Denk mee met de SP

De SP is een internetexperiment gestart:  www.sp.nl/tipsvoorzorg

Welke tips heeft u voor goede bezuinigingen in de (gezondheids)zorg en voor verbeteringen, die relatief snel en zonder hoge kosten kunnen worden ingevoerd?

Uit de nieuwsbrief van Emile Roemer zelf citeer zijn citaten.

  • Er zijn nogal wat mensen die ons tippen over de verspilling van materialen en medicijnen. Vadim zegt bijvoorbeeld: “Cliënten komen vaak op de afdeling met medicatie die ze thuis al hebben, en toch krijgt men standaard nieuwe voorgeschreven door arts. De oude gaat retour en mag niet meer gebruikt worden. Pure verspilling.” en Albert285 schrijft: “Mijn moeder is recent overleden. Twee dagen voor haar overlijden kregen we voor 385 euro astronautenvoedsel (vloeibaar) in huis. Ook was er een hele voorraad katheterzakken en incontinentiemateriaal in huis. Toen we dit terug wilden geven aan de apotheek konden we het maar beter weggooien want dat deden zij ook!”
  • Rick Roosendaal wijst ons op het volgende: “Ambulancevervoer wordt zeer regelmatig misbruikt voor patiënten die geen eigen vervoer hebben. Betere vergoeding taxi zal veel schelen.”
  • Ben geeft aan dat wanneer “hulphonden beter worden vergoed er veel besparing mogelijk is op andere duurdere zorgkosten.”
  • Marjo tipt ons dat recepten uitgeschreven door specialisten, door huisartsen kunnen worden verlengd: “Een bezoek aan de huisarts en het recept laten verlengen via internet, zoals veel al nu mogelijk is, is stukken goedkoper dan een bezoekje aan de specialist.”
  • Harry Broekhuis zegt dat een “roosteraar” niet meer een aparte functie moet zijn: “Binnen een team kan zelf een rooster worden gemaakt, bijvoorbeeld op grond van een vast basisrooster. Slechte roosters geven veel ongenoegen en zorgen er vaak voor dat teamleden toch onderling gaan ruilen.”
  • Ans en Jan wijzen ons op het volgende: “Ziekenhuizen verbieden om 2 ligdagen te declareren voor dezelfde kamer, om 10 uur 1 ontslag, om 11 uur nieuwe opname…”

Nou, in de nieuwsbrief komt er dan nog een hele lap tekst, ik laat het hierbij.
Klik maar op bovenstaande link om meer oplossingen te zien of er zelf wat toe te voegen.

Ik vind dit nou een voorbeeld van goed politiek bedrijven.
De mensen mee laten denken.

Maar dit zal Rutte vast niet bedoelen met Nederland teruggeven aan de Nederlanders, hij likt zijn vingers liever af bij het kapotbezuinigen van alles wat maar beschaving is.

Rene Vrijdag 10 Juni 2011 at 6:00 pm | | Smurf

tien reacties

Bertie

Stuk voor stuk goede tips, die allemaal voor ergernis zorgen, vooral de laatste is om je op te vreten.. Maarre, wie controleert ze als ze doorgevoerd worden?

Bertie, (URL) - 10-06-’11 19:50
Sjoerd

Een beetje meedenken door de burger wordt daar dus op prijs gesteld. Prima initiatief van Roemer.

Sjoerd, (URL) - 10-06-’11 20:13
rietepietz

Het meeste geld zal toch bespaard kunnen worden door het management uit te dunnen ,zet die mensen maar lekker op de werkvloer .Er kan óók veel bespaard worden op de zorgtoeslag ,ik probeer er al erg lang vanaf te komen want ik heb het niét nodig .Dat betekend dat er veel méér mensen zorgtoeslag krijgen die het niet nodig hebben .Alleen de minima dus zorgtoeslag en dan kan de eigen bijdrage voor iedereen verdwijnen .Bovendien de zorgpremie op het loon iinhouden bij mensen zonder verzekering maar mét een zorgtoeslag .

rietepietz, (URL) - 10-06-’11 21:12
Di Mario

Ik vind het zo wie zo wel goed om te luisteren naar je meedenkers, niet alles is misschien goed, niet alles is misschien uitvoerbaar. Maar de goude tip kan er zeker tussen zitten.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 10-06-’11 21:48
Peter

Alle partijen moeten ophouden met oeverloos ouwehoeren en gewoon aan de slag!

Peter, (URL) - 10-06-’11 21:55
Linda

Een goed initiatief van de SP daar ga ik zeker kijken…er zijn nog zoveel meer mogelijkheden die weinig moeite kosten en heel veel geld op kunnen leveren en als ze de salarissen van a l ie overbodige managers en andere zogemaamde topmensen eens gelijk stellen aan de mensen opde werkvloer dan hoeven al die bezuinigingen waarbij we zelf de regie niet meer in handen hebben niet gedaan te wroden. Wat dacht je van de slalarissen van de minsters zelf> Zemogen best goed verdien maar tussen goed en belachelijk zit ene heel verschil…. en het zou ook beter zijn als ze daar in Den Haag eens beter luisteren en met de juiste cijfer swerken want ze gebruiken bij bezuinigen op de zorg, zoals bijv de pgb de verkeerde cijfers waardoor er inderdaad bezuinigd moet worden, maar met de goede cijfers werken geeft een heel ander beeld (gelezen op leefwijzer.nl) , maar ja dat snappen ze in DEn Haag niet en die Rutte …die moet zelf maar eens een maandje met een minium inkomen aan huis gebonden zijn zonder enige luxe, eens kijken of hij dan nog zo makekkelijk om gaat met chornisch zieken, ouderen en gehandicapten…

Linda, (URL) - 10-06-’11 22:00
jager

Niet mijn standpunten ben ik bang…

jager, (URL) - 10-06-’11 22:11
oma

Ha Rene,

Er is veel verspilling aan tijd en materiaal, niet alleen in de zorg.
Vraag me af of de oplossing zit in wat de mensen diract merken.
Als ik hoor wat er bij Hollandin is verspilt, zo is er vast meer wanbeleid wat we niet weten of zichtbaar is. oma

oma, (URL) - 10-06-’11 23:00
Terrebel

Goed dat dit openbaar wordt gemaakt want heel veel mensen kan het niets schelen dat er bezuinigd wordt op de zorg. Tot ze die zelf nodig hebben natuurlijk. Want zo hypocriet zijn VVD, CDA en SGP en PVV-stemmers wel.

Terrebel, (URL) - 11-06-’11 09:22
Bartacus

Dit is zeer zeker een goede manier om alles in kaart te brengen ! En het is nog waar ook, want de hierboven opgenoemde zaken heb ik ook wel geconstateerd. Hopelijk kan Emiel er wat aan doen met zijn SP en nog een paar partijtjes.

Bartacus, (URL) - 14-06-’11 10:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.