Tentoonstelling

Quandy is een Duitse herder reu van tien jaar.In de voormalige bibliotheek heeft het Cultuur Historich Centrum Oldambt een tentoonstelling over Oldambster vrouwen.Men kan daar vooral veel lezen en er zijn voorwerpen te zien.Spullen die vroeger dagelijks gebruikt werden en tegenwoordig nooit meer.Er werd al heel wat gelezen vroeger, ver voor het wereldwijdeweb bestond.Het interieur van de voormalige bibliotheek, daar waar eens veel boeken stonden.En flink werd gezocht, uitgekozen en ook wel gelezen.Uniek op de tentoonstelling is wel deze Hamer met Sikkel van de eerste en enige communistische burgemeester van Nederland, Hanneke Jagersma, een vrouw, te Beerta, ten noorden van Winschoten, tegenwoordig vallend onder de gemeente OldambtIk noem het gebouw steeds de voormalige bibliotheek, maar zelf speken ze van De Oude Bieb, zag ik.Ik nam er onlangs even een kijkje op de open dag, en het zou me begroten als het zou verdwijnen.En nu heeft u er weer tien gezien.

Rene Woensdag 22 November 2017 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

Hans

Ja, Quandy men verwacht natte sneeuw, kun je daar ook weer door heen banjeren.
Ook de Oldambster vrouwen waren in die tijd eenvoudig.
mooie reclameposter, doe de producten verkopen.
De lift in de voormalige bibliotheek kun je beter maar niet gebruiken. Hans

Hans, (URL) - 22-11-’17 22:50
די מריו

Die oude spullen vind ik wel gaaf, nee dan bedoel ik natuurlijk niet Quandy, die vind ik zo wie zo al een mooie hond. Veel spullen van vroeger herken ik nog wel van bij mijn oma.

Love As Always
Di Mario

די מריו, - 23-11-’17 07:05
Marjolijn

De oude spullen, zijn met de tijd mee gegaan en gemoderniseerd, we gebruiken ze nog steeds.

Marjolijn, (URL) - 23-11-’17 07:12
John

Die Oldambster vrouwen hielden zich dus ook goed met huishouden bezig zo aan de attributen te zien. Ja, oude bieb zou ik ook zeggen.

John, (URL) - 23-11-’17 08:54
francky

sommige van die oude voorwerpen herinner ik me nog, andere niet.
Leuk om in die tentoonstelling even rond te kijken.

francky, (URL) - 23-11-’17 12:17
Sjoerd

Ik zou die lift echt mijden…

Sjoerd, (URL) - 23-11-’17 12:56
Rietepietz

Er zijn zelfs voorwerpen bij die ik nog gebruik zonder dat ze héél erg veranderd zijn. De snijbonenmolen, het vergiet en de mattenklopper. Strijkijzer is natuurlijk wel heel erg veranderd. Wasbord en zinken wasteil heb ik mijn moeder nog wel mee geholpen maar zelf niet meer gebruikt om te wassen.

Rietepietz, (URL) - 23-11-’17 13:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.