Het is me wat

Getuigen gezocht dodelijk ongeval A7.

- Een hoop blabla en ellende dat ik even achterwege laat -

Daarnaast viel het ons op dat sommige mensen het nodig vonden om vanaf de secundaire weg foto’s van het ongeval te maken, van hun zijn de kentekens genoteerd en zij kunnen daarom dan ook een proces verbaal tegemoet zien.

Bron: Politie Ommelanden Noord.


Wat een absurd taalgebruik van de politie.
Hoezo valt het jullie op? Volgens mij loeren jullie er juist naar.
Hoezo vinden jullie dat de mensen die foto`s maken het nodig, vanwaar de noodzaak is dat onderzocht?
Ik maak zelf ook wel eens ergens een foto van, maar dat wil niet gelijk zeggen dat ik dat ook nodig vind, dus ik zie niet in waarom de politie ineens hun mening aan mij opdringt alsof ik zou moeten vinden dat zij het nodig vinden....

En waarom mogen er geen foto`s van gemaakt worden?
Ze maken is toch iets anders dan ze publiceren?

Sommige mensen schijnen dat respectloos te vinden, maar dat komt volgens mij eerder door jullie taalgebruik dan door de gezonde geesten van de mensen.
Iemand die op afstand ergens een foto van maakt, of iets filmt, zonder een ander er mee te hinderen doet niemand kwaad.

Waarom knoopt u geen gesprekje aan maar gaat u heel gemeen de kentekens noteren en ze dan een proces verbaal doen toekomen?
Achterbaks en naar.

En dat plaatst u dan onder een verschrikkelijk naar bericht waarbij u getuigen zoekt.

Ze zoeken hulp en geven er onder nog even een sneer naar de mensen die er foto`s van maken, dat vind ik dan weer ongepast.

Rene Woensdag 05 Februari 2020 at 12:00 am | | Smurf

acht reacties

Hans

Het vreemde is dat hulpverleners zelf op youtube vloggen en ook tv programma’s maken over van alles en dan jou de les lezen.

Hans, (URL) - 05-02-’20 22:10
די מריו

Toch zijn er sommige dingen waar ik geen foto’s van zou maken en daar horen ongevallen ook bij. Maar dat is misschien persoonlijk.

Love as always
Di Mario

די מריו, (URL) - 06-02-’20 06:58
Rietepietz m

Dat is jouw mening en die mag je hebben. persoonlijk vind ik foto’s maken van een ongeval van iemand anders niet netjes.een ongeval van je zelf kan een foto nuttig bewijsmateriaal zijn .

Rietepietz m, - 06-02-’20 09:08
burro holanda

Even los van het slechte taalgebruik van die politieman. Het blijft natuurlijk behoorlijk ziek als je foto’s gaat maken van ongevallen, gewonde mensen, bloedvlekken op straat en hulpverleners, die bezig zijn met reanimatie. Veel mensen zijn nogal geil op allerlei ranzige details en krijgen blijkbaar genot van het kijken naar de ellende van anderen. Zielig volkje, wat mij betreft.

burro holanda, (URL) - 06-02-’20 19:50
ria

Ik vind het ook niet netjes, maar soms wordt er achteraf weleens gevraagd of iemand beelden heeft van het een of ander, dus ja…

ria, (URL) - 06-02-’20 21:39
Villasappho

Volgens mij is de A7 een snelweg en hebben ze dus hun telefoon vastgehouden tijdens het rijden. Hoe zou jij het vinden als je geliefde gereanimeerd wordt en de mensen aan de overkant foto’s staan te maken? Het was geen blikschade hè.

Villasappho, (URL) - 06-02-’20 22:06
Renesmurf

@Villasappho: Volgens mij staat er secundaire weg en staat er nergens dat ze foto`s maakten met hun telefoon en er staat ook nergens dat ze reden. Bovendien had ik het daar niet over, ik had het hier over het gedrag van de politie. Dat neemt niet weg dat je dat mag vragen natuurlijk. Ik denk dat ik wel wat anders aan mijn hoofd heb als mijn geliefde daar ligt, ik wil dan graag dat ze de hulpverleners de ruimte geven en heb liever dat de politie de weg vrij maakt naar het ziekenhuis en zich niet bezighoudt met kijkers op een secundaire weg.

Renesmurf, (URL) - 07-02-’20 09:30
Frank-103

Volgens mij filmen ze tijdens het rijden, dat is strafbaar, en letten ze daarbij niet op het verkeer. Bij veel ongevallen gaan kijkers ook heel langzaam rijden waardoor ze voor extra files zorgen. Maar als ze netjes geparkeerd hebben of de bijrijder is aan het filmen, dan kan je niet bekeuren.

Frank-103, - 09-02-’20 21:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.