Quantiteit, Qualiteit, Duurzaamheid.

De Ommelander Ziekenhuis Groep, waar het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl en het Lucas Ziekenhuis in Winschoten toe behoren, moet dit jaar zes miljoen euro bezuinigen.

Dit maakte bestuursvoorzitter Jan Cooijmans donderdag bekend tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. De ziekenhuisleiding heeft daarom besloten om te stoppen met investeren. Ook is een selectieve vacaturestop ingesteld.

De Ommelander Ziekenhuis Groep gaat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid op bestuurlijk niveau fuseren met het Refja Ziekenhuis in Stadskanaal. Volgens Cooijmans is een dergelijke fusie, ook voor het Refaja, onontkoombaar


Ten eerste vind ik dat er NOOIT bezuinigd mag worden op welk ziekenhuis dan ook.
Oke, dat managersgedoe en dat gegraai aan de top, waar dan ook, moet stoppen.
Maar wat nodig is is nodig, en daar kan gewoonweg niet op bezuinigd worden!

Ten tweede zijn er plannen om ons ziekenhuis af te breken en ergens anders een nieuw gebouw neer te zetten, wat mij betreft kan daar dus wel een streep door.

En ten derde vind ik dat het Lucas ziekenhuis weer het Sint Lucasziekenhuis moet gaan heten, deze absurde naamsverandering stuit me ook al tegen de borst.

Aangezien de huidige regering graag wil bezuinigen op de zorg, en die dus een meerderheid achter zich hebben, ben ik reuze benieuwd naar de mening van de mensen die het niet met mij eens zijn, komt u maar met de argumenten.
Rene Maandag 10 Januari 2011 at 12:00 am | | Smurf

zestien reacties

curieuzeneuzemosterdpot

op gezondheidszorg zou inderdaad nooit mogen bezuinigd worden!

maar als het geld op is ..

moeten er maatregelen getroffen worden??

curieuzeneuzemosterdpot, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 00:11
J@n.

Er moet zeker gezuinigd worden op de ziekenhuizen, als je alleen al ziet hoeveel miljoenen er naar die managers gaan ieder jaar! Daar komt nog bij nhet megalomane gedrag van nieuwbouw die niet duur genoeg kan zijn.
Deze dingen alleen al zou genoeg bezuiniging zijn, zodat er helemaal niet minder handen aan het bed hoeven te komen.
Als we dan ook nog eens een streep door die dure vergadercultuur zetten zouden we helemaal uit de problemen zijn.

J@n., (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 00:49
madbello

Helemaal met je eens, dat geprivatiseer heeft alleen de zakken gevuld van specialisten met hun eigen BV’s, directeurs en managers. Bedankt marktwerking en politiek.

madbello, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 05:38
Marjolijn

Als er bezuinigd moet worden door iedereen, dan ook in de ziekenhuizen. Maar wel op de goede plekken en niet op de werkvloer en aan de dagelijkse zorg aan de patienten.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 06:27
Redstar

Het kan nog erger. Het ziekehuis in Goes is bijna faliet. Men deed een fusie. had het even over een geheel nieuw gebouw. En straks mogen we allemaal naar Bergen op Zoom als het tegen zit.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 07:16
suske

op gezondheidszorg kan en mag niet bezuinigd worden.

suske, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 07:37
gerdaYD

Zal ik een paar van die flappen van mijn blog sturen? Hihi.
Maar nee, je hebt gelijk René, op gezondheidszorg bezuinig je nu eenmaal niet!!!

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 07:40
Bart

Ik ben het met je eens René !

Bart, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 09:17
Chantal

Het nut van zo’n naamsverandering zie ik ook nooit in, en bedenk eens wat een kosten dat met zich mee brengt, bezuiniging nr. 1 heb je al te pakken…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 10:08
CasaSpider

Ieder bedrijf/instelling moet zijn best doen zo efficient mogelijk te werken. Efficienter werken is vaak goedkoper. Gek genoeg is de enige manier om dit af te dwingen eerst minder geld ter beschikking te stellen.
Een andere reden: het noorden van het land loopt leeg. Als er minder mensen zijn, heeft men ook minder ziekenhuizen nodig. Dat is niet fijn voor mensen die straks verder moeten reizen om naar het ziekenhuis te gaan. Maar ergens ook weer logisch.

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 11:44
Sjoerd

Je moet kijken naar de structuur van een ziekenhuis en naar de structuur in de zorg. Meer doen met minder managers en meer mensen op de vloer.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 12:28
Anneke

Ik ben het helemaal met je eens, ze moeten niet bezuinigen op de zorg.
Fijne dag.

Groetjes van Ann

Anneke, (URL) - 10-01-’11 13:43
klaproos

belachelijke zaak om op gezondheid te korten rene….

laat defensie nog maar een stapje terug doen,
en alle gouden handrukken binnen blijven :-)

klaproos, (E-mail ) (URL) - 10-01-’11 15:12
Laurent

Ja, die naam…alsof je een heel ziekenhuis naar een of andere willekeurige Lucas zou noemen. Sint-Lucas is dan toch logischer.

Laurent, (URL) - 10-01-’11 17:32
Fokkio

Soms moet er bezuinigd worden. En dat kan wellicht ook wel voor een deel in de zorg. Er is niet oneindig geld beschikbaar. Maar ik hoop wel dat ze korten op de hogere lonen en dat de zorg er niet onder lijdt. Maar ja, je weet wel hoe dat gaat. Het korten op de zorg op zich, daar ben ik ook niet voor.
Maar of een ziekenhuis nou Lucas of Sint Lucas of Sinterklaas-ziekenhuis het, dat maakt mij dan weer helemaal niks uit ;-)

Fokkio, (URL) - 10-01-’11 17:42
Linda

Het is te idioot voor woorden dat er bezorgd word op de zorg….als je dan leest dat stoppen met roken vergoed word door het ziekenfonds en dat er hulpmiddelen die mensen met beperkingen zo hard nodig hebben eruit gaan…als je leest dat mensen met een persoonsgebonden budget worden gekort en dus minder zorg in kunnen kopen en als je dan weet dat er aan de top gigantisch verdiend word dan ontplof ik…. en als ik dan hoor wat ze met de bezuinigingen in ziekenhuizen willen doen……nou dan mogen er van mij gelijk weer nieuwe verkiezingen komen met een regering die in ziet dat er op de zorg niet bezuinigd kan en mag worden en dat er geld bij moet….

Linda, (E-mail ) (URL) - 11-01-’11 19:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.