Winschoten

Zomer en winter, altijd maar door.Dit zag ik toen op het Marktplein in Winschoten de bevrijding werd nagespeeld.Ik kan soms wel een minuut lang naar hem kijken.Toen het Rosraium in het stadspark in Winschoten 50 jaar bestond werd de jaarlijkse groenmarkt uitgebreid tot een tweedaags Rozenfestival.En dat dit jaar dus al voor de derde keer.

Op 6 en 7 juli vindt wederom het Rozenfestival plaats in het Rosarium van Winschoten. Net als voorgaande jaren bestaat het festival uit een vijftal onderdelen. Naast de traditionele Groenmarkt is er ook aankomende zomer weer een muziekpodium, foodplein, kinderplein en cultuurplein. Naar schatting tussen de 8.000 en 10.000 bezoekers vinden hun weg naar het Rosarium en kunnen genieten van de gemoedelijke sfeer, de mooie muziek, het heerlijke eten, de prachtige voordrachten door dichters en het zeer uitgebreide kinderplein.Een tijdje geleden werd het cafe op het Marktplein, naast de sportschool in de voormalige bioscoop, gesloten door de toenmalige burgemeester, inmiddels is de boel verbouwd en thans is daar Club La Luna.
En ik heb weer palmbomen als uitzicht!Afgelopen zaterdag werd er, tevens in het kader van het Rozenfestival een nieuwe roos vernoemd, en wel naar Etty Hillesum, en er werd bij haar monumentje in de Oranjestraat tevens plaquette onthuld.
En er waren mensen uit Deventer en Middelburg bij aanwezig en het regende ook nog.Het huis waar ze in gewoond heeft ziet u niet op de foto, deze staat er meer naast, en er wonen nu andere mensen, links van dit monumentje heeft overigens de vader van Ischa Meijer gewoond, in een inmiddels afgebroken huisje.En dit is dan de aldaar geplante roos Etty Hillesum.
Ze werd in 1914 geboren in Middelburg en woonde tussen 1918 en 1924 aan de Oranjestraat in Winschoten om vervolgens naar Deventer te vertrekken en helaas uiteindelijk in Auschwitz te eindigen.

En deze roos moet dan ook nog in Middelburg en Deventer komen en uiteindelijk ook in Amsterdam en Leiden en weet ik wat al niet meer.En dit is dan weer het Marktplein, zomaar voor de leuk.,,En toch vind ik het leven mooi!"

Rene Zondag 07 Juli 2019 at 10:22 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Het leven is ook mooi, maar het kan niet altijd geweldig zijn. Mooie foto’s rene…

Love As always
Di mario

די מריו, (URL) - 08-07-’19 07:06
Suske

Mooie foto’s.
Quandy staat er mooi op.
Soms is het leven wat minder maar dan wordt het weer mooi.

Suske, (URL) - 08-07-’19 08:41
Noortje

Het rosarium is echt het bezoeken waard. Ik vind het het altijd prachtig om er door te lopen.

Noortje, (URL) - 08-07-’19 13:35
Rietepietz

In een rosarium is altijd heel veel moois te zien zo rond deze tijd. Je gaat er ook vast wel een kijkje nemen denk ik.

Rietepietz, - 08-07-’19 18:47
Hans

In Winschoten is altijd wel wat te beleven. Hans

Hans, (URL) - 08-07-’19 22:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.