Laat maar zitten

D`66 wilde alleen een rechts kabinet in het zadel helpen als ze de gekozen burgemeester er door kunnen drukken.

Nou, van mij hoeft dat niet.
Een burgemeester is de baas van de politie en wat die meer doet zou ik niet weten.
Een burgemeester komt altijd van een andere gemeente en heeft daar zijn sporen nagelaten,
en wordt burgemeester van de huidige gemeente omdat er een vacature vij was.

Zo is het nu, en wat mij betreft mag dat zo blijven.
Ik schiet er geen fluit mee op als ik mag kiezen wie er zit.
Misschien kunnen we ze beter maar afschaffen.

Rene Zaterdag 12 Maart 2005 at 7:58 pm | | Smurf

twintig reacties

Bart

Ik vind het kiezen voor een burgermeester ook maar niks. De (meeste) burger(s) we(e)ten toch helemaal niet wie wel en wie niet geschikt is.

Bart, (URL) - 12-03-’05 22:20
Theo

Vind ik ook. Ik heb helemaal geen zin om zo’n vent te kiezen, dat kunnen anderen vast veel beter. Als je dat aan ‘het volk’ overlaat zitten we straks met een stel populistische burgervaders opgescheept.

Theo, (URL) - 12-03-’05 22:37
V@nM@n

Ik hoor alleen maar goede zaken. Wat hebben we aan een populaire burgervader zonder ervaring. We kunnen toch beter iemand met kwaliteit hebben…

V@nM@n, (URL) - 12-03-’05 22:40
 RI@&BERT

Beide maar afschaffen de Burgermeester en de D66 .Bij ons in het dorp is de D66 al opgeheven 1 raadslid naar de VVD de andere naar Capels Belang ,dit noemen wij het lachertje van de eeuw.

RI@&BERT, (URL) - 12-03-’05 22:57
henriette

Bij een gekozen burgemeester denk ik aan Amerika en dan zeg ik ‘Nee!’

henriette, (URL) - 12-03-’05 23:22
Aad

Ik ben het helemaal met Theo eens. Op populisten zit niemand te wachten.

Aad, (URL) - 12-03-’05 23:23
Brillie

Laat ik het eenvoudig zeggen: Ik wil een burgervader het huis uit kunnen pleuren als hij er een zooitje van maakt. En dan zonder wachtgeld, zonder promotie naar een andere gemeente, en ook geen bijstandsuitkering. Dat wil ik.

Kiezen? Laat dat maar zitten.

Brillie, (URL) - 12-03-’05 23:54
own two feet

Het laat me werkelijk bijzonder koud..

own two feet, (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 00:05
Kees

Van een burgemeester wordt verwacht dat deze de boel een beetje kan besturen. Het is de vraag of een gekozen burgemeester dit kan doen. Want wat als de populaire plaatselijke rijschoolhouder een gemeente mag besturen. Wel wat anders dan een auto. Toch?

Kees, (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 00:36
Cokie

Het wel of niet kiezen van een burgemeester…het kan mij aan mijn anus oxideren…Zie het nut van de beste man ook niet echt in…

Cokie, (URL) - 13-03-’05 00:42
Toet

Ik heb het niet zo op gekozen burgervaders/moeders… maar ik ben die vriendjespolitiek ook wel zat. Als ze je nergens meer “motten” in de politiek, kan je altijd nog burgermeester worden. En als je het als burgermeerster verkloot, dan wordt je overgeplaatst naar een andere gemeente. Ik verbaas me bijvoorbeeld over het feit dat de heer Mans van Enschede nog steeds op het pluche… zit. Burgermeester Oudskerk (of zo iets van groningen) had het al 3 keer verkloot.. in Lekkerkerk (gifschandaal), in Groningen (rellen Oosterpark en hij vond het niet nodig om polshoogte te nemen en lekker door te wuiven op oudjaar 1998) en werd toen overgeplaatst naar Almere, al waar hij pleite voor de toevoeging van Almere op het Monopoliebord… en kreeg daarna te maken met een gigantische fraude zaak in zijn gemeente… Nu is hij reeds de burgervader van Barneveld… Ik vraag mij dus wel af, als er een gekozenburgemeester komt ( en die komt er wel, of het kabinet valt zo simpel is het) of deze Oudskerk…ooi gekozen wordt… en dat is dan wel weer een goede zaak! Maar ik vrees dat populisme hier grotere vormen aan gaat nemen en ook mogelijk is dan in de landelijke politiek.

Toet, - 13-03-’05 01:24
Marlèna

Ik vind het benoemen van een burgervader achterhaald en on-democratisch. Het is niet omdat je benoemd bent dat je daardoor ook capabel bent als burgermeester. Merendeel van de burgemeesters waren voorheen wethouders. En er zijn heel wat populistische wethouders die dankzij hun populisme burgervader worden.

Marlèna , (URL) - 13-03-’05 01:24
witchy

Nouja goed het zou democratischer zijn om te kiezen. Maar de vraag is, is democratie hier wel op z’n plaats? Weten mensen wel wat het beste is te kiezen? Maar ja wordt nu wel de beste op die plaatst gezet? Veel vragen, ik weet het niet, in heb t idee dat een burgemeester vooral belangrijk is in grote steden en verder niet echt.

witchy, (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 10:06
Jolanda

in een democratie zou het zo moeten zijn dat het volk beplaad wie er de leiding in het land hebben…dat is nu niet zo… dus in die zin ben ik wel voor. Maar er moet wel vban aalles vernaderen eerst..want ik heb weinig zin in dat frans bauer en marco borsato burgemeester kyunnen worden

Jolanda, (URL) - 13-03-’05 11:15
Linda

Ik hoef ook niet zo nodig te kiezen

Linda, (E-mail ) (URL) - 13-03-’05 11:28
Sjors

d66 is sowieso onzin!

Sjors, (URL) - 13-03-’05 14:11
Arjan

Mij lijkt het wel wat zo’n gekozen burgemeester. Per direkt zou ik mij verkiesbaar stellen want hier in Zaanstad kan het toch niet slechter gaan dan het nu is…

Arjan , (URL) - 13-03-’05 14:16
carin

Bij het kiezen van een burgemeester zullen vrouwen waarschijnlijk helemaal buiten de boot gaan vallen, omdat de doorsnee burger voor een ‘Swiebertje-burgemeesterachtige figuur’ of een populistisch tiep als Henk Westbroek zullen kiezen. En dat terwijl er nu zulke goede vrouwen burgemeester zijn. Die kunnen het straks wel schudden…

carin, (URL) - 13-03-’05 15:30
Jerry

Men maakt een probleem van iets waar geen probleem is. Wie zit er te wachten op veranderingen in de benoeming van de burgemeester? We willen resultaten zien, iets waar onze maatschappij beter van wordt – geen politieke nepproblemen!

Jerry, (URL) - 13-03-’05 18:45
Cornette

Ze weten gewoon niks anders te verzinnen bij D66.

Cornette, (URL) - 14-03-’05 10:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.