Enorm

Er zijn mensen die vinden dat de straffen in Nederland zwaarder moeten worden.
Ik ben het daar niet mee eens, zwaarder straffen helpt niks.
Ik heb ook een overtreding begaan, mijn trekhaak belemmerde het zicht op mijn nummerbord  !
Harstikke fout natuurlijk, temeer dat ding loskoppelbaar is, zij het met moeite.

Afgelopen week kwam de boete binnen, ik moet eventjes 65 euro betalen!

Toen ik aagehouden en beboet werd heb ik niet gevraagd wat dit geintje me zou gaan kosten, die lol gunde ik hun niet.
Het bonnetje dat ik meekreeg kan alleen een dokter ontcijferen.
Thuisgekomen heb ik met hangen en wurgen mijn trekhaak er toch af gekregen.
Volgens mij was alleen een waarschuwing ook wel voldoende geweest, en maakt het geen reet uit hoe zwaar de straf is.

Zwaardere straffen zijn dus zinloos.

Rene Maandag 07 Maart 2005 at 12:29 am | | Smurf

57 reacties

Leibele

En bij je APK werd er echt niks van gezegd?Ik zou toch maar in beroep gaan

Leibele, (URL) - 07-03-’05 13:02
Jetje

Dat is zonde van je geld! Een waarschuwing had inderdaad ook gekund, vooral omdat (als ik mij de foto goed herinner) het met dat belemmeren best wel meeviel.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 07-03-’05 13:07
aargh

Behoorlijk lullig!
Wangedrag in de auto mag van mij best bestraft worden, maar dit is natuurlijk onzin!
Waar kan ik tekenen?

aargh, (URL) - 07-03-’05 13:21
Jolanda

nu moet je door het leven met een strafblad ;-)

Jolanda, (URL) - 07-03-’05 13:36
Downer

Das een duur grapje, ik ging er ook vanuit dat ze in zo’n geval eerst even een waarschuwing geven.

Downer, (URL) - 07-03-’05 14:16
Morpurgo.nl

Je denkt gewoon niet na bij deze dingen, het heeft iets te maken met een put en een kalf wat verdronk of zo (jokerp)

Morpurgo.nl, (URL) - 07-03-’05 14:25
 RI@&BERT

ach ze hebben niets anders te doen zeker volgens ons kunnen ze beter sneeuw ruimen toen jij die bon kreeg (jammer dat de sterke arm van de wet niet op hun platte smoel zijn gevallen )

RI@&BERT, (URL) - 07-03-’05 14:49
henriette

Dit slaat echt nergens op!

henriette, (URL) - 07-03-’05 16:17
digidaantje

Het ergste is dat iemand die te goeder trouw een trekhaak laat plaatsen of een auto koopt mèt trekhaak, zich helemaal niet bewust is van zulke ‘strafbare feiten’. :-(

digidaantje, (URL) - 07-03-’05 16:18
kurai

zwaarder straffen heeft zeker geen zin.. degenen die hun lesje na de eerste keer wel leren en inderdaad met een waarschuwing van oom agent ook hun leven zouden beteren hebben dus niet zo’n zware straf nodig, degenen die na een waarschuwing en menige straffen onverbiddelijk blijven doorgaan leren het nooit en moeten geen straf krijgen maar naar een gedragstherapeut..

kurai, (E-mail ) (URL) - 07-03-’05 16:23
Roelof

Zwaarder straffen gaat alleen op bij bepaalde misdrijven. Als ik nu zie en hoor wat criminelen voor straf krijgen voor bijv. een moord of poging tot dan krab ik mezelf wel eens achter mijn oren.
Voor dit soort lullige overtredingen kunnen ze in vele gevallen wel volstaan met een waarschuwing.

Roelof, (URL) - 07-03-’05 17:33
DeKLEINeMAN

een geregistreerde waarschuwing dat zouden ze moeten doen…

DeKLEINeMAN, (URL) - 07-03-’05 17:36
Maurice

StrafbladSmurf!!!!!! whahahahahahaha. Je weet toch dat trekken gevaarlijk is!
65 Euro. Rene. Als je echt stoer bent, ga je voor dat bedrag gewoon zitten en dan een LOG schrijven over de in – en outs van het gevangenisleven :’-D

Maurice, (URL) - 07-03-’05 17:59
Theo

Voor 10 euro had je hem ook wel verwijderd bedoel je? In dat geval klopt je stelling als een bus.

