Hoe het was

Quandy, elke dag een wandeling, en elke dag leuk.Zo`n twee jaar geleden proefde ik even de sfeer op het Marktplein in Winschoten, alwaar best wel een aantal mensen naar een scherm gingen kijken.Dat scherm had ik toen al laten zien, maar deze fietsen nog niet.De Winschoter Toren, die stond er toen ook al, en nu nog steeds, en dat mag voor altijd zo blijven.De toren staat los van de kerk, en er staat geen haan op maar een paard, dat had u kunnen weten.De Marktpleinkerk stamt uit de 13e eeuw en heeft gebrandschilderde ramen.
En zie hier wat ze met die kerk van plan zijn.Daar heb ik ook een boek van, daar staan ze veel duidelijker in.Overigens, toen de bewuste wedstrijd toendertijd begon ben ik meteen na het wilhelmus naar huis gewandeld.Genietend van de doodse stilte op straat.En thuis heb ik lekker rustig deze foto`s van mijn camera gehaald om ze vervolgend een jaar of twee later eens online te zetten.

Rene Zaterdag 16 Juni 2012 at 12:00 am | | Smurf

dertien reacties

curieuzeneuzemosterdpot

whawww .. dat gaat mooi worden, aan die kerk, rs!

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 16-06-’12 02:10
Marjolijn

Twee jaar geleden had oranje meer geluk.

Marjolijn, (URL) - 16-06-’12 05:52
Chantal

Quandy houdt het baasje ook fit :-)

Chantal, (URL) - 16-06-’12 08:05
Di Mario

als je niet van voetbal houdt kan ik me voorstellen dat je het lekker rustig vind op straat als Nederland moet voetballen.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 16-06-’12 08:31
Annojo

Voetbal interesseert me totaal niet (hier maak ik vrienden mee…). Tijdens de eerste wedstrijd van Oranje dit EK ben ik naar Ikea gegaan, heerlijk rustig was het daar!

Annojo, (URL) - 16-06-’12 10:42
zuster_klivia

Ach… Haastige spoed, is zelden goed ;)

zuster_klivia, (URL) - 16-06-’12 11:15
Sjoerd

Ze hoeven de kerk in ieder geval niet af te breken en hij wordt nog gebruikt ook.

Sjoerd, (URL) - 16-06-’12 12:46
Thérèse

Ik denk dat jij het verschrikkelijk lelijk vindt wat ze van plan zijn met die mooie oude kerk. Ik vind het ook niet zo. Doet mij een beetje denken aan die glazen piramide voor ‘t Versailles; niet echt maar iets heel moderns vlakbij iets heel ouds. Tja, toch ruimte genoeg in zo’n kerk, lijkt mij.

Thérèse, (URL) - 16-06-’12 19:53
roel pot

Zo geniet jij op jouw manier van Oranje

roel pot, (URL) - 16-06-’12 20:15
hanscke

Twee jaar geleden waren de versieringen van de zotte, maar dit jaar overstijgt alles. Van mij mag het weer overwaaien. Het is mij te. Te overdreven

hanscke, (URL) - 16-06-’12 21:45
jager

Hahah, ik weet nog heel goed waar ik toen was, op bospop, vlak voordat we voor het eerst op vakantie gingen naar Kreta. Groot scherm kijken en daarna trad toto op, die maakten het nog een beetje goed!

jager, (URL) - 16-06-’12 22:03
seomezeor

Tja………… soms is iets nieuws voor, of aangeplakt tegen, iets dat heel oud is heel verrassend.
Ik denk dan ook aan de glazen piramide voor Versailles (net als Therese) en aan het universiteitsmuseum in Utrecht, dat is letterlijk in ‘n glazen doos ‘gestopt’ en ziet er prachtig uit. Nou ja, zo zijn er veel voorbeelden natuurlijk maar het bouwsel voor jullie kerk, dat in mijn beleving lijkt op de ingang van ‘n parkeergarage, moeten we even aan wennen denk ik.
Misschien over ‘n aantal jaren, als er ‘n paar mooi beuken voor staan? :-)

seomezeor, (URL) - 16-06-’12 22:42
rietepietz

Op foto 6 heb ik het gevoel door “de Heer” bekenen te worden , héél aparter ramen !

rietepietz, (URL) - 17-06-’12 14:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.