Slecht slapen

De laatste tijd slaap ik behoorlijk slecht, is het niet van de jonge uilen die bij ons achter in de boom
snachts lopen te krijsen dan is het wel doordat er veel gedachten door me hoofd spoken.
Veel denk ik na over me toekomst, ik ben nu 22 jaartjes jong en merk steeds meer
dat ik echt wat serieuzer word en echt nadenk wat ik nu wil gaan doen.

Na het behalen van maar 2 diploma's (Kok en Detailhandel) merk ik dat dit niet genoeg is.
Op dit moment denk ik er sterk overna om me middenstandsdiploma te gaan halen.
Maar ja op dit moment een eigen bedrijf beginnen kost een hoop geld, en neemt
veel risico's met zich mee. Daarbij wat voor een bedrijf zelf gedacht aan iets van een lunchroom
of een restaurant, maar daar zijn er al heel veel van dus zou ik dan iets heel nieuws moeten
verzinnen en iets goedkoops. Verder heb ik gedacht aan een bloemenwinkel, maar daar
heb ik zelf weinig verstand van me vader wel, dus zou ik die erbij moeten betrekken.

Maar ja zou die zo'n stap durfen te nemen? En kan ik daarmee genoeg geld verdienen
zodat we er beiden van kunnen leven? Me vader heeft al eens een bloemenwinkel gehad
en dat liep toen super, maar ja dat was in 1994. Nu leven we in een tijd met de economie op de kop.

Ik moet dus echt met iets nieuws en verfrissends komen om iets succesvols ervan te maken.

Rene Woensdag 28 Juli 2004 at 1:03 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

21 reacties

Downer

Het is en blijft een gok, zeker in deze tijd.
Maar toch, je moet soms een gokje wagen, geef het even de tijd tot je zeker weet wat je graag zou doen :-)

Downer, (URL) - 28-07-’04 13:22
MaSeL

Ik heb nu al een paar logs van je gelezen, maar ik geraak maar niet gewend aan je schrijfstijl. Ik moet elke zin 2 of drie keer lezen voor ik begrijp wat je bedoelt. Nix persoonlijks maar ik denk dat ik ff weg blijf tot Renesmurf terug is.

MaSeL, (URL) - 28-07-’04 14:15
ladyloela

Je dromen gaan waarmaken joh, en snel. Ik weet dat het een gok is, maar niet geschoten is altijd mis zeggen ze wel eens. Veel succes met prakedenken…….

ladyloela, (URL) - 28-07-’04 16:03
peter

een Bloemenkiosk is nog steeds rendabel ..want mannen die iets moeten goedmaken zullen er altijd blijven bestaan .

peter , (URL) - 28-07-’04 16:10
kurai

als je twijfelt.. NIET DOEN!
dus eerst al die twijfels aan de kant.. 22 is nog jong.. studeer nog wat en ontwikkel je verder!

kurai, (E-mail ) (URL) - 28-07-’04 17:41
Chris

Altijd doen! je kan immers altijd terug naar waar je vandaan komt.

Chris, (URL) - 28-07-’04 19:32
Jöran

Misschien kan je een on-line lunch room beginnen? Wat heb je nodig:
een site (heb je al)
een keuken (lijkt me ook geen probleem)
een courier (misschien wat lastiger)
een lekkere kaart (als je een kok’s diploma hebt lijkt me dat geen probleem)

Nou en met een een beetje goede reclame (he daar werk ik in) ben je al een aardig eind op weg. Misschien dan, want ik vergeet vast wel iets.

