Wat zou het toch leuk zijn als Nederland het songfestival eens mocht organiseren en dat dan deed op geheel eigen wijze. Dus niet miljoenen uitgeven aan licht en vuurwerk, en geen dure speciaal ontworpen jurken en niet meerdere presentatoren die niet eens Nederlands praten, en niet dat constante geschreeuw. Niet dat tenenkrommende, maar eens laten zien hoe het wel kan en moet.
En wat zou het fijn zijn, ook omwille van het klimaat, dat iedereen eens in zijn eigen land bleef en de boel middels allerlei verbindingen tot stand kwam. Het voegt echt niks toe dat er allemaal mensen ingevlogen worden.
Ik ga niet kijken om de eenvoudige reden dat ze een disc jockey van de commerciele radio commentaar laten geven, dat stuit me tegen de publieke borst. Bovendien hoeft dat niet met twee man die er ook nog vorstelijk voor betaald worden. En de muziek is overwegend niet om aan te horen, zeker als je hoort wat de vorige keer gewonnen heeft.
Nederland zou op moeten vallen tussen al die andere gelikte kutshows als altijd, niet precies hetzelfde gaan doen, dan had je ook niet hoeven winnen.
Op 20 april 2021 heeft het college van de gemeente Oldambt besloten om het viaduct bij Winschoten, waar de Verlengde Kloosterlaan over de A7 kruist, te vernoemen naar de omgekomen sergeant der 1e klasse Henry Hoving.
Bruggen en viaducten vernoemen naar omgekomen militairen
Vorig jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Op initiatief van Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid, hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met het Veteranen Platform een plan gemaakt om bruggen en viaducten te vernoemen naar militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies zijn omgekomen. In het hele land worden de komende jaren bruggen en viaducten vernoemd. Op die manier komt er een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.
Henry Hoving
Henry Hoving (geboren op 24 december 1986 in Midwolda), militair en inwoner van de gemeente Oldambt, kwam niet thuis van zijn Minusma-missie in Mali. Hij overleed op 6 juli 2016 in Kidal door een mortierongeval. Henry nam op deze dag samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan, waardoor zowel Henry als Kevin om het leven is gekomen. Het stoffelijk overschot van Henry is een paar dagen na het ongeval overgebracht naar Nederland, waar hij op 20 juli 2016 in Winschoten gecremeerd is.
Viaduct boven A7 krijgt Henry’s naam
Met instemming van de nabestaanden en de gemeente Oldambt krijgt een viaduct boven de A7 de naam ‘Sergeant der 1e klasse Henry Hoving’. Het is nog niet duidelijk wanneer het naambord wordt geplaatst. De verwachting is dat dit eind dit jaar of begin volgend jaar is. Het naambord wordt door Rijkswaterstaat aan twee kanten van het viaduct bevestigd, zodat het vanuit beide richtingen zichtbaar is voor bestuurders op de A7. Rijkswaterstaat plant de plaatsing van het naambord tegelijk met andere werkzaamheden, omdat de A7 voor het bevestigen van de borden tijdelijk afgesloten moet worden.
Ik ben hier op tegen omdat ik vind dat we militairen niet moeten eren. Het leger kost handen vol geld, het levert niks op, en veroorzaakt meer elende dan vreugde. Tijdens missies vallen er altijd doden en het wordt nooit duidelijk waarom Nederland zich ergens mee bemoeit en wat dat oplevert. En ze maken de natuur kapot met hun geoefen en lawaaimakerij en bah.
En dan moeten er door heel Nederland omgekomen militairen worden geeerd, zonder te informeren of het volk dat ook wel wil. Nu heeft Winschoten heel snel ingegrepen door onze eigen militair te vernoemen, voordat er zomaar een wildvreemde naam verschijnt.
Ik vind ook dat er een bordje bij moet komen waarop staat wie de militair is en hoe die om het leven gekomen is (in dit geval een ongeval met ondeugdelijk materiaal tijdens een oefening) en er moet bij komen te staan wat zo`n man ons nou in totaal gekost heeft en wat het heeft opgeleverd voor ons land.
Naar aanleiding van het toenemend geweld in Israel tweette onze minister president het volgende:
Ik ben zeer bezorgd over het aanhoudende geweld in Israël en Gaza. Het is onacceptabel dat Hamas willekeurig raketten op de burgerbevolking afvuurt. Nederland steunt het recht van Israël op zelfverdediging, binnen de grenzen van het internationaal recht en proportionaliteit.
In de eerste plaats vind ik dat mensen, ook politici, woorden moeten gebruiken die we allemaal kennen, dus proportionaliteit mag hij dan wel even nader verklaren. Ik heb het even opgezocht en dat betekent dat er een redelijke verhoudung moet zijn tussen het ingezette doel en het middel. (En met onschuldige kinderslachtoffers lijkt me dat niet, met volwassen heb ik daar al moeite mee)
Mensen gebruiken vaak lastige woorden om aan te geven dat het zo simpel niet is.
Ik vind het volkomen normaal en ook wel logisch dat geweld wordt afgekeurd, altijd. Ik vind het fout dat de premier partij kiest, dat mag niet en dat moet niet!
Het is onacceptabel dat er rakketten worden afgevuurd, en dan moet hij niet gaan benoemen van wie. Want de rakketten van Hamas worden niet afgevuurd om wille van de lol of om te pesten, dat is puur en alleen ter verdediging van het eigen volk. Want dat Joden Palesteinen uit hun huizen jagen om zelf op die plek te gaan wonen, en overal nederzettingen bouwen is ook niet in de haak. Ondanks wat er in hun bijbeltje staat moeten ze rekening houden met de overige inwoners.
