Bloederig verminkt hoofd

Qadhafi is dood.

Wil ik zijn lijk zien?
Jazeker.

Ik wilde ook de val van Saddam zien, het lijk van Osama, Theo en Pim.
Maar ik wil niet dat dat op tv komt, of in de krant.
En toen ik hedenmiddag even wat rondsurfde zag ik die rotkop ook.
Echt, dat hoef ik dan weer niet.

Ik wil dat lijken afgeschermd zijn en alleen toegankelijk via internet en dan alleen zichtbaar na het aanklikken van een bevestiging.

En dat de NOS met deze verklaring komt maakt het allemaal alleen maar triester.
Goedpraten om lijken te tonen.
Goedpraten dat het overdag op de buis komt.
Nee, dat gaat er bij mij niet in.

En dat er mensen blij zijn dat er iemand dood is gaat er bij mij ook niet in.
Eerst houden ze iemand 40 jaar lang in het zadel, en dan ineens moeten wij blij zijn?

Ikke niet.
En ik ben er overigens ook niet blij mee dat ik wel zulke lugubere beelden wil zien.
Waarmee ik maar aangeef dat ik zelf ook niet perfect ben.

Rene Vrijdag 21 Oktober 2011 at 12:00 am | | Smurf

elf reacties

J@n.

Wat kan het leven toch ingewikkeld zijn als je dat wilt René.

J@n., (URL) - 21-10-’11 00:41
Marjolijn

Waarom wel op internet kijken en niet op de tv willen zien..??

Marjolijn, (URL) - 21-10-’11 05:13
SUSKE

we haten het, walgen ervan en toch willen we er naar kijken : bloed.
Mensen zijn nu eenmaal bloeddorstig.

SUSKE, (URL) - 21-10-’11 07:05
Laurent

Het was ook vrijwel niet meer te vermijden gisteren; ik kon geen nieuwssite aanklikken zonder die verschrikkelijke foto levensgroot op mijn scherm te krijgen, met als verrassende uitzondering trouwens de Telegraaf (vanaf een zeker moment in elk geval).

Laurent, (URL) - 21-10-’11 07:54
klaproos

waar je ook keek was het te zien, je kon er niet omheen,
nee dat hoeft vor mij ook niet,
een mens is nooit alleen maar goed of slecht hé.

klaproos, (URL) - 21-10-’11 07:59
Sjoerd

Voor mij hoeft het ook niet zo expliciet in beeld te worden gebracht.

Sjoerd, (URL) - 21-10-’11 08:21
zuster_klivia

Ook ik hoef niet per se een verminkt lijk te zien. Er zelf voor kunnen kiezen is een goeie optie ja. Vandaar dat ik er ook al een aantal jaar geleden voor heb gekozen, geen nieuws meer te kijken. Ik lees online wat kranten en kies zelf uit hoe en wanneer. Ik werd zó moe en ellendig van al dat slechte nieuws, elke avond weer. (Dat overigens al sinds ik geboren ben ik grote lijnen hetzelfde is ik noem een Gazastrook, hongersnoden in Afrika, overstromingen in Bangladesh, dus ik mis niks.)

zuster_klivia, (URL) - 21-10-’11 09:36
Chantal

het is een tweestrijd tussen het wel of niet willen zien, je wilt bewijs, maar expliciet ook weer niet. Het tijdstip van 20 uur vind ik wel discutabel, er kijken dan toch nog te kleine kinderen mee vind ik. Doe die beelden om 22 uur of in achtergrondprogramma’s, en meld in het journaal alleen de feitelijkheden. Dat ik iemand doodwens, nee, dat niet, maar deze man verdiende het anderzijds ook niet echt om te leven, al ben ik te weinig in de Libische politiek ingelezen om alles te doorgronden en overzien. Niemand verdient de dood misschien, maar toch, het is dubbel, verdient hij wel het leven? Ik weet het niet… ik twijfel.

Chantal, (URL) - 21-10-’11 10:22
ollie

Gelijk heb je , eerst de handen boven zijn hoofd houden voor de Olie en nu als een stuk ongedierte in beeld gebracht. Maar een echte smeerlap was hij wel !

ollie, - 21-10-’11 14:02
frank-103

nee, ik hoef dat lijk ook niet te zien.

NB ik haat radio niet hoor, ik luister (in de auto) graag naar 538, veronica of radio1 (voetbalwedstrijden). Smaken verschillen, daarom kom ik ook graag op jouw blog!

frank-103, - 21-10-’11 17:38
rietepietz

Ik hoef niét zo nodig te zien hoe mensen afgeslacht worden ,sterker nog … ik wil helemaal niet dat mensen ,die op dat moment al overmeesterd zijn, afgeslacht worden .
Er is niets verloren aan deze dictator maar maar toch ,hier gaat een fatsoenlijk mens niet om staan juichen .

rietepietz, (URL) - 23-10-’11 14:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.