Jöran, (URL) - 28-07-’04 20:14
lindsay

Ik denk ook wel eens na, ik voel me niet voldaan om het maar zo te zeggen ik wil meer.. en dan heb ik het over mij verder ontwikkelen door opleidingen en cursussen te gaan volgen.. maar dit is erg moeilijk wanneer je op jezelf woont kwa financiën… terug naar school kan ik niet, vanwege de vaste lasten… Ik zou nu je opleidingen gaan volgen, en tegen die tijd gaat het mischien alweer wat beter met de economie…

lindsay, (E-mail ) (URL) - 28-07-’04 20:29
Manderijn

Als je het echt wilt moet je het doen! Ik zou het eerst van alle mogelijke kanten bekijken en zo langzaamaan een goed concept opbouwen. Een strak plan, zeg maar. :-)

Manderijn, (URL) - 28-07-’04 21:01
Linda

Doe wat goed voelt en als je twijfelt kun je beter nog verder gaan kijken want bij twijfels gaan dingen vaak niet goed

Linda, (E-mail ) (URL) - 28-07-’04 22:24
eisema

en denk er heel goed over na en bereid je vooral goed voor. ik ken namelijk wat horecamensen die het niet gelukt is8-S

eisema, (URL) - 28-07-’04 23:34
Lady P

22 is nog jong :-),ik zou nog een opleiding doen,en in “de leer“gaan bij een baas om een eigen horecagelegenheid van alle kanten te kunnen bekijken.

Lady P, (URL) - 29-07-’04 00:07
nefesj

ik denk: gewoon doen, hoppetee… laat je voorlichten, en spring.. :).. heel veel sterkte..maak der wat aparts van.. de smurfende smurfer.. jammie.. :)

nefesj, (E-mail ) (URL) - 29-07-’04 00:30
Chantal

Al eens gedacht aan een slijterij? Dat ligt in de lijn van de horeca en kan zelfs in franchisevorm worden gedaan, zodat de risico’s minder groot zijn. Zomaar een ideetje, moet je alleen nog je slijtersdiploma halen en je sociale hygiene, maar dat is een eitje.

Chantal, (URL) - 29-07-’04 10:03
MacPhisto

Ik adviseer iedereen voor minstens twee jaar een nieuwe studie te volgen, of te gaan werken onder een tijdelijke baan. Betere tijden met meer ontplooiingskansen zijn wel op komst, maar het vergt een beetje geduld. En in 2006 ben je nog jong genoeg voor nieuwe ondernemingen. :-)

MacPhisto, (E-mail ) (URL) - 29-07-’04 10:32
Jeanette

Ik kijk zelden naar nieuw en verfrissend maar kom altijd terug bij vriendelijk en aardig.

Jeanette, (E-mail ) (URL) - 29-07-’04 11:04
Tinmar

je zult toch een stap moeten zetten, wil je ooit lopen.
De vraag is wordt het een berekenende stap of een huppel in vertrouwen?
Niet te serieus, zou ik zeggen, spontaan gewoon je ding doen. Wil je je middenstandsdiploma? Dan haal je die!
Wil je een lunchroom? Gewoon doen!
Om in Taize-termen te spreken: God zegene de greep!

Tinmar, (URL) - 29-07-’04 20:43
Dolbee

Alleen dat doen waar je het meest achterstaat en natuurlijk verstand van hebt.

Dolbee, (URL) - 29-07-’04 21:02
Aad

Ik ben het met Jeanette eens, vriendelijk, aardig en ook nog eens een goeie service werkt vaak beter dan nieuw en verfrissend.

Aad, (URL) - 29-07-’04 22:43
MaSeL

ALs ik er nu gewoon eens bij vermeld dat ik Belg ben, dan weten jullie toch dat het gewoon aan mij ligt en niet aan Bjorn.

MaSeL, (URL) - 30-07-’04 13:57
Hansje

Misschien kun je voorzichtig beginnen met een huiskamerrestaurant? Eén of twee keer per week koken voor maximaal zoveel mensen als er in je huis of je kamer passen, telefonisch laten reserveren (en vol is vol), geen keuzemenu maar eten wat de pot schaft (eventueel met een vegetarische variant of speciale vegetarische avonden). Dat vraagt weinig investering en op die manier kun je kijken of je het echt leuk vindt en of je kans van slagen hebt met een eigen restaurantje later.
Hoe dan ook: probeer iets van je dromen te verwezenlijken, als is het telkens maar een klein stukje.

Hansje, (URL) - 01-08-’04 21:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.