Vreemd

Acht op tien Nederlanders voor boerkaverbod, las ik op internet.

Daar geloof ik dus niks van.
8 op de 10 is wel heel erg veel.

Oke, ik zie nooit een Boerka lopen, en u waarschijnlijk ook niet.
De eerste en laatste keer dat ik een boerka zag waggelen was in Helsinky.
En het ziet er heel eng uit, zo`n voortschrijdende gevaarte.

Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat boerka`s ongewenst zijn.
Maar verbieden?
Nee, we moeten dat niet verbieden.

De regering zou niet voor ons moeten bepalen wat we niet mogen dragen.
Het is al erg genoeg dat naakt lopen verboden is, we worden dus al gedwongen om kleding aan te schaffen.

Stelt u zich nou eens voor, er bestaan toch mevrouwen die graag in een boerka lopen.
Joost mag weten wat precies hun beweegredenen zijn, maar zijn die vrouwen geholpen met een verbod?
Zouden ze dan niet nooit meer buiten mogen komen?
En lost dat dan het "probleem" op?

Hoe kortzichtig zijn acht van de tien Nederlanders?
Hoe kortzichtig bent u?

En die onderzoeken, ik geloof ze pas als ze iedereen gevraagd hebben, en mij is niks gevraagd dus ik verklaar bij deze alle onderzoeken waarbij mij niks gevraagd is voor ongeldig.

Rene Zondag 19 Juni 2011 at 6:00 pm | | Smurf

dertien reacties

Terrebel

Belachelijk, dat hele Boerkaverbod. Inderdaad: er wordt echt helemaal niets mee opgelost. Het zou bijna hetzelfde zijn als mensen verbieden met getatoeerde kale hoofden rond te lopen. Daar zijn er veel meer van en die bedreigen veel mee mensen dan die 40 (meer zijn het er niet) vrouwen in Nederland die weigeren hun gezicht in het openbaar te laten zien. Er zijn weliswaar meer vrouwen die in boerka rondlopen maar verreweg de meesten van hen hebben er geen enkel probleem mee wanneer een ambtenaar hen vraagt hun gezicht te laten zien zodat zij vergeleken kan worden met de foto in haar paspoort. Heb dat zelf meegemaakt als medewerker van een stembureau. De dame in kwestie kwam uit eigener beweging naar onze tafel en verwijderde tijdelijk haar gezichtsdoek zodat wij haar konden identificeren. Heel netjes. Terwijl een blanke Hollande weigerde even zijn zonnebril af te zetten toen wij daarom vroegen (wij moeten mensen kunnen identificeren; dat is nu eenmaal de wet) en uitschreeuwde dat hij werd gediscrimineerd. De sukkel.

Terrebel, (URL) - 19-06-’11 18:22
Di Mario

Pfffff, hoeveel lopen er nou. Echt ik snap sommige mensen echt niet. Ik zie meer problemen met hangjeugd die met een capuchon hun gezicht bedekken en bewust rottigheid uithalen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 19-06-’11 18:40
suske

verbieden maakt het inderdaad alleen maar erger.
ik houd ook niet van zo’n wandelend spookachtig ding, maar ik maak me er niet druk over.

suske, (URL) - 19-06-’11 19:20
ollie

Ollie is het met je eens ! Toen Ollie in Egypte was zag hij een Egyptisch koppel , hij was gekleed in jeans en zij in Boerka. We kwamen in contact en vroeg heel beleefd , hoe deze combinatie paste ! Hij vertelde me dat hij haar zo niet wilde aangekleed zijn , maar zij WIL zo zijn . En het schijnt dat vele jonge meisjes aldaar zo willen zijn . Enkel voor hem. En daar heeft Ollie nu ook waardering voor !

ollie, - 19-06-’11 20:14
frank-103

Ik zie wekelijks burka’s rondlopen, die vind je vooral in de grote steden waar ook veel overlast is van Noord-Afrikaanse hangjongeren. Als ik met mijn bivakmuts op de supermarkt/benzinepomp/juwelier binnen loop mag dat ook niet, waarom mag een burka dan wel? Als een burka dragen een synoniem is voor onaangepast gedrag en niet willen integreren in de Nederlandse samenleving, zet die burkadragers dan gewoon het land uit als ongewenste vreemdelingen.

frank-103, - 19-06-’11 22:12
Henry

Ik vind het geen gezicht maar verbieden .. ;-)

Henry, (URL) - 19-06-’11 23:08
oma

Ha Rene,

Iedereen hoort herkenbaar op straat te lopen, met een integraalhelm op kom je ook een pompstation niet binnen. oma

oma, (URL) - 19-06-’11 23:10
Thérèse

Tja, die onderzoeken…toevallig had ik het er ook over met vrienden en vroeg mij af of al die onderzoeken wel nu kan ik maar niet op het goeie woord komen wel een reëel beeld geven, want wie vragen ze en vooral HOE vragen zij iets. Ik ben ook niet zo voor verbieden, maar ik wil toch in het algemeen wel graag weten wie ik voor mij heb.
Overigens moet ik wel lachen om jouw geestig schrijven. Inderdaad worden wij verplicht om kleding te kopen, want naakt lopen is er niet bij, ook niet bij heel mooi weer. Het is een rare wereld, troost ik mijzelf (en jou ook misschien) maar.

Thérèse, (URL) - 20-06-’11 01:12
Marjolijn

Ik zie ze ook niet graag, maar verbieden….heeft geen zin, denk ik.

Marjolijn, (URL) - 20-06-’11 05:43
Maurice

Tja. Ik zie ze geregeld in Adam-Oost. Of eigenlijk zie ik dat niet eens meer en is het gewoon. Maar of ZIJ het altijd wilt? Het is wel een handig stuk doek als je een dag hebt waarbij je denkt: “Ik heb niets om aan te trekken!!!!!!” Voor vrouwen heel herkenbaar :)

Maurice, - 20-06-’11 06:18
Sjoerd

Daar geloof ik ook niets van en sluit me helemaal bij je aan.

Sjoerd, (URL) - 20-06-’11 12:19
rietepietz

Ik ben kortzicht ig ……… ik loop ze inderdaad wel eens tegen het lijf en het voelt knáp onbehaaglijk ,temeer daar de dames ook nog de ogen neerslaan ! Vóór je nu zegt dat het gezicht van een brommerrijder met helm óók niet kunt zien …. die zet de helm áf zodra hij afstapt en niet meer nodig is . Ik snap niet waarom iemand die hierheen gevlucht is om vrij te kunnen zijn hier vrijwillig zichzelf buiten de gemeenschap zet .Mensen zijn zonder gezichtsexpressie en bodylangauge “niemand” !

rietepietz, (URL) - 20-06-’11 19:11
RayRayy

Lees ik nou indirect dat je het plan van Geert (boerka tax) niet zo slecht vond? ;)

RayRayy, - 27-06-’11 02:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.