Theo, (URL) - 07-03-’05 18:28
Jeanne

o jee :-(
kun je nu nog wel burgemeester worden? (h)

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 07-03-’05 18:49
Ster

Ik denk dat er wel een groot verschil zit in een overtreding of een misdrijf. Bij dat laatste geldt wel dat zwaarder straffen effectiever (preventief) zal zijn.

Ster, (URL) - 07-03-’05 19:18
madelief

Soms weet ik het ff niet meer. Ik denk ook dat zwaarder straffen niet helpt. Maar als ik zie wat er allemaal gebeurt denk ik ook; wat dan wel om de boel een beetje in het gareel te houden?????? En dan bedoel ik niet een lullige bekeuring!

madelief, (URL) - 07-03-’05 19:28
Rob

ze moeten zwaardere straffen krijgen voor grote zaken en niet voor die zeikdingetjes als geen licht aan op je fiets offe een keertje door rood knallen! Dat ze die dingen nou eens wat minder zien maar zich met de ECHTE zaken bezighouden!

Rob, (E-mail ) (URL) - 07-03-’05 19:44
Only

Moie! 65 euro is echt veel! Van mij had je geen boete gekregen. Wel een waarschuwing. Zwaarder straffen in Nederland? Zijn de straffen niet zwaar genoeg dan? Ik vind van wel. Groetjes, Only

Only, (URL) - 07-03-’05 19:50
peer

Bij jou misschien niet. Op andere mensen maakt een hoger bedrag toch meer indruk.

peer, (URL) - 07-03-’05 20:03
berta

Helemaal mee eens !!!
Heb mijn bloedeigenkinderen nooit gestraft. Mijn stiefkinderen ook niet.
En mijn leerlingen laat ik ‘zelf’ een straf bedenken als zij ‘zelf’ vinden dat dat nodig is…

berta , (URL) - 07-03-’05 21:03
Marlèna

Hier was een waarschuwing op zijn plaats geweest, stomme agent. Nu schiet de arm der wet toch wel ff naar de verkeerde kant door. Boete, het woord alleen al. Dat ze zich ff bemoeien met belangrijker dingen!

Marlèna , (URL) - 07-03-’05 21:09
Bart

Een agent heeft altijd het laatste woord, helaas.

Bart, (URL) - 07-03-’05 21:20
V@nM@n

Haha, dat zit je nog steeds dwars, geef het maar toe….

V@nM@n, (URL) - 07-03-’05 21:29
Arjan

Zwaarder straffen lijkt mij soms wel nodig maar zo’n bekeuring die jij hebt gehad lijkt mij in zijn geheel totaal overbodig.

Arjan , (URL) - 07-03-’05 21:48
Twotone

Tja… ook de schatkist moet gevuld worden. Ik vraag me alleen af hoe het kan dat er auto’s verkocht worden die niet voldoen aan de nederlandse wetgeving?

Twotone, (E-mail ) (URL) - 07-03-’05 21:52
Oldenzaaltjuh

Ik vind dat ze voor sommige vergrijpen idd veel zwaardere straffen moeten uitdelen…Kunnen niet hoog genoeg zijn.

Alleen om nou een bekeuring van 65 euro uit te schrijven voor zoiets lulligs als die trekhaak tsja daar kan ik met mijn verstand niet bij. Ik denk dat als hij je gewoon gewaarschuwd had je ook niet moeilijk had gedaan :-S

Oldenzaaltjuh, (URL) - 07-03-’05 22:15
nefesj

zou je het dan wel gedaan hebben?? met alleen een waarschuwing… misschien zijn de meeste wel pas eerst voelen dan doen.. en ben je helaas .. een van de slachtoffers…. ik denk dat zwaarder straffen wel uitmaakt,… koesjj

nefesj, (E-mail ) - 07-03-’05 22:28
Brillie

Je kan altijd beroep aan tekenen. Maar wel eerst even betalen. Dat staat vast ook vermeld in de bijlage. Je kan bv fotos nemen. Om te zien in hoevere het nummer niet zichtbaar was… je kan ook gaan janken… bij de rechter. Sommige rechters zijn dan gelijk om.

