De wietpas, of weedpas. Het is niet uit te leggen. Al doet wikipedia een aardige poging.
Die pas is namelijk alleen uit te leggen als men ons drugsbeleid snapt, en dat valt niet te snappen. En op wikipedia kan men dan weer klikken op gedoogbeleid en zo, en helemaal verdwalen en zich een ons lezen. Maar echt duidelijk wordt het er niet van.
Drugs zijn verboden in Nederland. We maken in Nederland onderscheid tussen twee soorten drugs, Hard Drugs en Soft Drugs. Hard Drugs zijn ten alle tijden verboden, en wordt een heleboel geld aan gespendeerd om dat tevergeefs te bestrijden.
De Soft Drugs zijn ook verboden, maar men wordt er niet voor vervolgd. En waar je niet voor vervolgd kan worden kan dan ook niet verboden zijn.
Eigenlijk is gedogen doen of iets niet bestaat. Als iemand blowt dan doen ze net of ze dat niet zien, dat is gedogen.
Maar als ze wietplanten tegenkomen zien ze die wel. Men mag er vijf hebben, maar ook die mogen ze je afnemen.
Drugs mag de coffeeshop niet in, wel er uit. Dat wil zeggen, dat het naar buiten komt doen ze net of ze het niet zien, maar het naar binnengaan bestrijden ze zoveel mogelijk.
Idioot gewoon. Het beleid is er juist op gericht om het uit de criminaliteit te halen, maar daarvoor moet het leveren en kweken ook toegestaan worden.
En de wietpas is er dus alleen voor Nederlanders. Ze mogen die niet verstrekken aan andere nationaliteiten. Dat gedogen ze dus niet.
Ze verplichten mensen een pas om iets te doen waarvan ze doen of ze het niet zien.
ja, ik weet niet, duidelijker kan ik het niet uitleggen, u wel?
Het is goed als een publieke omroep tegen heilige huisjes schopt Ik kijk vooral televisie om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in de wereld Met Nederlands belastinggeld moeten alleen programma's worden gemaakt over Nederland Ik kijk graag naar een quiz of spelshow op televisie Nederland 1, 2 en 3 moeten altijd politiek neutraal zijn in plaats van politiek gekleurd Ik kijk vooral televisie om aan het denken te worden gezet Publieke omroepen moeten soms provoceren om maatschappelijk debat aan te wakkeren Ik kijk graag naar muziekprogramma's De publieke omroep moet programma's maken voor iedereen en niet voor specifieke groepen (zoals ouderen, jongeren of gelovigen) Ik kijk vooral televisie om te ontspannen Publieke omroepen moeten duidelijke normen en waarden uitdragen Ik kijk graag naar actualiteitenprogramma's Publieke omroepen moeten zich meer richten op wat ons bindt dan op verschillen tussen groepen in de samenleving Ik kijk graag naar series op televisie Er mag worden gevloekt in televisieprogramma's Ik kijk vooral televisie om er iets van te leren Programma's van de publieke omroep moeten duidelijk stelling nemen Ik kijk graag naar documentaires Publieke omroepen moeten niet kwetsen of shockeren, maar mensen met respect benaderen Ik kijk vooral televisie om me te amuseren
Bovenstaande vragen kwamen voorbij op de omroepkiezer. Bovenstaande vragen hebben niets met televisieprogramma`s te maken, en al helemaal niks met publiek of commercieel of wat voor verschillen dan ook. Publieke omroepen zijn geen politieke partijen met een partijprogramma. Publieke omroepen zijn grotendeels verenigingen.
En stellingen over muziekprogramma`s en series slaan nergens op. VPRO muziek is iets heel anders dan TROS muziek. En een AVRO serie is iets heel anders dan een BNN serie. Omroepen vertegenwoordigen maatschappelijke stromingen en het verloopt helemaal natuurlijk waar men graag naar kijkt, luistert en/of lid van is.
Bovendien, het allerbelangrijkste: de radio ontbreekt.
Een schandalig slecht lulkoekonderzoek, dat bedrijf moet nimmer meer een opdracht krijgen. De opdrachtgever bleek de KRO te zijn. Dan weten we nu dus hoe simpel de KRO er over denkt en hiermee heeft de KRO zichzelf overbodig gemaakt. Dat is wel jammer voor de radiomedewerkers, waar hun werkgevers vast nooit naar luisteren.
