Geschiedenis

Hier ben ik heel erg op tegen:

Op 20 april 2021 heeft het college van de gemeente Oldambt besloten om het viaduct bij Winschoten, waar de Verlengde Kloosterlaan over de A7 kruist, te vernoemen naar de omgekomen sergeant der 1e klasse Henry Hoving.

Bruggen en viaducten vernoemen naar omgekomen militairen

Vorig jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Op initiatief van Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid, hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met het Veteranen Platform een plan gemaakt om bruggen en viaducten te vernoemen naar militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies zijn omgekomen. In het hele land worden de komende jaren bruggen en viaducten vernoemd. Op die manier komt er een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Henry Hoving

Henry Hoving (geboren op 24 december 1986 in Midwolda), militair en inwoner van de gemeente Oldambt, kwam niet thuis van zijn Minusma-missie in Mali. Hij overleed op 6 juli 2016 in Kidal door een mortierongeval. Henry nam op deze dag samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan, waardoor zowel Henry als Kevin om het leven is gekomen. Het stoffelijk overschot van Henry is een paar dagen na het ongeval overgebracht naar Nederland, waar hij op 20 juli 2016 in Winschoten gecremeerd is.

Viaduct boven A7 krijgt Henry’s naam

Met instemming van de nabestaanden en de gemeente Oldambt krijgt een viaduct boven de A7 de naam ‘Sergeant der 1e klasse Henry Hoving’. Het is nog niet duidelijk wanneer het naambord wordt geplaatst. De verwachting is dat dit eind dit jaar of begin volgend jaar is. Het naambord wordt door Rijkswaterstaat aan twee kanten van het viaduct bevestigd, zodat het vanuit beide richtingen zichtbaar is voor bestuurders op de A7. Rijkswaterstaat plant de plaatsing van het naambord tegelijk met andere werkzaamheden, omdat de A7 voor het bevestigen van de borden tijdelijk afgesloten moet worden.


Ik ben hier op tegen omdat ik vind dat we militairen niet moeten eren.
Het leger kost handen vol geld, het levert niks op, en veroorzaakt meer elende dan vreugde.
Tijdens missies vallen er altijd doden en het wordt nooit duidelijk waarom Nederland zich ergens mee bemoeit en wat dat oplevert.
En ze maken de natuur kapot met hun geoefen en lawaaimakerij en bah.

En dan moeten er door heel Nederland omgekomen militairen worden geeerd, zonder te informeren of het volk dat ook wel wil.
Nu heeft Winschoten heel snel ingegrepen door onze eigen militair te vernoemen, voordat er zomaar een wildvreemde naam verschijnt. 

Ik vind ook dat er een bordje bij moet komen waarop staat wie de militair is en hoe die om het leven gekomen is (in dit geval een ongeval met ondeugdelijk materiaal tijdens een oefening) en er moet bij komen te staan wat zo`n man ons nou in totaal gekost heeft en wat het heeft opgeleverd voor ons land.

Rene Zondag 16 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

Ik denk dat het voor de nabestaanden een mooie eer is. Maar verder zal het voor mij niets uitmaken.

Love As Always
dimario

די מריו, (URL) - 16-05-’21 22:58
marjolijn

Het is toch wat, dat het college van Winschoten ook al niet meer naar jou luistert

marjolijn, (URL) - 17-05-’21 07:39
Rietepietz

Voor de familie misschien een troost, dat is dan toch nog iéts.

Rietepietz, (URL) - 17-05-’21 18:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.