In mijn gedachten

Herinneringen wentelen door mijn kop.
Men zegt wel eens dat vroeger alles beter was.
Het was vroeger anders, niet altijd beter.
Radio 3fm was voor 1993 uniek in de wereld.

Op maandag was er de hele dag de AVRO, met als hoogtepunt de Arbeidsvitaminen.
De dinsdag was voor de VARA, met tussen de middag De Steen en Beenshow, met Jack Spijkerman.
De woensdag begon met de EO en hun gospelmuziek, waarna de VPRO het om 13 uur overnam,
met in de namiddag het nimmer geevenaarde radiospektakel Ronflonflon met Jacques Plafond.

De donderdag was een TROS dag, met het dichtbeluisterde radioprogramma ooit: 50 pop of een enveloppe!
Vrijdag was de Volle Vrijdag van de schreeuwlelijkers van Veronica, met top 40 muziek.
Zaterdag was de NCRV, die ook aandacht hadden voor de zaterdagsport.
De zondag was reclamevrij, en van de KRO, met het sfeervolle Weeshuis van de Hits, met Peter van Bruggen en Morrison.

En elke avond tussen zes en zeven denderde Frits Spits voor de NOS door de ether met de Avondspits.

Uniek in de wereld, zo`n vertikale programering, elke dag anders!
Zonde dat het kapot is.
Maar andere is kant heb ik dus best fijne herinneringen aan toen.
En tegenwoordig is er nog steeds prachtige radio.
Rene Vrijdag 24 September 2004 at 4:05 pm | | Smurf

36 reacties

kurai

weet nog dat ik altijd op donderdag avond naar 3fm luisterde terwijl ik aan het zwoegen was om de bouwtekening af te krijgen voor school, altijd de EO.. niet mijn favoriet.. dus ben na een poosje overgestapt op cassetebandjes voor de donderdag avond..

en nu nog vind ik het heerlijk als ik eens een keer alleen ‘s nachts naar huis of waar dan ook heen rijd, met de radio aan.. vaak 3voor12 nogwat.. erg prettige radio met veel nieuwe niet mainstream muziek..

kurai, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 16:53
Downer

Dinsdag was altijd gaaf en natuurlijk elke avond Frits Spits!

Downer, (URL) - 24-09-’04 16:54
Jimmy

Wow, daar zeg je wat zeg. In die periode was ik chauffeur bij een koeriersdiesnt dus veel de radio aan. Arbeidsvitaminen, Denk aan Henk, Steen en been show…allemaal klassiekers inmiddels. :’-)

Jimmy, (URL) - 24-09-’04 17:30
witchy

Vroeger luisterde ik altijd badgrrrl en mr lee’s washingmachine op 3 fm. Dat vond ik echt goeie radio. Maar ja toen kwamen we met de nieuwe programering en was 3 fm net als de rest van de bekende radiozenders. Ik luister nu nog slechts af en toe kink fm.

witchy, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 17:37
Struykert

elke dag anders is inderdaad uniek, dankje;-)

Struykert, (URL) - 24-09-’04 17:45
DeKLEINeMAN

Je hebt groot gelijk….

DeKLEINeMAN, (URL) - 24-09-’04 17:47

In Memorarium : De weeshuis van de hits (angel)

Vond ik altijd GEWELDIG!

"Abigail", (URL) - 24-09-’04 17:51
Theo

Ik vond er niks aan, aan dat verticale gedoe. Alleen de vrijdag was een beetje leuk, verder was het afzien.

Theo, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 18:02
Bjorn

Ik vond het altijd een ramp op me werk als ik die Henk Westbroek moest aanhoren op 3fm hoor ;)
Goede radio hmm, kwa muziek 538 maar daar teveel gelul.. Sky Radio dan maar geen gezeik tussendoor of redelijke muziek op radio 10 fm vond ik ook altijd een plezierig om naar te luisteren tegenwoordig maar me eigen computer aan ;)

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 18:13
Sebastian

Uniek.

Sebastian, (URL) - 24-09-’04 18:32
Bart

Ik herinner me nog: Nederland 3 ging “live” en zou voor voetbal gebruikt gaan worden. Frits begon zijn uitzending met: Wat moeten we met zo’n derde net op een voetbalveld ? N.O N.O N.O.S

Bart, (URL) - 24-09-’04 18:52
Roelof

Elke dag anders. Zeeeeeer unique. :-D

Met op dinsdagavond Peter Holland. Dubbelisjes!!

Roelof, (URL) - 24-09-’04 19:14
berta

Ook ik heb goede herinneringen aan toen…

berta, (URL) - 24-09-’04 19:15
Brillie

Ik zit echt niet meer op een Frits Spits te wachten. Altijd weer beter weten dan de rest. Nee, geef mij maar dat jongere spul van tegenwoordig. Giel doet het bijzonder goed. Hoewel… wordt wel saai dat dansje iedere morgen.

