn gedachten en dacht ik: op een geschikt moment zal ik er een logje aan spenderen. Er kwamen vele geschikte momenten, maar telkens kwam er even wat anders tussen.
En nu besloot ik opeens, ik toon het nu, één der favoriete websites van mij. Voor wie van tv houdt, en de zeepbel doorheeft.
Afgelopen avond keek ik trouw naar Labyrint en ik was zeer onder de indruk van de prachtige beelden.
>
Een internationale vakjury is enthousiast over de kwaliteit en onderwerpskeuzes van de korte filmpjes die 460 natuurliefhebbers, hobbyfotografen, kunstenaars en andere belangstellenden het afgelopen jaar met specialehogesnelheidscamera’s maakten van vogels, insecten en vliegende plantenzaden. Zij deden dat onder leiding van het team Vliegkunstenaars van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR. De vierkoppige jury van vermaarde professionals koos de beste acht uit meer dan 2000 filmpjes. Ze zijn te zien op de website www.youtube.com/vliegwinnaars. Woensdagavond zond VPRO Labyrint een selectie uit.
De VPRO Gids verschijnt in 51 afleveringen per jaar. Dat zijn dus 51 voorpagina`s per jaar, dat noemen ze ook wel covers. En in plaats van elke keer een foto van het hoofd van een bekende Nederlander zetten zij altijd creatieve ontwerpers aan het werk.
Maar eens per jaar maken ze er een wedstrijd van. De allereerte cover van elk jaar wordt gemaakt door de winnaar wat dan tevens de prijs is.
Het thema voor dit jaar was Sparen, en dit siert deze week de voorkant van de VPRO Gids:
Lees er hier meer over, en hier, maar het leukste is om alle inzendingen te bekijken: HIER.
En om de reactie`s alhier een beetje leuk te houden, welke cover vindt u nou de leukste en waarom?
Wereldwijd werd gebruikers van YouTube gevraagd om deel te nemen aan het project Life in a day, door op 24 juli 2010 een moment van hun leven vast te leggen op video en op dit platform te uploaden.
Op zaterdag 7 januari 2012 werd die documentaire uitgezonden op tv. En daar heb ik naar gekeken.
Een internetfilm op tv, want tv programma`s komen ook op internet, en zo is de cikel weer rond.
Op of onder de volgende link kan u deze documentaire zien:
Te zien is onder andere de ramp van de love parade in Duitsland, dieren die gedood worden, pasgeborenen, iemand die zich snijdt bij het scheren, een Nederlandse vrouw die bang is om andere culturen niet te snappen, een homo die zijn oma belt om te vertellen dat zijn vriend niet zomaar een vriend is, en nog heel veel meer.
Er is voor 4.500 uur aan materiaal opgstuurd uit 190 landen, zo even uit het hoofd. Dan is het knap dat er een film van anderhalf uur uit kan rollen, die op geen moment saai wordt. Volgens mij kunnen ze uit al die uren nog veel meer films maken, het is dus ook de montage die een rol speelt.
Wat ik allemaal gedaan op die dag weet ik niet, maar ik kan wel terugkijken naar wat ik op mijn weblog plaatste op 24 juli 2010 . En vanwege de broodnodige creativiteit zou ik het leuk vinden als u in de reageerdoos een link plaatst naar uw logje van die bewuste dag. Voor de leuk.
En dan nu een clipje dat iedereen al gezien heeft. Ik kom het werkelijk overal tegen, op de twitter en naar het schijnt is facebook er ook reeds mee besmurfd.
En degene die het nog niet gezien heeft komt het dan tegen alhier op Renesmurf.nl Het is voor mezelf ook wel leuk om even vast te leggen, voor later.
Vijf mensen bespelen samen één gitaar en ze zingen het mooiste lied van het afgelopen jaar. Ze kijken zo neutraal mogelijk, en zingen op de manier zoals zingen het mooiste klinkt. Tegen het schreeuwen aan, en tegen het fluisteren aan, heel mooi.
Wij hebben GROTE technische problemen, die nog niet te tackelen zijn. Iedereen oprechte excuses!
Dat zegt men bijvoorbeeld als de website het niet doet. Ik zou dan twitteren; mijn website is stuk #kut
Maar goed, ieder heeft zijn eigen manier en taalgebruik. (en daarmee zijn eigen publiek) Ik snap nog dat mensen soms GROTE LETTERS gebruiken om de NADRUK ERGENS op te leggen, maar wat er bij mij niet ingaat zijn die excuses. En dat ze oprecht zijn al helemaal niet.
Technische problemen kunnen altijd gebeuren, het is gewoon een kwestie van tijd, dan is het zover. Dat kan ook altijd wel weer opgelost worden, en daar gaat ook even weer wat tijd overheen.
Dat mag dan vervelend zijn, zolang niemand er iets aan kan doen hoeft ook niemand excuses te maken. Excuus maak je alleen als je zelf de (mede)veroorzaker was!
En ik kom het helaas op veel meer plekken tegen, excuses die niet nodig zijn. Wat zijn ze dan nog waard?