VooR joe

Het mooiste lied over Beslagen Ramen dat bestaat.
Het verscheen tevens op de Ronflonflon cd Geen Touw uit 1989.
Gezongen en geschreven door Jaap Knasterhuis en begeleid door het Guimbarde Ensamble van Jan Vos.


Beslagen ramen zingen niet
beslagen ramen klagen niet
beslagen ramen voelen niet
beslagen ramen bedoelen niet
beslagen ramen
beslagen ramen

Zagen razen als mijn darmkwartet ,mijn hoofd, mijn hart, mijn kaaltoepet, het vederbastje, o vogelmijn, het inzicht uit mijn raamkozijn, gedragen door een kakelkoor, gevangen in een koud kantoor,doe jij je werk, o vogelmijn, je ziet me niet, het doet nog geen pijn.

Beslagen ramen zingen niet
beslagen ramen klagen niet
beslagen ramen voelen niet
beslagen ramen bedoelen niet
beslagen ramen
beslagen ramen

De wanden buigen uit elkaar, mijn hersenpan een jeugdbazaar, ik wacht op jou, jij gaat voorbij, jij mussenbeest, je hebt geen tijd voor mij of april, je stroden haar valt zo uit wil, mijn gruizig lusten beslaan mijn bril, je bent er wel, maar niet voor mij, ik sluit het raam maar het gaat nooit voorbij.

pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pododom,

Beslagen ramen huilen vaak,
beslagen ramen zeuren raak,
beslagen ramen, o lentebries,
beslagen ramen, ozo vies en beslagen ra en stronkviool jij knasterbant, zompervel,
beslagen ramen huiveren,
beslagen ramen zuiveren,
beslagen, ramen, balkaneel, o,o sorry zeg, ehm, kankerend, mijn leven een beslagen raam, en mijn bril, en beslag,o ik voel mij, en altijd dat, o, le, jij, jij, vogelmijn, o, jij beslagen raam, ik ben een, beslag van, reh, ehm, wat, sorrie, maar eh, dan ,dan, ja, o, nee, o, beslagen ramen, beslagen ramen, beslagen ramen, beslagen ramen, sorry zeg.

Rene Zondag 06 Oktober 2013 at 11:00 pm | | Smurf
Gebruikte Tags: ,

tien reacties

Leidse Glibber

Sorry een plakberichtje, laatste week natuurlijk heel druk bezig geweest met 3 oktober en daar tussendoor nog even mevr Glibber verzorgen en alles rond de verhuizing regelen. Inpakken (vooral veel weggooien)al die kleine dingen regelen die opeens naar boven komen etc etc etc. Redenen genoeg om te besluiten dit is hopelijk mijn laatste verhuizing. Vandaar wel gelezen of nu aan het inhalen maar niet gereageerd. Zometeen verschijnt mijn laatste blog vanuit ons oude huis, daarna zal het een paar dagen stil zijn voordat alles weer aangesloten is en de eerste verhuisellende achter de rug is.

Leidse Glibber, (URL) - 07-10-’13 00:08
Marjolijn

Als je de woorden hebt, kun je overal een lied van maken.

Marjolijn, (URL) - 07-10-’13 05:23
Redstar

Vroeger besloegen de ramen hier aan de binnenkant. Dat is gelukkig voorbij/

Redstar, (URL) - 07-10-’13 08:19
gerdaYD

Zo mooi verwoord: beslagen ramen die vaak huilen… bedankt voor dit lied, ik kende het niet en het zit boordevol poëzie!

gerdaYD, (URL) - 07-10-’13 08:19
Di Mario

Mooie tekst ook. Ik kan wel genieten van dit lied.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 07-10-’13 09:19
Chantal

Ik zing even mee: “pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pom, pododom,”

Chantal, (URL) - 07-10-’13 10:43
Sjoerd

Haha, ik luiseren doet mijn koptelefoon het niet meer, eerst even rebooten…

Sjoerd, (URL) - 07-10-’13 12:42
merel

ik wist niet dat beslagen ramen zo veel konden

merel, (URL) - 07-10-’13 14:10
rietepietz

Ik krijg er een beslagen beeldscherm van… wát een ellende !

rietepietz, (URL) - 07-10-’13 16:07
tagrijn

Wat een getreurbak vandaag! Maar ach, ook beslagen ramen worden ooit weer helder.

tagrijn, (URL) - 07-10-’13 21:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.