Brillie, (URL) - 24-09-’04 19:36
Aad

3fm vond ik al niet veel meer maar sinds Cobus er niet meer is… tegenwoordig staat 538 op mijn werk aan maar daar wordt je ook al niet blij van.

Aad, (URL) - 24-09-’04 19:36
peter

Frits Spits , voorstander of niet ,,hij en ook Felix Meurders draaide een plaat helemaal zonder gelul, en dat was ook heel veel waard .Via Frits leerde ik de CD Amused To Death van Roger Waters kennen ,,voor mij nog steeds de beste CD ooit gemaakt ..

peter, (URL) - 24-09-’04 20:12
Kees

De avondspits was altijd vaste prik. Geweldig programma.

Kees, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 21:02
Jöran

Ja vroeger was de radio inderdaad beter :-)

Jöran, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 21:31
Coqui

ik herinner me zelfs nog Joost den Draaier…iets met een jukebox of zo

Coqui, (E-mail ) (URL) - 24-09-’04 21:54
Sandra

O ja, Weeshuis van de hits. Super vond ik dat. Luisterde ik altijd naar onder het huiswerk maken.

Sandra, (URL) - 24-09-’04 22:11
Miss Marple

Luisterde vroeger graag naar candlelight.

Miss Marple, (URL) - 24-09-’04 23:38
Cokie

Het weeshuis, super. Er staat me ook nog iets bij van Lieve Paul op de zondag middag, met Paul de Leeuw.
De vpro met de moordlijst, top! Vara’s vuurwerk…. Kan het niet weer zo worden als toen ?

Cokie, (URL) - 24-09-’04 23:40
Dolbee

Pipo de Clown was ook tof, maar die mocht toen niet op de radio.

Dolbee, (URL) - 25-09-’04 00:03
Toet

Jip een mooie tijd!.. Vinden jullie ook dat de stem van het jongetje in de Interpolis reclame verdomd veel op de stem lijkt op de van het jochie in de weeshies van de Hits. Alleen in des tijds in het radioprogramma kon ik deze waarderen in de reclame vind ik hem iri. Beetje gejatte formule…

Toet, (URL) - 25-09-’04 01:57
Roelof

Morrisey of zoiets. Zo heette die, dacht ik.

Roelof, (URL) - 25-09-’04 02:44
Arjan

Die horizontale programmering heeft mi ook best wel veel voordelen.

Arjan , (URL) - 25-09-’04 09:11
Debbie.B

Ik dwaalde even weg met mijn gedachten en ik dacht inderdaad even aan de programmering van vroeger….Even nostalgie….bedankt voor die mooie gedachtes over vroeger

Debbie.B, (URL) - 25-09-’04 09:29
peer

In een tijd dat er zoveel keuze is, zouden de luisteraars die verticale programmering niet meer pikken.

peer, (E-mail ) (URL) - 25-09-’04 11:54
Evert Pultrum

Ik moet even mijn mening kwijt. 3FM was in de jaren 80 en 90 mijn station. Ik luisterde graag naar de KRO op de zondag. Wie herinderd zich niet het programma Goudkoorts. Elke zondag tot 1991 was dit programma te horen met speurtochten door muziek en plaatsen. Ik heb de laatste uitzending opgenomen. Ook Het Weeshuis van de Hits vond ik bijzonder mooi. Helaas kon ik de laatste uitzending van Het Weeshuis van de Hits door plotselinge familieom-standigheden niet geheel opnemen. Via deze weg wil ik jullie vragen die laatste opname / uitzending mij toe te sturen. Ik ben er nog steeds kapot van dat ik die laatste uitzending niet heb opgenomen.
Het lukt mij ook alleen niet Radio 2 (waar Peter van Bruggen nu te horen is met het programma Goudmijn) of Radio 3FM te bereiken om oude opnamen te achterhalen. Wie heeft een oplossing?
Kunnen we niet een soort cllub oprichten waar we oude radio herinderingen kunnen ophalen?
Mijn Adres voor het opsturen van oude opnamen op een cassettebandje van Het Weeshuis van de Hits is:
Evert Pultrum
Dorpsstraat 45
8432PM Haule
Tel.: 0516 – 577211

Evert Pultrum, (E-mail ) - 04-09-’05 22:05
Renesmurf
Ik heb daar helaas geen opnames van. Wel vrij veel van Ronflonflon, vooral die uitzendingen die eind jaren 90 herhaald werden midden in de nacht.
Renesmurf, (URL) - 04-09-’05 22:13
Richard Schoonens

Beste Evert,

Ik kom per ongeluk bij dit berichtje terecht. Ik was ook een enorme fan van het Weeshuis van de hits. Ik baalde enorm toen de laatste uitzending werd aangekondigd. Ik heb de laatste uitzending echter wel opgenomen, maar ik zeg er direct bij dat ik wel flink op zoek moet tussen mijn dozen met cassettebandjes. Dit zal best wel enige ijd gaan duren.
Mocht je nog interresse hebben, laat mij dit dan even weten. Ik zal dan op zoek gaan. Ik ben nu even heel erg druk, dus ik kan pas over enkele weken op zoek. Laat maar even iets weten.
Oh ja, ik heb het wel over de uitzending waarin diverse bekende artiesten langskomen, zoals Kim Wilde, Mark Knopfler.

