Van Achteren

Het is eng, maar het is niet anders.

Er zijn heus mensen die beweren dat de overheid alles van ze mag weten, omdat ze toch niks te verbergen hebben.
Wat ze er dan van vinden dat er ook mensen zijn die het niet plezierig vinden dat zij ook hun vingerafdrukken moeten afgeven zeggen ze er niet bij.
Mensen die alleen aan zichzelf denken, denken immers alleen aan zichzelf.

Hoe dan ook, op deze website :  http://www.meertens.knaw.nl/nfb/
kan u uw achternaam invullen en zien waar u medeachternaamdragers allemaal wonen.
Heel Nederland vastgelegd.

Waarom?

Wat gaan ze daar nog allemaal aan toevoegen in de toekomst?
Links naar alle hyves en twitteraccounts.
Een DNA datbank van alles en iedereen.
En een mooi overzichtje van iedereen zijn criminele verleden.

Vrijheid is een groot goed, maar het benauwd me wel op deze manier.


Rene Donderdag 31 December 2009 at 6:00 pm | | Smurf

elf reacties

Me!

Ik moet je ergens gelijk geven, ze mogen alles weten, maar hoeven dat niet aan de grote klok te gaan hangen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 31-12-’09 18:54
CasaSpider

Het blijft uitkijken geblazen. Stel je maar eens voor dat je gaat solliciteren. Potentiele werkgevers zoeken alle info die ze over je kunnen krijgen op het internet.

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 31-12-’09 20:24
Redstar

Ik vind het onzin om te roepen ‘ik heb niets te verbergen dus ze doen maar’ Die mensen komen er nog wel achter hoe ver dit gaat, en dan is het te laat.
Vrijheid was een groot goed, maar de vrijheid die we nu denken te hebben is geen vrijheid meer

Redstar, (E-mail ) (URL) - 31-12-’09 20:41
Jetje

Ik vond het eigenlijk wel leuk om eens te gaan zoeken op mijn achternaam (wel 1948 stuks in 2007) en op die van mijn man.
Ik ben trouwens wel voorstander van een DNA-bank (wwarvan ik weet dat je er zwaar op tegen bent). Omdat ik inderdaad niets te verbergen heb en het erg belangrijk vind om misdadigers (overval, moord, verkrachting ed) snel te vinden.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 31-12-’09 21:45
Bart

Deze site geeft niet zo heel veel weer, of ik moet wat missen.

Bart, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 01:25
Patrick

GELUKKIG NIEUWJAAR SMURF!!! (h)

Patrick, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 01:44
Mannie

Iedereen heeft wel iets te verbergen, en mensen die roepen dat ze niets te verbergen hebben voor een camera vertrouw ik dan nog het minst

Mannie, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 10:32
frank103

Dat de overheid informatie over je heeft is logisch, maar dat allerlei bedrijven en particulieren ook informatie verzamelen vind ik minder, denk alleen maar aan SPAM etc

frank103, (URL) - 01-01-’10 12:16
Elmar

Gelukkig en gezond 2010 René!

Elmar, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 12:39
Tore Sacs

Het is een enge ontwikkeling deze vergaande vorm van privacy schending. En naïef om te denken dat ‘je’ niets te vrezen hebt als ‘je’ zogenaamd niets te verbergen hebt.
Wie controleert de controleur? En wat als al die persoonlijke informatie in handen komt van kwaadwillenden of een overheid die stelselmatig mensen wil uitsluiten? (En dan heb ik het nog enigzins gecensureerd)

Dankzij computergigant IBM, automatisering, en hun ponsapparaten konden stelselmatig in de vorige eeuw miljoenen mensen uitgemoord worden. ( Ja toen al! )

Gek idee he? Veel van die mensen die toen, mede dankzij het verzamelen van privé gegevens, zijn vermoord, dachten ook ‘Ach, ik heb toch niets te verbergen.’ Wat ook ongetwijfeld waar was.

Misdaad voorkom je volgens mij niet door iedereen in een DNA-bank te stoppen. Iedereen schuldig tot men bewezen heeft dat men onschuldig is? Totale waanzin en doodeng, volgens mijn mening.

En dan nog iets, digitale gegevens zijn te kraken en te manipuleren. Criminele organisaties lopen daarin vaak voorop. Toch zullen er binnenkort mensen voorop staan als men een chipje gaat inplanten, want het is zo gemakkelijk als betaalmiddel.

Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel het gevaar van dit soort fascistische volkscontrole doorzien en er tegen in opstand komen!

Tore Sacs, - 01-01-’10 13:51
Di Mario

Ik ken de site.. maar op internet ben ik qua achternaam bijna niet te vinden. Maar dat komt ook omdat er maar weinig mensen zijn die mijn achternaam kennen. Ook niet in mijn priveleven.

Sjana tova

L´Chaim
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 01-01-’10 14:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.