Winschoter Stedenband
Gesmurfd in de krant:
Stedenband Winschoten - Plonsk
Sinds 2002 heeft Winschoten een officiële stedenband met Plonsk, een stad vergelijkbaar met Winschoten. De samenwerking richt zich op culturele, onderwijskundige, economische, milieukundige en sociale aspecten. Sinds 2000 zijn er wederzijds verschillende bezoeken afgelegd. De gemeenten Winschoten en Plonsk hebben in 2003 afgesproken nauwere banden met elkaar aan te knopen. De gemaakte afspraken waren geldend tot en met 31 december 2006. Tijdens het werkbezoek uit Plonsk aan Winschoten van 4 t/m 7 maart 2007 is naar voren gekomen dat de beide gemeenten de samenwerking in de vorm van een stedenband verder willen voortzetten voor de periode 2007 t/m 2009. In april 2007 heeft de gemeenteraad van Winschoten ingestemd met het voorstel de stedenband te verlengen. In oktober 2007 zullen burgemeester Vlietstra en een aantal leden van de gemeenteraad van Winschoten de stad Plonsk bezoeken. Tijdens dat bezoek zal het convenant voor de samenwerking t/m 2009 worden ondertekend
Ik snap daar dus niks van.
Er zijn veel meer steden met stedenbanden, en de inwoners hebben er niks aan.
Ik ken Plonsk bijvoorbeeld niet, en ik krijg er ook geen gratis reisjes naar toe of zo, als medestedenbandinwoner.
Snoepreisjes zijn er voor de bestuurders.
Ik snap dus werkelijk niet waar stedenbanden goed voor zijn.
Er is ook een site, en daar valt geen zak te beleven.
http://www.winschoten-plonsk.com/
26 reacties
De gemeente waarin ik woon, behoort niet tot een stedenband. En ik geloof niet dat we slechter af zijn dan de gemiddelde Winschotenaar. Dus stoppen met die flauwekul, waar alleen bestuurders profijt van hebben.
Geld teveel in de pot daar?? het zal voor uitwisselings projecten misschien baat hebben,maar voor de rest is het gewoon een extra uitstapje voor de hoge heren.!!
Ik heb het idee van stedenbanden of hoe ze het her en der ook noemen nooit begrepen.Enigste conclusie die ik er uit kan trekken is dat college’s weer leuke tripjes en afschrijfposten creeren over de ruggen van de burgers.
Mijn mening is: zorg voor eigen burgers is het belangrijkste.
Die stedenbanden heb ik ook nooit zo goed begrepen evenals de naamsverandering met carnaval. Het zal wel.
Hoofddorp schijnt ook een stedenband te hebben met één of andere plaats met een onuitpreekbare naam.. ze hebben er hier zelfs een fontein naar genoemd. niemand weet hoe dat ding heet en word daarom ook verbasterd tot de hatsiemeflatsiefontein.
Niets mis met stedenbanden, het verbreedt de horizon. Word je minder chagrijnig van. Misschien wordt Winschoten er niet meteen veel beter van, maar dan Plonsk op zijn minst toch wat. Groningen heeft een band met een Chinese stad, dat levert volgens mij ook gewoon geld op.
Het is vast en zeker bedacht met een goed idee als basis, die stedenbanden. Maar om eerlijk te zijn heb ik me ook al afgevraagd waar dat banden gedoe goed voor is.
er zijn tegenwoordig heel veel van de stedenbanden. Op zich mooi, maar als inwoner heb je er weinig aan, wij als westerse inwoners dan…
Als alle steden en dorpen zich eens zouden richten op hun eigen inwoners dan zou het leven zoveel mooier zijn!
Een stedenband is een al dan niet geformaliseerde band met een partnerstad in het buitenland.
Stedenbanden met Oost-Europa hebben vaak tot doel het tonen van vriendschap, kennis nemen van elkaars cultuur en elkaar wederzijds ondersteunen in het bestuur van de stad.
Een stedenband met een stad of regio in Azië, Afrika of Latijns-Amerika heeft vaak ontwikkelingssamenwerking tot doel.
Meer dan driekwart van de Nederlandse gemeenten heeft een stedenband met een gemeente in een ander land.(bron Wikipedia)
Zo schijnt Breda een stedenband te hebben met Wroclaw, eveneens in Polen, maar in het dagelijkse leven merk je daar weinig tot niets van
Er zijn toch aardig wat polen in Breda, toen ik nog naar een huurhuis op zoek was, waren er een aantal met de melding ‘oplevering op korte termijn’ wat bij de bezichtiging inhield dat er flink wat polen bezig waren alles af te klussen..
Naast dat het geld kost, levert het ook weer geld op, helemaal nuttig vind ik het niet, maar grappig toch op zijn minst, liever geld steken in internationale banden dan in een koningshuis of een analfabete president van een of ander dictatoriaat..
Vaak worden dat soort zustersteden en alle andere namen die ze er aan geven, uitgezocht op economische voordelen. Dus vaak gebeuren er dingen achter de schermen, waar wij als gewone burger niets van horen, of voordeel van hebben.
Niet iets voor jou om daar eens een kijkje te nemen? Polen lijkt me een indrukwekkend land. Ik ben slechts net over de grens geweest en niet dieper, maar qua cultuur en natuur heeft het land veel te bieden
Het aardige is wel dat de kinderen uit de ene stad de kinderen in de andere stad bezoeken en zo misschien ook een beetje internationaal leren denken. Maar de universiteiten van b.v. Leiden en Torun (ook een stedenband) wisselen ook onderzoeksresultaten uit.