Snap het niet

Ik was bij mijn ouders en mijn nichtjes waren er ook.
Tessa (10), wilde even met mij (42) praten.
We gingen zitten.

Ze had een folder van Jantje Beton en legde uit.
En ik zou dan een lot kunnen kopen en dan iets winnen en ik kreeg kortingsbonnen.
Maar omdat ik geen kortingsbonnen hoef en ook niks wil winnen hoef ik geen lot te kopen.

Maar ik kocht toch een lot.
Dat wil zeggen, gevevens invullen en dan halen ze drie euro van mijn rekening.
Anderhalfe euro voor Jantje Beton en anderhalf voor haar school.

Natuurlijk help ik Tessa en als ze er tien gestrikt heeft is haar lijst vol en is ze klaar.

Maar wat vind ik het toch altijd ergerlijk, dat ze kinderen gebruiken voor goede doelen.
En dan dat doel, tja.

Volgens mij is er wel goed voorzien in speeltuinen en plekken.
En volgens mij moet de overheid daar gewoon goed voor zorgen, en ook onderhouden en zo.

Waarom al die organisatie`s die geld bij elkaar moet schrapen.
En scholen er bij betrekken en kinderen en volwassenen mee lastig vallen.

Kinderpostzegels, ook zoiets, en nu dit weer er bij.

Ach ja, en op elf november lopen ze weer met een lampion langs de deuren en krijgen een snoepje.
En dan zingen ze een liedje, en dat is veel leuker dan narigheid aanhoren en geld betalen en maar hopen dat je niks wint.

Nou ja, zo denk ik er dus over.
En u?

Rene Woensdag 17 Mei 2017 at 10:22 pm | | Smurf

twaalf reacties

די מריו

Bij ons hebben ze 1 x per een goed doel en dan willen ze dat ze thuis een klusje gaan doen voor geld en dat moet het kind dan schenken aan een goed doel. Maar bij mij doen ze gewoon klusje omdat ze het leuk vinden. Moet ik ze daar ineens voor betalen omdat het voor een ander is. En daarna lees je in de krant, school schenkt geld voor goed doel… School schenkt niets, dat doen die ouders.

Love As Always
di mario

די מריו, (URL) - 17-05-’17 22:51
Villasappho

Kan me ook nog zoiets sneus herinneren toen ik nog op de basisschool zat. Ik hoorde het aan en wist al dat m’n vader weer op school ging komen. Ik ga niet langs de deuren en wens ook geen debielen die het wel doen. Sorry voor de kids ik bedoel hun ouders die het toelaten. Alles wat ze aan de deur brengen klopt niet anders hoeft het niet aan de deur gebracht te worden.
Denk nu dat het kinderzegels waren toen, werd er danig mee gegriept dat ik het niet mocht. Maar als ik ze met zo’n geldbus langs zien komen denk ik nu ook jaha en de helft naar de directeur. Postzegels bij primera en de kids in een speeltuin gefinancierd door de staat. Dank u.

Villasappho, (URL) - 17-05-’17 23:25
Hans

Ja, je redenering klopt wel, men werkt zo op de sympathie van de mensen.
Net als er bekende voor de deur staan met een collecte.
En helaas blijft er ook vaak heel veel geld aan de strijkstok hangen.
Maar een kind leren delen is wel een goede zaak. Hans

Hans, (URL) - 17-05-’17 23:42
Marjolijn

Hopelijk komt het geld van de verkochte lootjes op de goede plek terecht…!

Marjolijn, (URL) - 18-05-’17 07:28
Sjoerd

Het is een mooie manier om andere dingen met je belastinggeld te doen.

Sjoerd, (URL) - 18-05-’17 08:20
Rietepietz

Inderdaad is dit misbruik maken van kinderen, zodra iedereen hieraan weigert mee te werken is het afgelopen maar ja, ook jij “geeft”. Je kunt tegenwoordig heel je salaris kwijt aan goede doelen die er sowieso zichzelf mee in stand houden. Ik wilde destijds ook niet dat mijn kinderen met kinderpostzegels in de familie kwamen leuren.

Rietepietz, (URL) - 18-05-’17 15:02
Frank-103

Misschien willen ze de kinderen leren iets voor anderen te doen, kinderpostzegels waren voor gehandicapte kinderen en jantje beton is voor de verenigingen waar men lid van is, dan kunnen de contributies omlaag of kunnen kinderen waarvan de ouders de contributie niet kunnen betalen toch lid worden.
Scholen doen hier niet aan jantje beton en openbare speeltuinen zijn eigendom van de gemeente, die worden niet via een inzameling betaald.

Frank-103, (URL) - 18-05-’17 19:06
willy

als het geld maar goed terechtkomt, denk ik dan René

groeten

willy, (URL) - 18-05-’17 19:34
suske

Ik vind het ook niets dat men de kinderen met zo’n acties de baan op stuurt. Kinderen kan men in principe niets weigeren en daar rekent men op.

suske, (URL) - 18-05-’17 19:49
Kakel

Ik geef ook meestal aan Jantje Beton. Kinderen iets weigeren vind ik moeilijk. Snoep en ijs wel, dan zeg ik gewoon “Nee,” maar als het voor een goed doel is.

Kakel, (URL) - 18-05-’17 21:02
ria

Lief dat je je nichtje dan toch helpt zodat ze gelijk haar hele lijst vol heeft ;-)

ria, (URL) - 18-05-’17 21:34
Thérèse

Ik ben er ook tegen dat men daar kinderen voor gebruikt. Voor de kinderen zelf ook, want ze maken er vaak onderling een naar soort wedstrijd van, zo van: “Ik heb lekker veel meer dan jij”. Nee bah, ik vind het ook niks.

Thérèse, (URL) - 18-05-’17 22:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.