Bord Pap
Ik ontving onlangs een mailtje:
Er gaat weer eens een stokje door weblog Nederland.
Dit keer geen 'intieme' vragenlijst, maar een Recept-O-stokje, ontsproten uit het culinaire brein van Marti
(http://www.hello-again.nl/log/2006/08/de_beste_carbonara.html).
Het lijkt me leuk wanneer ook jullie (of jullie partner) een gerecht zouden willen 'doorgeven'.
Succes en alvast bedankt, Rick
http://www.rickdekikker.com/pivot/entry.php?id=766
Men neme een pak melk, een pak Bambix, een vork, een diep bord, een lepel, een pan, wat suiker en een gasfornuis.
Plemp de melk in pan, en maak dat warm met behulp van het gasfornuis. (electrisch mag ook, of magnetron, of andersinds)
Met de vinger kan u de temperatuur controleren.
Af en toe er even in steken, of de hele tijd er in hangen, u ziet maar.
Als het lekker eetbaar warm is mag u het vuur doven.
Giet nu de warme melk in een diep bord.
Maak nu de pak bambix open en strooi dat in de melk, met de vork kan u dat fijn tot een lekker geheel mixen.
Stop er zoveel bambix in totdat de melk veranderd is in dikke pap.
Nu kan u er wat suiker overheen gooien, en smullen maar. (daar is die lepel dan weer voor)
De melk die over is kan u opdrinken, of teruggieten in het pak.
Zo, ik werp dit stokje naar Battlestreet, vangen maar!
46 reacties
Lammetjespap
Bereidingstijd
14 minuten
ingrediënten (voor 4 personen)
1 l. melk, magere
80 gr. tarwevolkorenmeel
0.5 tl. zout
Stroop, suikervrije
Moet je maar eens proberen, het is echt wel lekker.
Ik ben geen hond, en zal zeker geen stokjes meer vangen. Dat is iets van 2005. Verzin iets wat nieuws he… Brinta, das ook lekker.
Bambix geven wij alleen aan de baby’s…
Zelf eet ik op mijn werk twee schaaltjes yoghurt met havermout, samen met mijn collega. Schijnt goed voor je darmen te zijn dus doen we dat…
‘s Morgens eet ik nooit en zeker geen bambix. Er kunnen me nog zoveel stokjes toegegooid worden, aan mij zijn ze niet meer besteed.
Ik ga nu door de mand vallen. plof
Ik heb nog nooit pap gegeten. (Althans, niet sinds mijn 4e en daarvoor herinner ik me niks.)
Misschien moet ik het eens proberen, dan ga ik héél misschien zelfs wel ontbijten!
Men neme een zak diepvries frieten.
Als de zak te koud is, trek ovenwanten aan.
Zet de frituurpan met olie aan.
Met den vinger(maakt niet uit welke), kan je voelen of de temp goed is.
Word de vinger knalrood wacht dan nog even. Het kan zijn dat de frieten anders papperig worden.
Je kan ook wachten tot er een walm te zien is. Dan is de temp meestal goed.
Als de vlammen eruit slaan heeft u echter weer te lang gewacht.
Is de temp oke, gooi een hoeveel friet naar believen in de pan en wacht tot ze knapperig bruin zijn.
Ook hier kan je met den vingers effe voelen (knijpen) in een frietje of ze die status bereikt hebben.
Zo….nu nog een klodder majo erbij….En oja…!
Vergeet niet den vingers gedurende minimaal een half uur onder koud stromend water te houden.
Van stokje moet ik niets hebben, maar dit recept is toch uit grootmoeders tijd? Ik moet er niet aan denken!
Nodig:
150 ml koude en sterke koffie
2 bolletjes vanille-ijs
Een scheutje kirch,rum of cognac
Toefje slagroom
1 ijswafel
Bereiding:
Zet sterke koffie en laat deze afkoelen. Schep het ijs in een hoog glas en voeg er de drank toe. Giet de koffie erop en garneer met een toef slagroom. Steek een ijswafel in de slagroom. Strooi wat cacaopoeder op de slagroom.
Hier een op en top west vlaams recept
Taatjespap
Benodighdheden
aardappelen
karnemelk
zout peper
eieren
kaas
Schil aardappelen(hoeveel hangt af van het soort) kook de aardappelen. Stamp de aardappelen en voeg de karnemelk toe tot de aardappelen een beetje vloeibaar zijn. Doe een beetje peper en zout op de aardappelen
Kook de eitjes zacht.
Dien de aardappelen op in een diep bord. Prak er een eitje door en een beetje kaas.(jonge kaas)
aargh nu word ik er weer pijnlijk aan herinnerd dat ik zometeen moet koken.
Niet mijn favoriete bezighed.
Normaal heb ik een vreselijke hekel aan stokjes, maar zo’n eet-stokje is leuk :) Dat recept is wel gillend grappig Smurf – dat maakt mijn E. altijd als hij hoofdpijn heeft :)
heerlijk hoor lust er wel pap van! en griesmeelpap met warme bessensap, brintapap, rijstepap.lekker hoor!
Geweldig hoe je dit stokje een invulling geeft.
Hoewel ik zelf de voorkeur aan brinta zou geven… maar ach… dat is niet echt van belang.
Ik neem i.p.v. Bambix altijd brinta als ontbijt, gaat ‘t zelfde alleen de bambix veranderen in brinta.
Fijne avond.
Bambix, Brinta, ik vind het allemaal even lekker….heb alleen het probleempje dat ik melk heel slecht kan verdragen dus ik eet het zelden, maar als ik het eet dan geniet ik ervan :) oh ja lammetjespap hoort ook in dit rijte ;)
Wiehoe!
Daar lepel je even mijn lievelingskostje uit het verleden op! ZaaaaaaaaaaLig. En de suiker die je erover gooit; wel witte basterdsuiker he?! En niet te weinig. En mijn moesje deed er ook altijd een klontje boter nog in… jammie!
Volgens mij moet ik maar weer eens een pakje Bambix in huis halen. Thanx!
Op zijn tijd is een bordje brinta best wel lekker, maar ik zou er niet aan moeten denken dat ik zoliets elke dag wegslobber!!