Leuk is andeRs
Kijk, dit waren de huurwoningen aan de Molenhornstraat te Winschoten, waar zelfs nog geen centrale verwarming in zat.
En er ook nimmer in is gekomen, want deze hele straatkant is tegen de vlakte, op één huisje na, achteraan ergens is die blijven staan.
De rest is een parkje geworden met een waterplas, zodat van toekomstige wateroverlast geen sprake meer zal zijn.
En pal daarachter ligt dan weer het oude kerkhof.
Update: In 1980 had Winschoten ruim 21.000 inwoners en het hangt nu rond de 18.000 en de daling zet zich voort. Toch was hier geen sprake van leegstand, de mensen hebben vast wel een andere plek gekregen.
vijftien reacties
Het zal wel nodig zijn geweest de sloop, maar ik vind het erg jammer van deze mooie huizen.
Vraag me af of er geen andere oplossing was. Hans
Er zullen wel aanwijzingen zijn dat dat de plek is waar ze het beste water op konden vangen ivm overlast. Toch zonde. Maar natte voeten is ook niet alles.
Love As Always
Di Mario
Dit is toch jammer. Nee, het zijn geen grote woningen, maar er zijn ook kleine gezinnen of mensen zonder kinderen. Er moet toch animo voor zijn (misschien een vluchteling). Zonde dat dit wordt afgebroken. In Enschede centrum gaan vergelijkbare huizen ook tegen de vlakte. Ook een paar flats, en dat vind ik dus helemaal terecht.
Alle huizen die hier gesloopt worden worden vervangen door appartementsgebouwen. Ook niet altijd leuk voor het zicht en de omgeving..
Heel veel (kleinere) steden en dorpen kennen al een jarenlange leegloop. In al die leegstaande huizen kunnen makkelijk bijvoorbeeld daklozen en vluchtelingen wonen. Lijkt mij. Het lijkt pure onwil dat al die huizen leeg blijven staan. Om maar te zwijgen van miljoenen vierkante kilometers aan leegstaande winkel- en kantoorruimte. Maar goed.
Tja, als daar niemand wil wonen, dan is sloop geen vreemde keuze. Maar sloop en herbouw kan ook goedkoper zijn dan renoveren, en is een moderne woning vaak comfortabeler voor de bewoners.
Zolang het nog steeds moeilijk is om een baan te vinden in de provincie Groningen, trekken veel mensen weg en proberen ergens anders aan het werk te komen. Dat ze de leegstaande huizen afgebroken hebben, is te begrijpen. Wist men TOEN dat er nu zoveel asielzoekers in Nederland huisvesting dienen te krijgen dan waren ze vast blijven staan.
Ja jammer toch, ze zien er nog goed uit, maar ja geen verwarming, niet geïsoleerd en al zulke andere zaken zullen wel een rol hebben gespeeld…
Mijn schoonouders hebben ook in een dergelijk huisje gewoond. Ook zonder centrale verwarming. De huisjes hebben iets, ik vind ze mooi!
Wat jammer dat deze huisjes zijn afgebroken. Mijn vader is in 1927 geboren in de Engelstilstraat 17, en vanaf 1929-1948 hebben ze precies in dit huisje gewoond, op nr 40. Mijn opa (de man des huizes) was kleermaker. Dat werk deed hij in het schuurtje hier achter het huis. Toen heette het nog de Achtermolenhornderweg. Later heette het de Molenhornstraat. Als kind (wij zijn opgegroeid in Amsterdam) werden we elk jaar mee naar Winschoten genomen. Om het graf van mijn opa te bezoeken. En dan gingen we ook altijd even kijken bij dit superschattige huisje. Heel jammer dat het niet meer bestaat. Maar wat ben ik blij met deze foto!!!!
En zo te zien toch niets mis met die huisje, ik woon een een zelfde type huisje waar gewoon wél centrale verwarming in is gemaakt. Dat kerkhof is alleen maar een plus, doden maken geen geen herrie dus je woonde er lekker rustig.