De bank

Zijn oren zijn niet afgesneden, buiten beeld stonden ze gewoon fier puntig te wezen.Vandaag neem ik u mee naar een pand niet ver van het huis waar ik woon.Zoals u wellicht weet heb ik een overzicht gemaakt van alle rijksmonumenten in Winschoten.
Zie hier een overzichtje: http://www.renesmurf.nl/tag/rijksmonumentenNu heb ik dus streetview gebruikt om de afbeeldingen te knippen.
Omdat de omschrijvingen al online stonden, en de afbeeldingen dus ook, ik voegde het alleen maar even samen.Maar bij één pand lukte dat niet, de streetviewwagen is niet in die steeg geweest.
Zie hier.En zoals ik toen beloofd heb, zelf op pad gaan en het zelf vastleggen, is het nu dus uitgevoerd.Het was lange tijd een bankgebouw, en staat inmiddels ook al lange tijd leeg.Het pand er naast is overigens mijn kledingwinkel waar ik af en toe verse spijkerbroeken koop.Nou, nog één blik op de prachtige gevel.En toen waren we opeens bij een zwerfkei dat midden in het natuurgebied Reiderwolde ligt, op de plek waar 500 jaar geleden tijdens een watersnoodramp vele dorpen zijn weggespoeld.

Rene Zaterdag 22 Oktober 2011 at 12:00 am | | Smurf
Gebruikte Tags:

vijftien reacties

Chantal

Ik vind vooral het torentje iets toevoegen aan de uitstraling van het gebouw, mooi onderhouden is het zeker.

Chantal, (URL) - 22-10-’11 07:34
Zon-nebloem

ik zie graag torentjes, al vanuit mijn jeugd, dat heeft iets sprookjesachtig

Zon-nebloem, (URL) - 22-10-’11 07:57
antony

wat is dit mooi zeg echt heerlijk om naar te kijken vindt het super cool om te zien en dan de kei een heerlijk gevoel
groetjes antony

antony, (URL) - 22-10-’11 08:50
klaproos

fiere quandy,
dat klinkt goed…

klaproos, (URL) - 22-10-’11 11:00
Gerda Bergsma

Ik ben dol op mooie panden… en deze vind ik prachtig! En zo mooi gefotografeerd ook, heel bijzonder! Ik wilde hierbij even laten weten dat ik een bezoekje heb gebracht. Een leuk weblog! Ik kom zeker nog eens terug.

Gerda Bergsma, (URL) - 22-10-’11 12:01
Sjoerd

Jammer als zo’n pand leeg staat. Dan wordt het toch onderhevig aan verval.

Sjoerd, (URL) - 22-10-’11 16:14
frank-103

dan staat het nu toch op internet, misschien moet je google je foto’s sturen?

frank-103, (URL) - 22-10-’11 17:20
SUSKE

mooi pand, dat mag je gerust op google plaatsen.

SUSKE, (URL) - 22-10-’11 17:39
Thérèse

Renesmurf, je hebt goed je best gedaan. Dat er één pand leeg staat is zonde, maar ligt niet aan jou. Alleen een kleinn puntje van kritiek, nou ja kritiek is een groot woord, maar ik zag toch Quandy’s gezicht/kop graag helemaal compleet, ook de oren. Verder is het een pracht foto met dat blauw….misschien eens opnieuw proberen??????

Thérèse, (URL) - 22-10-’11 18:40
Albert y Mara fotolog

Heel erg jammerdat er één pand leeg staat. Bij jou geen last van krakers?
Die eerste foto van je hond vertederde mij. Zeker gelet op het feit wat er
bij ons gebeurd is. Een hartelijke groet van mij.
Saludos
Mara

Albert y Mara fotolog, (URL) - 22-10-’11 21:03
ria

Wat een frisse foto’s :-) Quandy spant natuurlijk de kroon, daar kan geen gebouw tegenop.

ria, (URL) - 23-10-’11 00:38
Bertie

Quandy…. :-)))

Bertie, (URL) - 23-10-’11 10:55
Thérèse

Ook Quandy’s bekje staat er niet helemaal op. Je moet misschien de foto verticaal maken. Is maar een tip.

Thérèse, (URL) - 23-10-’11 19:29
Laurent

Ja, wat Therèse zegt :D Wel mooi scherp trouwens, en wat kijkt hij (zij?) lief erop.

Laurent, (URL) - 23-10-’11 23:35
Linda

Ohg wat een mooie foto van Quandy, echt super….wat een lief koppie…
De foto’s van het pand vind ik super, wat een mooi gebouw….

Linda, (URL) - 24-10-’11 19:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.