Huis en andere dieren

Ik heb er weer eentje, een alleraardigt NCRV uitlegfilmpje, en dit keer over dierproeven.
Proefdieren in Nederland.
Hoeveel gebruiken we er jaarlijks, waarvoor gebruiken we ze eigenlijk?
En: is een proefdier meer waard dan een huisdier?En dit lijkt me tevens een reden van deze regering om flink op de publieke omroep te bezuinigen, zodat ze niet meer deze filmpjes kunnen maken.

Er zijn namelijk goedkopere manieren om twee minuten zendtijd te vullen.
Dit kost geld, mensen moeten op het idee komen, het uitzoeken en onderzoeken allemaal, het uitwerken en inpassen in een uitzending.

Update:  ik schijn er even bij te moeten zeggen dat ik het dus absoluut niet met de regering eens ben. Bezuinigen op de publieke omroep moeten ze nooit doen, dan worden zulke goede filmpjes nog zeldzamer.
En het filmpje zelf, dat zet me gewoon aan het denken, het grote wikken en wegen, wetende dat ik uiteindelijk toch zal kiezen voor het dier.

Rene Vrijdag 08 Juli 2011 at 6:00 pm | | Smurf

dertien reacties

J@n.

Maar wat is er mis mee René, als jij er zelfs mijn kostbare tijd voor vraagt?;-))

J@n., (URL) - 08-07-’11 19:01
Sjoerd

Dus NCRV, weg ermee…

Sjoerd, (URL) - 08-07-’11 19:17
frank-103

Ik hoop dat doordacht met dierproeven om wordt gegaan zodat er geen dieren onnodig leed wordt aangedaan. Omdat dierproeven veel geld kosten zal dat ook wel het geval zijn. Wat mij betreft is er geen verschil tussen een huisdier en een proefdier, maar ik denk dat een huisdier een veel fijner leven heeft!

frank-103, (URL) - 08-07-’11 20:45
Terrebel

Mensen lijken tegenwoordig nauwelijks meer in staat om zelfstandig na te denken. Daarom moet hen alles voorgekauwd worden. Zo vinden ze’t heel erg als er een Nederlander ergens van een berg stort maar beseffen ze niet dat elke dag 35.000 mensen gewoon doodgaan van de honger. Of dat we in Nederland elk uur 50.000 kippen vermoorden. Bijvoorbeeld. Zo is het ook met gegevens over dierproeven.

Fijn weekend, René!

Terrebel, (URL) - 08-07-’11 20:58
tagrijn

Maar op deze manier wordt er wel weer over dit dilemma nagedacht. Er wordt over gepraat ze zelfs webloggers schrijven erover… Prima zaak dus!

tagrijn, (URL) - 08-07-’11 21:40
Thérèse

Ik begrijp ook niet zo goed wat je ertegen hebt. Het is een moeilijk dilemma, dat wel. Mijn oudste zoon heeft bij Proefdiervrij gewerkt, dus ik heb al diverse meningen hierover gehoord. Maar je vindt het alleen zonde van het geld, zo’n filmpje maken en dat uitzenden? Tja, sorry, het is mij niet geheel duidelijk. Geeft niks. Bijna wilde ik ‘fijn weekend’ schrijven, maar dat doe ik niet. (hihi)

Thérèse, (URL) - 08-07-’11 22:02
suske

Ik ben tegen nutteloos lijden van mens en dier.
Doen ze proeven uit noodzaak ?
Misschien, misschien ook niet.
ik haat het in ieder geval.

suske, (URL) - 08-07-’11 22:21
jager

Nou dit soort filmpjes kijk ik ik niet eens op tv, maar ik kijk ook weinig tv, wegbezuinigen lijkt me prima

jager, (URL) - 08-07-’11 22:26
curieuzeneuzemosterdpot

iedereen walgt als men het over proefdieren heeft, maar ..

hoeveel dieren worden dagelijks afgemaakt voor onze nooit te stille honger?

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 08-07-’11 22:41
Di Mario

En toch.. ik vind dieren geweldig. Maar ik denk niet dat we zonder kunnen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 08-07-’11 23:44
Bart

En dit lijkt me tevens een reden van deze regering om flink op de publieke omroep te bezuinigen
&
Bezuinigen op de publieke omroep moeten ze nooit doen

Dit kan alleen in 1 posting bij Renésmurf :-)

Bart, (URL) - 09-07-’11 13:59
Renesmurf

@Bart: de reden van de regering is niet mijn reden. Ik walg van die lui, en zij van mij.

Renesmurf, (URL) - 09-07-’11 15:07
rietepietz

Dier proeven moeten áltijd heel zorgvuldig afgewogen worden en als er een andere mogelijkheid is moet dié natuurlijk benut worden en het dier gespaard . Maar als het écht niet anders kan is de enige andere optie menselijke vrijwilligers vragen en daar kunnen de tegenstanders van dierproeven dan een nobele daad stellen !

rietepietz, (URL) - 10-07-’11 21:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.