Stemwijzer

16. Mantelzorgers

Ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen had mijn gemeente een stemwijzer online, de stellingen daarvan neem ik over en geef daar op mijn mening, om vervolgens graag te willen weten wat u daar dan weer van vindt, en waarom.


Mensen die een familielid of bekende verzorgen (mantelzorgers) moeten een tegemoetkoming krijgen in de vorm van geld.


Ja, dat vind ik op zich wel een goed idee.
Mantelzorgers hebben het al zwaar genoeg, en het werk wat ze doen mag best beloond worden, ter compersatie.

(toch een vreemd idee dat er dus kennelijk mensen, en partijen, zijn die er anders over denken.)

Rene Woensdag 03 Juli 2019 at 10:22 pm | | Smurf

acht reacties

די מריו

Andere kant, wanneer ben je een mantelzorger. Ouders verzorgen hun kinderen ook, krijgen daar niets voor. Ik heb mijn moeder ook met diverse dingen, omdat ze het niet kan (of omdat ik haar wil ontlasten), maar ik hoef daar niets voor terug. Ik doe het graag en met liefde voor haar.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 03-07-’19 23:43
Suske

Volledig met Di Mario eens.
Een vergoeding voor gedane kosten is altijd welkom, maar ook ondersteuning op administratief gebied kan helpen. Mantelzorgers zijn in feite onbetaalbaar.

Suske, (URL) - 04-07-’19 07:34
Rietepietzmaar de inzet is geweldig!

Een lastige stelling omdat er veel verschillende mantelzorgers. ik ben 24/7 mantelzorger van mijn man die zonder mij vrijwel niets meer kan. Ik hoef daar geen betaling voor , maar zou liever zien dat men investeert in beter passende zorg, de zorg die er is is vrijwel niet berekend op demente mensen en de noden van hun mantelzorgers. Ook snellere opties voor aanpassingen zoals een traplift waar je nu geen inbreng in hebt en veel tijd en papierwerk eer je zoiets voor elkaar heb, alleen al daarom doe ik dat soort dingen ook uit eigen zak. Een zak geld uitdelen werkt maar misbruik in de hand en uiteindelijk is je partner verzorgen tot op zekere hoogte normaal, maar er zou zeker meer passende hulp moeten komen, vooral in de nachten zonder dat je je daar arm aan betaalt. Die is er nu alleen een aantal weken als iemand afzienbaar terminaal is.

Rietepietzmaar de inzet is geweldig!, - 04-07-’19 11:53
Rietepietzoeps ik zie dat er achter mijn naar een raar zinnetje staat, nu weggehaald.

Oeps, niet gezien dat er iets raars achter mijn naam staat, nu weghalen.

Rietepietzoeps ik zie dat er achter mijn naar een raar zinnetje staat, nu weggehaald., - 04-07-’19 11:56
Rietepietz

Nou ja, nog erger gemaakt, zat in fout veld te typen . die oudjes toch

Rietepietz, - 04-07-’19 11:57
Noortje

Een lastig onderwerp. Wanneer is er sprake van dat je mantelzorger bent? Meestal gaat dat geleidelijk aan. Ik ben het verder wel helemaal met Rietepietz eens.

Noortje, (URL) - 04-07-’19 16:16
Hans

Helaas is Nederland aardig ontzorgd. Hans

Hans, (URL) - 04-07-’19 22:35
Frank 103

Ik ben het ook eens met rietepietz. En als je vergoedingen gaat geven voor iets verder oncontroleerbaars als mantelzorg dan moet je ook kunnen controleren, om misbruik te voorkomen.

Frank 103, - 06-07-’19 13:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.