Als je vrede wilt moet je elkaar respecteren en er samen uit zien te komen. Zonder geweld.
Nederland steunt het recht (van Israel zegt hij er even bij) op zelfverdediging. Nou, ik behoor ook toe tot Nederland en ik steun dat niet. En als er kinderen sterven vind ik het ook nog eens schandalig dat hij dat redelijk noemt.
Het ergste is ook nog dat hij de tweet ook nog in het Engels geplaatst heeft, dus er is over nagedacht...
Het gaat er nu even niet om dat ik het niet eens ben met Mark Rutte, het gaat er nu om dat hij dit tweet namens Nederland.
Eerst lijkt 200 miljoen veel, maar vergelijken met miljarden is het weer niet zoveel. Er wordt dus grof geld verdiend met dat geprik, alleen al daarom moet men zich niet laten prikken.
Eerst wilden ze alleen de kwetsbaren prikken, en dat ging zo makkelijk, nu willen ze ook de gezonde mensen gaan doen, en straks de jongeren en kinderen...
Als je niks mankeert hoef je dat spul niet te nemen, het deugt niet. Geld maakt alles kapot, want geld gaat boven alles, maar niet in mijn lijf.
En voor de mensen die dan met voorbeelden komen van familie dat slachtoffer is geworden: ik heb een oom die na zijn eerste prik een beroerte gehad heeft. Zonder prik had hem dat natuurlijk ook kunnen overkomen, maar toch. Hij kreeg het na zijn prik, niet er voor. En de blaasontsteking bij een tante is natuurlijk ook gewoon toeval.
Aan al het goede komt een eind. Na 66 afleveringen stopt Psychocandy met Lotje IJzermans definitief. Lotje draait nog een keer haar favoriete tracks, en laat daarbij haar nieuwste muzikale ontdekkingen natuurlijk niet links liggen. Luister de allerlaatste aflevering hier.
Lotje stopt er mee omdat ze mensen gaat interviewen in het nachtprogramma Nooit meer Slapen op de VPRO radio 1, en dat valt niet te combineren met deze unieke podcast. En de VPRO en de NPO konden er niet uitkomen wie de opvolger van Lotje zou worden dus trekken ze maar de stekker er uit. Het is diep triest hoe vergevorderd de bemoeienis van de NPO is, mijn complimenten voor de VPRO om het goed te willen doen, of helemaal niet!
En dan beluister ik die laatste nog maar een keer, of wat oude eerdere afleveringen, toch fijn, toch 66 keer genoten.
Van dit soort berichten word ik heel erg beroerd, en verdrietig en ook machteloos. Lamgeslagen en vol onmacht, niet te begrijpen.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil dat meer jongere kijkers naar NPO1 gaan kijken. "Nu is 80 procent van de kijkers ouder dan 50. Dat moet weer terug naar 70 procent", zegt NPO-directeur Frans Klein in Nieuwsuur. Vandaag werd bekend dat vanaf volgend jaar de reguliere tv-uitzendingen van Andere Tijden worden geschrapt.
Frans klein is een klootzak, ga werken man en rot op: functie elders. Wat maakt het nou uit hoeveel er kijken? Waarom?
Ik ben 46 jaar en kijk al heel mijn leven wat ik wil. En dat is niet wat de grote groep wil.
Het leuke van de publieke omroep, en met name de VPRO, zijn al die verschillen. En ze zijn hard bezig om er een zoutloze pruttelsoep van te maken...
Eigenlijk zou ik me er niet druk om moeten maken en me neerleggen bij de verloren strijd. Maar nog eigenlijker vind ik het wel nodig om het toch even op te merken en niet zomaar voorbij te laten gaan.
Vroeger was alles beter? Terwijl de techniek steeds beter wordt. Rare lui daar in Hilversum.
Frans Klein zou naar de programma`s moeten kijken, en niet naar de cijfertjes. Frans Klein zou alleen maar programma`s moeten willen zoals hij ze zelf graag ziet, dan wordt het interessanter dan dat hij gaat proberen om te denken wat de grote meute wil, want dat wordt zoutloos, snap dat dan!
Ik vind televisie steeds minder leuk worden, dat is op zich niet erg, dan heb ik weer tijd om andere dingen te doen.
Dit had ik even gemist, temeer daar een eerdere protestmars vertrok vanaf het Marktplein, waar ik uitzicht op heb, en deze mensen begonnen achter de HEMA, waarom ze wit zijn en waar ze precies voor staan weet ik niet.
Op zaterdag 10 april vond er een Wittepakken-mars plaats in Winschoten tegen de coronamaatregelen.
Ik ondersteun de actie natuurlijk van harte, alsnog.
En wel om de volgende redenen: ik ben tegen de niet werkende mondkapjesplicht, ik vind dat een aantasting aan mijn levensvreugde, en de avondklok vind ik net zo asociaal, mensen zulke dingen opdringen doe je gewoon niet, en dat keur ik af, dat gaat te ver!
En waarom of alle winkels gesloten werden terwijl ze vorig jaar wel open mochten blijven, is onduidelijk. En niet vergeten, er wordt 80% minder gevlogen, dus 20% vliegt nog steeds, dat is scheef.
Inmiddels is de avondklok weer opgeheven, waardoor ik zou kunnen denken dat de actie nog heeft geholpen ook. De terrassen mogen ook weer, dat maakt de boel meteen weer levend.
En of je nou ergens voor of tegen bent, Winschoten doet altijd overal aan mee, waarin een klein stadje groot kan zijn. En tevens hartelijk dank aan degene die dit zo mooi in beeld gebracht heeft.