LekkeR koRt

DE INKOMENSVERSCHILLEN IN NEDERLAND ZIJN TE GROOT

Dat was de stelling van Arena op de Evangelische Omroep hedenavond.
En daar kan ik kort en duidelijk over zijn:  Ja.

Er zijn teveel mensen die teveel krijgen, en teveel mensen die te weinig krijgen.
We moeten af van de voedselbanken en kledingbanken, de minima moeten voldoende krijgen om van rond te komen.
En dat geld kan men pakken door bovenaf een beetje af te romen.

Niemand verdient het om miljonair te worden, en niemand verdient het om in armoede te leven.

Eigenlijk kijk ik geen tv, ik luister het, want ik heb kermis voor de deur.

En hoe meer geld er onder de mensen is, hoe meer ze spenderen, hoe groter de kermis, hoe gaver de atractie`s, hoe meer vermaak, en vermaak = leven!
En waar ik: "hoe" zei zou ik ook: "des te" kunnen zeggen.

Rene Woensdag 29 Oktober 2014 at 10:22 pm | | Smurf

twaalf reacties

Di Mario

Ik hou eigenlijk helemaal niet van de kermis. En teveel geld is nooit goed, want mensen willen toch altijd meer hebben. Een plafond wat de mensen mogen bezitten zou misschien wel iets zijn.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 29-10-’14 22:30
Hans

Je zit er nu wel midden in, dat je tv nog verstaat.
Gelijk verdelen is een Utopia, maar iets meer gelijk mag wel.
Zeker de graaiers in de publieke sector moeten worden aangepakt. Hans

Hans, (URL) - 29-10-’14 23:07
curieuzeneuzemosterdpot

dankzij de crisis worden de armer steeds armer en de rijken steeds rijker.

ik lees net dat tss 2009 en 2014 het aantal miljardairs in de wereld verdubbeld is, dankzij de crisis en dat in diezelfde periode een miljoen moeders tijdens de bevalling overleden door een gebrek aan goede zorgen. :cry:

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 30-10-’14 00:46
Marjolijn

Een plafond in stellen lijkt me dan een mooi plan, en alles wat daarboven zit verdelen aan de onderkant.
Zonder uitzondering aan persoon of functie.
Maar dat zal denk ik alleen in dromen werkelijkheid worden
De regering werkt er nu hard aan om de rijken, rijker te maken en de armen, armer.

Marjolijn, (URL) - 30-10-’14 07:29
gerdaYD

Uitgebuite mensen dansen nu eenmaal op een vulkaan… en ook op het slappe koord dat de maatschappij tegenwoordig is!

gerdaYD, (URL) - 30-10-’14 07:51
ria

Zolang je je tv nog kunt verstaan valt het met het lawaai nog mee. Jij hebt weer volop je vermaak in elk geval.

ria, (URL) - 30-10-’14 09:31
John

ik las gister dat de 84 rijkste mensen van de wereld hun inkomen met een miljoen per uur zien stijgen. Ongelooflijk vulgair vind ik dat als je nagaat dat steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen.

John, (URL) - 30-10-’14 09:35
boerin zonder naam

De verschillen zijn inderdaad erg groot. Waarom zo je miljoenen moet verdienen als je redelijk tegen een voetbal aan kunt trappen…. Andere mensen kunnen ook aardig voetballen, verdienen er geen cent mee en hebben daarnaast nog een baan om hin gezin te onderhouden. Kortom ze doen meer en het salaris is een stuk minder……. Maar als je met je kop voor de camera komt moet je in eens arrogant veel verdienen…. Belachelijk!

boerin zonder naam, (URL) - 30-10-’14 10:32
Paul

Ik ben het oneens met jouw stelling René: iedereen die er hard voor werkt, verdient het absoluut om miljonair te worden. Ik snap de discussie over de balkenendenorm ook niet. Ik werk bij een bedrijf – tegen een modaal salaris – met zo’n ‘overbetaalde’ bestuurder. Echter als ik kijk hoeveel uren deze man aan het werk is, en hoe hij van vrijwel alle afdelingen weet wat er speelt (in een bedrijf met 2000+ medewerkers), dan vind ik dat hij het geld simpelweg verdient. Hij werkt er naar, met hart en ziel.

Qua rijken kijk ik er op twee manieren naar. Ik kan weinig respect opbrengen voor mensen met ‘oud geld’, die zich heel wat voelen vanwege een status en bom geld die ze alleen maar geërfd hebben. Ik heb juist enorm respect voor de mannen en vrouwen die succesvol zijn door nieuwe uitvindingen, de jongens van Google en Mark Zuckerberg bijvoorbeeld, of simpelweg keihard werken.

Paul, (URL) - 30-10-’14 11:04
Rietepietz

Nou ik begrijp bést dat er inkomensverschillen zijn, al zijn die soms inderdaad onevenredig groot en zijn er zéker wel gevallen denkbaar waar de hoge verdiensten nérgens op slaan. Maar toch is “armoede” me tegenwoordig een te beladen woord. Ik dénk dat jij op de kermis zeker mensen kunt vinden die tot de minima behoren maar tóch het vermaak op de kermis kunnen betalen.
Ik ben in “echte“armoede opgegroeid (in de jaren 40) , zonder kermis en héél dingen die kinderen van minima ouders nu wél hebben en ik heb er geen schade van ondervonden, wél heel veel van geleerd.
O.a. dat je niet naar anderen moet kijken maar moet roeien met de riemen die je hebt.
Men vind tegenwoordig al zo gauw dat je in armoede leeft!

Rietepietz, (URL) - 30-10-’14 17:29
Frank-103

Waarom zou je naar school gaan en hard werken als je hetzelfde krijgt als iemand die niet wil werken? Daar gaat geen motiverende werking van uit. Mensen die door ziektes niet kunnen werken daarvan vind ik dat je die wel meer tegemoet mag komen, die kunnen vaak niks aan hun situatie doen.

Frank-103, (URL) - 30-10-’14 19:10
Mirjam Kakelbont

Dat je tv dan nog boven de herrie van de kermis uitkomt! Ik kijk zelden tv. Wel altijd naar het journaal, maar daarna gaat-ie meestal uit. En dan nog kom ik tijd tekort.
Ik ben het niet met je eens. Wat is er mis om veel geld te verdienen als je er eerlijk voor werkt? Dan heb ik het niet over topmannen die een jaarsalaris bij hun afscheid meekrijgen. Tegenwoordig mag je al blij zijn dat je in de werk enige motivatie vindt.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-10-’14 21:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.