Jammerlijk

Geef geen bloemen, dat is zielig!
Bloemen in een vaasje zijn ten dode opgeschreven.
Hun wortels zijn immers afgesneden.
Feitelijk zijn ze al dood.
Waar men naar kijkt zijn de laatste stuiptrekkingen.

En zoiets geven doe je gewoon niet.
Geef dan liever een plant in een pot.
Dat is orgineler en gaat langer mee.
Zo kan men nog eens terugkomen zonder extra onkosten te maken.

Op toneel is dat ook vaak, na afloop geeft men een bos bloemen, en bij uitreikingen is dat ook vaak.
Op de laatste avondvierdaagseavond kreeg ik ze ook, toen wist ik nog niet beter.
En toen ik ooit een nieuwe auto kocht kreeg ik ook een bosje mee, toen had ik niet de kloten om ze te weigeren.

Stop de zinloze bloemenmoord en besef dat het niet leuk is om stervende bloemen te zien.

Rene Dinsdag 11 Oktober 2011 at 6:00 pm | | Smurf

zestien reacties

hanscke

Zie het als oogsten. Het is de vrucht van de plant. Dan zouden we ook geen koren moeten oogsten geen mais, geen kool en geen spruiten en geen. Dan moeten we als mens maar ophouden met leven.

hanscke, (URL) - 11-10-’11 18:03
J@n.

Loop jij ook met een vegertje om bij iedere stap die je zet de beestjes weg te vegen voor je er op trapt? Of loop je gewoon met molentjes?;-))

J@n., (URL) - 11-10-’11 18:24
Gisella

Tja je kan het zo zien, maar uitgebloeid in de tuin staat zo zielig dan liever in een vaasje op tafel en maakt het huis ook wat fleuriger.

Gisella, (URL) - 11-10-’11 18:30
Terrebel

Klopt. Bloemen leven. Maar kroppen sla ook. En kippen. Persoonlijk heb ik ook liever een plantje dan een bosje bloemen maar toeb m’n dochter mij laatst verrastte met een bosje bloemen was ik toch wel erg verguld. Een kropje sla uit haar eigen schooltuintje had ik ook erg lef gevonden, hoor! En voor het maken van bier moeten ook planten sterven. Ook zielig, toch? ;-)

Terrebel, (URL) - 11-10-’11 19:46
frank-103

En jij drinkt wel water? Die arme druppels die uit de kraan vallen en graag willen ontsnappen richting diepzee zonder eerst door jouw lichaam tot plas verwerkt te worden? Zou ik ook mee stoppen!

frank-103, (URL) - 11-10-’11 21:47
Sjoerd

Bloemen worden ervoor gekweekt. Daar is niks mis mee…

Sjoerd, (URL) - 11-10-’11 22:19
Bart

Eet geen dierenleed vind ik sterker !

Bart, (URL) - 11-10-’11 22:20
Bofbev

Wat een partij complete nonsens kraam je weer uit. Je lijkt je maatje Terrebel wel. Die hebben we ook nog nooit op een zinvolle opmerking kunnen betrappen. Neem liever een voorbeeld aan de curieuzeneukpot. Dat is pas iemand die op korte en krachtige wijze to the point weet te komen. Maar goed, afgesneden bloemen gaan inderdaad dood ja. En als je de kop van een kip afhakt, gaat ze ook dood en dan kan je er op je bord van genieten. Wat kan jou het rotten als een bos tulpen overlijdt?! Maak je liever druk om de echt belangrijke zaken in het leven………zoals de penibele toestand van Terrebel’s heup. Gelukkig heeft-ie hulp van buurvrouw Hetty die met gepaste regelmaat zijn volgescheten luier verschoont, want anders zou het in zijn stulpje een aardige stinkbende worden. Over stinkbendes gesproken…ken je Erwinius? Harder geuren en meuren dan deze latente nicht doen er maar weinig. Edoch, ik dwaal af……ik ga erop uit….blommekes plukken.

Bofbev, (URL) - 11-10-’11 22:24
zuster_klivia

En je eet ook geen groente meer? Jeetje René: het wordt een saaie boel zo voor je ;)

zuster_klivia, (URL) - 11-10-’11 22:42
Albert y Mara fotolog

Bloemen houden van mensen en als Albert met een bos bloemen thuiskomt,
die hij speciaal voor mij gekocht heeft, dan blijf ik dat leuk vinden.
Groetjes
Mara

Albert y Mara fotolog, (URL) - 11-10-’11 23:48
oma

Ha Rene,

Daar zit wat in, de laatste dagen krijgen we van her en der bossen met roosjes aangeboden, men heeft die bij een loterij gewonnen, helaas ze zijn snel dood.
Wij hebben ook liever planten. oma

oma, (URL) - 11-10-’11 23:53
Marjolijn

En toch zie ik graag een mooie bos bloemen.
Niks mis mee…!!
Fijne dag vandaag.

Marjolijn, (URL) - 12-10-’11 06:14
Chantal

Bofbev, be a man en zorg voor een werkende URL

Chantal, (URL) - 12-10-’11 09:43
Terrebel

@Chantal: ‘Bofbev’ heet eigenlijk Jerry. Volledige naam, adres en telefoonnummer zijn bij mij bekend. Hij heeft geen eigen leven en besloot intensief het mijne te gaan volgen. Maar nu hij ook blog-vrienden worden lastiggevallen met zijn idioterie die hij plaatst onder namen als Bofbev, Tlollie, Hollie, Erwinius, Curieuzeneukpot e.d is de maat vol. Door zijn gedrag is hij inmiddels bij twee opeenvolgende werkgevers ontslagen. Momenteel worden er juridische stappen ondernomen tegen deze Jerry. Die mij overigens niet eens kent! En ik hem ook niet. Wat hij tegen mij heeft begrijp ik dan ook niet. Behalve misschien dat hij mij zijn laatste ontslag wellicht kwalijk neemt. Ik kwam er achter dat hij zeker drie uren per dag zat privé te internetten onder werktijd en meldde mijn bevindingen aan zijn baas…Jammer dat Jerry een anonieme lafaard is. Zou graag de confrontatie met hem aangaan. Masrja, hij is blijkbaar doodsbang voor een gehandicapte die ook nog’ns een paar koppen kleiner us dan hijzelf…;-)

Terrebel, (URL) - 12-10-’11 11:47
merel

ergens heb je gelijk , ik heb er nooit echt bij stil gestaan

merel, (URL) - 12-10-’11 16:37
madbello

Inderdaad, heel zielig. Ik geef ook altijd liever een gevangen plant die langzaam en pijnlijk mag sterven achter het raam met veel te lage luchtvochtigheid in een vreemd habitat :-)

madbello, (URL) - 16-10-’11 08:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.