Ik zie overdag wel dat er mensen bezig zijn, en er wordt her en der wat gegraven en verder weet ik het ook niet zo. Ik heb zelf ook mijn werkzaamheden dus zoveel krijg ik er niet van mee. De foto maakte ik na mijn werkdag en toen waren zij ook al naar huis.
We zijn een week verder en ze zullen heus wel opgeschoten zijn, ik zie het nog niet.
Ik maak elke week een foto van het in aanbouw zijnde Cultuurhuis te Winschoten.
Elk jaar op 4 mei om tien voor acht komt er een stoet voorbij. Waarschijnlijk komen ze van de synagoge hier in de straat en ze lopen door tot het Canadees Oorlogsmonument aan de Sint Vitusholt.
Aldaar houden ze om 8 uur twee minuten stilte om de gevallenen te herdenken. Aan de tocht er naar toe deden dit jaar zo`n honderd mensen mee, en ik zag ze voorbij komen. Inclusief burgemeester.
Ik was iets te laat, twee knalgele agenten liepen voorop.
De coffeeshop is overigens gewoon open tijdens de twee minuten stilte.
Dat de VPRO geen linkse omroep is bewijst ze maar weer door ruim baan te geven aan het woord van extreem rechts. Nou ja, misschien is het ook wel erg links om iedereen aan het woord te laten. Hoe dan ook, tien jaar na zijn dood heeft de VPRO een nimmer uitgezonden interview online gezet. Eentje die ik niet ga zien want ik vond Fortuin een walgelijke vent.
Altijd zelf alles beter denken te weten, en als er wat tegenspraak komt meteen doen alsof het een persoonlijke aanval is. Altijd maar klagen over de Islam en trappen tegen alles behalve VVD en CDA.
Op 6 mei 2002 stonden de verkiezingen voor de deur. En alle lijsttrekkers van alle partijen kwamen langs bij Ruud de Wild.nl op 3FM. Vooral veel ouwehoeren en een beetje kijken of het een aangenaam mens is die een beetje fatsoenlijk in het leven staat.
Foruin wilde eerst niet komen, hij wilde zelf bepalen welke dag en niet wanneer het 3FM uitkwam. 3FM had geloot en Fortuin kon langskomen op 6 mei, en anders maar niet.
Toen was het 6 mei en ik luisterde. Ik bleef Foruin een walgelijke vent vinden, en het programma bood niet veel boeiends. Ruud wilde graag een stropdas van Fortuin, maar of dat gelukt is weet ik niet meer.
Zes uur, etenstijd, het programma is afgelopen en we gaan eten. Ook in de keuken staat 3FM aan, en na het nieuws volgt de reclame en begint Isabelle met een plaat. Zoals altijd. Dan dan zonder iets te zeggen nog een plaat. He, das vreemd, die is te laat :P En dan volgt er non stop al de derde plaat.
We kwekken gezellig tijdens het eten, maar als ik dan Isabelle`s stem hoor concentreer ik me even goed op de radio. Vooral beniewd naar de reden van de late aankondiging.
Pim is neergeschoten!
Wat? huh? Ik vertel het mijn eetgenoten en snel gaat de tv aan. Op teletekst staat nog niks, op tv is nog de gewone programering. En op 3FM doen ze goed en zo kwaad als dat gaat verslag, en vooral veel muziek.
Het duurt niet lang of de tv doet verslag en de rest weet ik allemaal niet meer. Het was een gekke avond, met een eng sfeertje. Gelukkig bleek de moordenaar een blanke man en werd die snel gepakt, en handelde hij alleen.
Ik weet nog dat de verkiezingen wel door gingen, zonder campagne. En dat 3FM de rest van die week aangepaste muziek draaide.
Van 3FM begreep ik dat, alles is daar gebeurd. Waarom de rest van media er zo`n hype van maakte begreep ik niet.
En waarom er een borstbeeld van hem is en een zaaltje en een plein naar hem vernoemd zijn snap ik niet. Zoiets hoef je dus kennelijk niet te verdienen, als maar genoeg mensen het willen ben je een held.
Ik vind dat iemand die niks gepresteerd heeft ook niet geeerd hoeft te worden. Hooguit door familie en vrienden.