Dan mag je GRATIS op een cursus. Veilig in verkeer.

Brillie, (URL) - 07-03-’05 22:42
Marco

Zwaarder straffen heeft zin bij moord, verkrachting en sexueel misbruik van kinderen. En ook zal het geen kwaad kunnen om die etterbakken die stenen van viaducten gooien ook flink te straffen. De straffen die nu uitgedeeld worden voor zware misdrijven zijn een lachertje in dit land. Maar ja, jij geeft ze liever een aai over het bolletje en zegt daar bij met een glimlach: “Foei, stoute jongen, niet meer doen hoor.” Misschien dat je kan solliciteren voor minister van justitie in een volgend kabinet?

Marco, (URL) - 07-03-’05 23:02
Brillie

Nee dat kan niet. Minister van justitie heb ik al vergeven aan Haagse Harrie. Maar verkeer staat nog open.

Brillie, (URL) - 07-03-’05 23:07
davy4all

Elke smurf heeft een trekhaak!

davy4all, (E-mail ) (URL) - 07-03-’05 23:11
Mm..

Er is een verschil natuurlijk tussen zwaarder straffen bij misdaden die er nu met een werkstraf vanaf komen en het behalen van de maandelijks quota aan bekeuringen. Het laatste is vooral op jouw van toepassing, maar als we kijken dat de gemiddelde kindermolesteerder ongeveer drie jaar krijgt, dan mag dat van mij best een flink aantal jaren langer.

Mm.., (URL) - 07-03-’05 23:47
Cokie

Hangt er vanaf voor welk vergrijp, het lijkt af en toe wel zo in Nederland dat je beter af bent als je een roof of moord begaat dan dat je een verkeersovertreding maakt…

Cokie, (URL) - 08-03-’05 00:13
Cleo

Hangt van de overtreding af, maar ik ben wel voor hele zware straffen. Héle zware…

Cleo, (URL) - 08-03-’05 08:53
keekstar

Ik ben aboluut zonder twijfel voor hele zware straffen. Maar dan ook voor hele zware misdaden. Ik denk niet eens dat een zwaardere straf voor een trekhaak ooit zal komen, daar is geen sprake van joh, Dit gaat vast puur om grote misdrijven

keekstar, (URL) - 08-03-’05 09:41
Joanne

Ze hadden je inderdaad eerst wel mogen waarschuwen. Wat een flauwekul om gelijk €65,- te moeten betalen!! Maar ja, niet iedereen is zo verstandig om hem er gelijk af te trekken natuurlijk!!

Joanne, (E-mail ) (URL) - 08-03-’05 10:18
John&Yvonne

65 euri’s is wel erg veel voor iets wat niet in de weg zit.

John&Yvonne, (E-mail ) (URL) - 08-03-’05 10:27
Chantal

Ik vind het moeilijk om daar een eenduidige mening over te hebben….. het hangt denk ik ook af van het soort misdrijf/overtreding.

Chantal, (URL) - 08-03-’05 10:36
Marco

Ik ben inderdaad voor zwaardere straffen voor zwaardere misdrijven als moord, doodslag, stenen gooien van een viaduct, sexueel misdrijf etc. 65 euro voor een trekhaak vind ik zwaar overdreven, net als 45 euro boete voor 5 minuten te lang op een parkeerplek staan of 30 euro boete voor 5 km te hard rijden op een snelweg.

Marco, (URL) - 08-03-’05 11:39
Renesmurf

Een heleboel zijn voor zwaardere straffen, niemand zegt waarom.

