Domien VeRschuuRen

En dan sluit ik nu weer een aflevering in van De Snijtafel van de VPRO.

En ik vertel eerst even over het Glazen Huis van Radio 3FM.
Het glazen huis begon ooit als een idee om een leuk radioprogramma te maken.
Ergens in een drukke binnenstad een glazen huis neerzetten waar drie disc jockeys een paar dagen achtereen gezamelijk één radioprogramma maken gasten uitnodigen en muziek en geklets.
Daar dan nog even een goed doel aankoppelen, zodat het ook nog nut lijkt te hebben, en een evenement is ontstaan.

En de gezamelijke omroepen lieten zien dat ze zeer goed kunnen samenwerken er alle verschillen opzij kunnen zetten.
Het werd een groot succes.

Helaas lieten de disc jockeys zich kopen door andere zenders, en zoiets maakt het evenement natuurlijk zwakker.

En dan Domien Verschuuren.
Domien was ooit de eerste die reageerde op dit weblog. (op wat testberichtjes na)
Lang hield ik hem overigens niet vast als lezer.

En een jaar of 14 later heeft hij gezorgd voor het allerberoerdste mediafragment aller tijden, hij deed het meest walgelijke wat er maar mogelijk is.

Domien zat in het glazen huis en er kwam een vader met een doodziek kind langs.
En Domien haalde hem binnen en ging hem gebruiken.
Misselijkmakend.

De ziekte van dat kind had totaal niks met de actie te maken.
En kinderen gebruiken doe je gewoon niet.

Ik heb er toen niks over gelogt.
Maar nu ik deze aflevering van De Snijtafel zag besloot ik dat ik het toch maar eens moest zeggen.
De snijtafel bespreekt het gesprek van Eva Jinek met Domien Verschuuren en Frank van der Lende over de nagellakactie van Tijn. Vorig jaar was het meest besproken onderwerp op Facebook eens niet de wereldproblematiek, maar het collectieve verdriet vol ‘intense saamhorigheid’ rondom het overlijden van de 6-jarige ‘nagellakheld’ Tijn Kolsteren. Deze maand in De snijtafel bespreken Ewout Jansen en Kasper C. Jansen de twee 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende die bij Jinek hun ‘gedachtegoed’ mochten plakken op de nagellakkende Tijn; geheel vastberaden als ze waren om zijn goede werken voort te zetten. Hun antwoorden bij Jinek zijn tekenend voor de overdaad aan ego, marketing en oneerlijkheid waarmee bekend en minder bekend Nederland zich over Tijn heeft uitgelaten en laten de irrationaliteit zien van spontane empathie en ‘campagnes’ voor ‘het goede doel’.

Rene Donderdag 08 November 2018 at 10:22 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Tijn had misschien niet bewust hier aan mee willen doen. Zijn vader had het misschien niet kunnen overzien. Maar het zal voor mij wel een reden zijn om niet naar zo iets gaan met mijn kinderen. Voordat je het weet wordt je meegezogen in de media.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 09-11-’18 07:08
willy

de nagellakheld…. ik weet echt niet wat hierover te denken René

een goed gevoel geeft het me wel niet

groeten

willy, (URL) - 09-11-’18 16:24
Rietepietz

Ik heb sowieso niets met het glazen huis en andere gelijksoortige programma’s. als ik wil doneren hoeven er geen aapjes voor me te dansen, niet in een glazen kooi en niet er buiten.

Rietepietz, - 09-11-’18 18:41
Francky

Ik ben het met Rietepietz eens dat ik geen programma’s nodig heb om te doneren of wat dan ook.
Voor mij telt in de eerste plaats de muziek als ik dit op mijn autoradio hoor.

Francky, (URL) - 09-11-’18 20:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.