Groeten;

Richard Schoonens

Richard Schoonens, (E-mail ) - 04-03-’06 14:57
Renesmurf
Je kan het beste Evert zelf even mailen, denk ik.
Renesmurf, (URL) - 04-03-’06 22:01
Evert Pultrum

Ik wil via deze weg het volgende kwijt: 3FM was in de jaren 80 en 90 mijn station! Ik luisterde graag naar de KRO op de zondag. Wie herinnerd zich niet het programma Goudkoorts. Elke zondag tot 1991 was dit programma te horen met speurtochten door muziek en plaatsen. Ik heb de laatste uitzending opgenomen. Ook Het Weeshuis van de Hits vond ik bijzonder mooi. Helaas kon ik de laatste uitzending van Het Weeshuis van de Hits door plotselinge familieomstandigheden niet geheel opnemen. Via deze weg wil ik jullie vragen die laatste opname / uitzending mij toe te sturen. Ik ben er nog steeds kapot van dat ik die laatste uitzending niet heb opgenomen. Ook Breakfast Club met wederom Peter Van Bruggen en Jeanne Kooimans (tegenwoordig op Radio 5 met een ochtendprogramma?) had leuke fragmenten. Lastig te vinden? Ik zoek al jaren naar oude opnamen van Goudkoorts, Het Weeshuis, Dolce Vita, Liefdeslijn, Op Slag van Maandag, Station 3 programma’s die vanaf 1992 op zaterdag, zondag en maandag horizontaal geprogrammeerd werden en een kort durige samenwerking op Radio 3 tussen AVRO, KRO en NCRV waren.

Het lukt mij ook alleen niet Radio 2 (waar Peter van Bruggen nu te horen is met het programma Goudmijn) of Radio 3FM te bereiken om oude opnamen te achterhalen. Wie heeft een oplossing? Men kan veel klagen over de publieke omroepen, maar geef ze eens ongelijk: Radio 2 en Radio 3FM zijn nooit bereikbaar en heb je na vele pogingen eindelijk iemand te pakken, blijkt het een dom blondje te zijn die je niet door wil verbinden met de presentator!
Ik heb meerdere keren geprobeerd Peter van Bruggen aan de telefoon te krijgen, maar die heeft het zogenaamd te druk met zijn uitzending voor Goudmijn. Tot zover mijn gal over de onbereikbaarheid van de publieke omroepen!
Kunnen we niet een soort clubje oprichten waar we om de zoveel tijd bij elkaar komen en waar we oude radio herinneringen of fragmenten kunnen ophalen?

Tevens zoek ik tekst –en draaiboeken van toneelstukken, films, radio –en tv programma’s, evenementen en andere projecten. Heeft u ook een cd of cassettebandje met geluidsfragmenten en de dubbel cd van Veronica met oude jingles en tunes?

Tot slot: Wie verkoopt zijn of haar z.g.a.n. / tweedehands dubbele cassetterecorder met cd-speler tussen de E 50,- en +/- E 75,-?

Dan is mijn adres trouwens voor het opsturen van oude opnamen op een cassettebandje van Het Weeshuis van de Hits is, cd met (oude) geluidseffecten en dubbel cd met jingles en tunes:
Evert Pultrum
Dorpsstraat 45
8432PM Haule
Of bel mij voor tips: 0 51 6 – 5 77 2 11
B.g.g.: 0 6 – 21 84 20 68
E-Mailen kan ook naar: evertp@live.nl
(*Ja, Richard: Ik heb dus nog steeds belangstelling!)

Evert Pultrum, (E-mail ) (URL) - 10-03-’07 00:41
Renesmurf
Ik vind dat pokerlinkje dan weer minder, maar ik wens je toch veel succes in je zoektocht.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 11-03-’07 13:26
Peter

Hallo,

Ik zoek een komisch fragmnet van een radio programma uit de jaren 80 van de KRO met een blind date tussen Willy en Wanda dat nogal uit de hand liep omdat Wanda Willy maar een nerd vond. Het is zo grappig dat ik het 15 jaar op een cassette bandje heb bewaart maar helaas ben ik die nu kwijt dus gooi een paar titels van programma hier in de lucht dan kan ik het me misschien weer herrineren en kan ik verder gaan met mijn zoektocht, want het is onvoorstelbaar hoe moeilijk het is om op internet iets te vinden wat nog maar 25 jaren geleden populair was, zoals bv. weeshuis van de hits. Jammer dat zulke dingen nooit worden geeerd of herhaald.

Peter, (E-mail ) - 04-10-’08 22:39
Ben

Ook hinder van hoge pieptonen van Mosquito of dierenverjager tegen katten? http://www.pieptonen.nl

Ben, (URL) - 15-10-’14 12:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.