Interesant

Iedereen denkt er toch weer anders over.
Waarover?
Over alles.

Dat komt omdat iedereen andere ervaringen heeft.
Mijn ervaringen met buitenlanders:

Ik ben schilder en werk bij een woningstichting.
Wij schilderen dus huurwoningen.
Huizenblokken en hele straten tegelijk. 
En het valt gewoon op dat je nergens van op aan kan, wat betreft koffie.

Schilders lusten graag een kopje koffie.
En slechts een enkeling biedt het aan.
De mensen die het geven vinden dat vanzelfsprekend.
Er zijn echter meer bewoners die niks geven.
Dat hoeft ook niet, het is niet verplicht.
We hebben wel thermoskannen bij ons.
We redden ons wel.

Toch is het altijd leuk als je wat krijgt.
En als er buitenlanders wonen weet je zeker dat je van alles krijgt.
Soms krijg je zelfs een bord met eten aangeboden.
Ze vragen niet eens, je krijgt het gewoon!

Misschien leren ze dat wel op de inburgeringscursussen.
Dan moet blank nederland daar ook maar heen gestuurd worden.

Rene Zondag 26 Oktober 2003 at 1:06 pm | | Smurf

twintig reacties

Kevin Nugter

Klopt, iedereen denkt anders over alles.
Je neemt de nieuwe web-log inerlijk-la-yout, van marc ( http://www.plonsje.nl ) Dat zegt de één Wow, dat is een mooie log! En de anders zegt: Waarom altijd zo achresief? Ik noem de naam er niet bij:-) Sorry Do….!

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 13:10
*S*uusje

Whahahhaha, ja precies, nou als ik de schilders heb, al zitten ze buiten op de steigers, dan krijgen ze nog koffie hoor, ik zet wel en geef het aan door het raam!!! whoooooohaaaaaaaaaa

*S*uusje, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 13:22
Ralph

Verfrissend, heer Smurf! Dank u voor dit stukje. (al vind ik het eerlijk gezegd nog wat generaliserend, maar daar zal ik het niet over hebben).

Ralph, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 13:40
peter

beste Rene ,ikm werk dus als timmerman in de renovatie van hele woonwijken in utrecht en mijn ervaringen wat btereft de buitenlanderszijn dus heel anders dan die van jou .in Winschoten wonen per slot van rekening maar 30 marokkanen,tijdens de laatste W.K.voetbal heb ik bij marokkanen al de kozijnen vernieuwt en ja deze mensen waren zo gastvrij dat ze welke kamer ik ook aan de gang een tv neerzetten om de wedstrijden kon volgen ,terwijl hun twee zoons werden betrapt in de directie keet tijdens het stelen van de pc en het waterpas instrument en jij weet wel wat zo’n ding kost toch?die ouders hebben zich kruipend op de grond verontschuldigd voor de daden van die twee jongens ,en ditsoort dingen maak ik regelmatig mee ..dus misschien niet zo vreemd dat mijn mening haaks staat op die van jou .vraagje hoe sta jij tegenover de ideeen van de AEL daar heb ik je nog niet over gehoord ..ben ik zeer benieuwd naar groetjes peter ..

peter, - 26-10-’03 14:18
Bumble

mooi verwoord smurf! :=)

Bumble, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 14:59
Kees

Als je bij mij zou komen schilderen zou de koffie zeker klaar staan. En je krijgt er nog koek bij ook.

Kees, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 15:02
Sanshine

Iemand die voor mij een klusje komt doen krijgt altijd koffie.

Sanshine, (URL) - 26-10-’03 15:07
K-Noord

Die buitenlandse gastvrijheid krijg je hier ook hoor. Dat klopt natuurlijk ook wel want ik woon in Drenthe en dat wordt door een deel van Nederland wel een beetje als het buitenland gezien:)

K-Noord, (URL) - 26-10-’03 15:33
Sannet

Was het niet: ‘Kopje koffie glazenwasser‘? ;-) Maar een kopje koffie is wel vanzelfsprekend.

Sannet, (URL) - 26-10-’03 17:08
Patrick

Geweldig Renee. Het is ook zo. De meeste buitenlanders zijn veel gastvrijer dan je zou denken.
Ik hoorde vandeweek nog iemand zeggen, bij een buitenlander kom je niet weg als je niet eerst iets lekkers hebt gegeten of gedronken. Heel perceptive van je.

Patrick, (URL) - 26-10-’03 17:44
Robert van Vaals

Aaarrrggghhh!!! Ik ben het er helemaal mee eens! Ik word oud, wat zeg ik, ik bén een oude man!!!

Robert van Vaals, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 18:50
B@rt

Je generaliseert wel een beetje heel erg hoor. Bij mij krijgt iedereen die het hebben wil een kop koffie. Ik ben 100% Nederlander. In welk vakje pas ik nou ?

B@rt, (URL) - 26-10-’03 20:19
Linda

Ook ik vind het vanzelfsprekend om mensen die hier in huis werken, om wat dan ook te maken, wat te drinken aan te bieden, je hoort vaak dat buitenlanders zo vrijgevig zijn, daar kunnen veel mensen nog wat van leren:-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 20:23
Brigitte

Dan zijn wij ook buitenlanders. Ligt aan het soort wijk waar je woont. Hier is het meer gericht op elkaar dan in andere delen van de stad. Mijn man is schilder en maakt dit regelmatig mee.

Brigitte, (URL) - 26-10-’03 20:38
Danny

Zeker intressant, maar ook wel logisch eigenlijk toch =) Leuke log! ;)

— be aware, je staat in reageer list :P

Danny, (URL) - 26-10-’03 21:01
Bjorn

Hier sta de koffie klaar voordat ze er zijn ;)

Bjorn, (E-mail ) (URL) - 26-10-’03 21:34
cruler

En toch zijn Nederlanders ook erg gastvrij. Wij hebben die “buitenlander”(zo noem jij ze) in de eerste instantie allemaal binnen gelaten. ;)

cruler, (URL) - 26-10-’03 23:21
n@t@s

Onlangs de hele benedenverdieping verbouwt en er zijn liters koffie doorheengegaan.
Mijn man (loodgieter) is wel eens bij mensen geweest die koffie gaan drinken waar hij bij zit zonder hem een bakkie aan te bieden.
Echt belachelijk.

n@t@s, (URL) - 27-10-’03 11:54
cheap lexapro

Do not be angry please

cheap lexapro, (E-mail ) (URL) - 23-12-’06 17:02
gaarenstroom

. gastvrijheid in mijn familie zo,n vanzelfsprekende zaak, dat dit item nooit ter spraken komt . mijn ouders stonden toen hun eigen bed al af, en wordt zonder een tweede gedachte er aan te geven ook door mijn en de mijnen als gewoon beschouwd. natuurlijk gastvrijheid is nauwelijks aan te leren, dat gaat van generatie naar generatie .uitstekend gespeeld door velen maar meestal uit zelfzuchtige belangen. vallen bij de echte al snel door de mand. onzelfzuchtigheid en een natuurlijke spontaniteit is niet aan te leren .met warme groeten Ruud.

gaarenstroom, (E-mail ) - 27-01-’09 11:05