Renesmurf, (URL) - 08-03-’05 12:24
Irene

Dat komt omdat het voor de meeste mensen een kwestie van emotie is en niet van redeneren, Renesmurf. Kijk maar, fietsendiefstal is in het rijtje moord doodslag verkrachting en volkerenmoord niet zo ernstig, maar owee als het mijn eigen fiets betreft, godnogniethierendaar, dan moet de dief levenslang krijgen, waar of niet. ;-)

Irene, (URL) - 08-03-’05 13:03
peter

of een straf nu wel helpt of niet , dat zal me eerlijk gezegt een worst zijn. waar het om gaat is dat je als gewone burger beschermd bent tegen criminelen en dat de tijd die doorbrengen in de cel , ze niet je huis overhoop halen of je autoradio jatten en wat mij betreft kan die tijd niet lang genoeg zijn ..

peter, (URL) - 08-03-’05 13:26
Marco

Nou, Irene, als iemand mijn fiets jat dan hoeft ie geen levenslang te krijgen. Maar als ze de dief pakken dient hij wel gestraft te worden. Een moordenaar dient een flink aantal decennia achter de tralies te verdwijnen en niet zoals nu het geval is na 10 jaar omdat 15 jaar gegeven is maar er hier automatisch al 1/3 van de straf af gaat.

Marco, (URL) - 08-03-’05 16:24
Renesmurf

Wat helpt langer straffen dan precies?
Alleen maar dat ie langer geen daden meer kan verrichten?

Renesmurf, (URL) - 08-03-’05 16:30
Linda

met dit soort dingen vind ik een waarschuwing echt genoeg, zo spekken ze dus de staatskas….(devil)

Linda, (E-mail ) (URL) - 08-03-’05 18:21
Marco

Wat zou jij dan willen zien gebeuren Smurf?

Marco, (URL) - 08-03-’05 19:00
Brillie

Gelijk hard aanpakken. Die wagens in beslag nemen, tot een doosje vouwen en dan per post versturen. Dat helpt.

Brillie, (URL) - 08-03-’05 23:26
Renesmurf

Ik denk dat mensen daar juist agressief van worden.
Ik ben voor mildere straffen en optimale begeleiding bij de zwaardere delicten.

Renesmurf, (URL) - 08-03-’05 23:46
Marco

Wat versta jij onder optimale begeleiding? Handje vasthouden en een aantal psychotherapie-sessies?

Marco, (URL) - 09-03-’05 09:03
Manderijn

Ik vind dat het de eerste keer bij een waarschuwing moet blijven.
Ze pakken iedereen op kleine foutjes in het verkeer en laten de boeven gewoon lopen,
ja, makkelijk is dat.
Laatst kregen wij de wind van voren omdat wij toevallig 1 auto net niet zagen (zwart zonder licht) op een rotonde. Zo’n jong, klein, overenthousiast agentje stond me daar een partijtje tegen ons te foeteren en zei vervolgens dat we maar niet zoveel boodschappen moesten doen want de boete kwam nog wel.
Luldebehanger.

Manderijn, (URL) - 09-03-’05 09:12
Lilith

Ik zal je het nog zuurder vertellen… Mijn broer had een grijs-kenteken auto en daar zat een onvolkomenheid aan (iets pietluttigs, weet niet meer wat), dus nu moet ik voor geel kenteken achterstallige belasting betalen. Met alle moeite vandien is het bedrag gereduceerd tot 1900 euro!!

Lilith, (URL) - 09-03-’05 16:24
Gert-Jan

Mooi, van die 65 euro kunnen ze mijn uitkering weer betalen, ik ben je dan ook alvast dankbaar voor deze daad

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 11-03-’05 19:55
Renesmurf

@Gert-Jan: Ik zal de boete van mijn eigen uitkering moeten betalen. Gemeenschapsgeld vloeit gewoon weer terug dus.

Renesmurf, (URL) - 11-03-’05 22:06
lloyd

16 jaar woont in enschede (100 procent nl) lloyd4ever@msn.com

lloyd, - 20-03-’05 17:23
tom

Mijn vader heeft dit ook meegemaakt met een fiat brava. Ook die boette gehad, had hem wel onder toezicht van de politie losgemaakt. Hierop process gemaakt en de 65 euro weer teruggekregen

tom, - 16-02-’06 12:29
generic alprazolam

Sorry for my behaviour

generic alprazolam, (E-mail ) (URL) - 25-12-’06 04:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.