Smurfen verhaal

Ik ben eigenlijk meer van het legubere verhalen schrijven, maar smurfjes tsjah ze hebben wel iets overzich, iets schattigs. Ik zie wel waar ik eindig.

-------------------------------

Zoals ieder jaar doet de Sint ook dit jaar weer Nederland aan. Ieder jaar een andere plaats in Nederland, dit jaar is smurfenland aan de beurt. Aangezien de locatie van smurfenland geheim is, kunnen er dus alleen maar smurfen bij de aankomst zijn. De route naar smurfenland is alleen bekend bij de kapitein van Pakjesboot 12, bij de 3e eik links, bij de grote eik links, linksaanhouden en je ziet het wel. Zo was het de kapitein verteld.

Carcamel kreeg via een kraai hoogte van het opkomende feest en smeed een sluw plannetje. De avond voordat de boot aan zou komen meerde hij aan in een haven vlakbij smurfenland, Carcamel wist dit en hij was daar. Pakjesboot 12 meerde aan en Carcamel wachte tot al het licht uit was op de boot. Toen klom hij aan boord en liep in de richting van de hut van de kapitein. Daar trapte hij de deur in en deed snel een zak over het hoofd van de kapitein. Bond zijn handen en voeten aan elkaar vast en sleepte hem naar de reling van de boot. Daar liet hij de kapitein even liggen. De kapitein die toen inmiddels wakker was, wist natuurlijk niet wat hem overkwam. Carcamel hing de kapitein net iets over de reling en deed de zak van zijn hoofd. "Vertel me waar ik smurfenland vind!" schreeuwde hij, de kapitein die doodsangsten uitstond zei dat hij het niet wist. Carcamel liet de kapitein nog iets verder over de reling zakken, en vroeg het nog een keer. De kapitein antwoordde met een bibberende stem "Het staat op een briefje onder mijn kussen". Carcamel wist genoeg, deed de zak weer over het hoofd van de kapitein en liet de kapitein los. De kapitein viel in het water en ging bijna meteen onder water.

Carcamel haastte zich naar de hut van de kapitein, onder zijn kussen vond hij het briefje. Carcamel deed een vreugde dansje en rende van boord.

De volgende dag in alle vroegte ging Carcamel met Azrael in een roeiboot de route volgen die op het briefje stond. Toen hij voorbij de grote eik was hoorde hij de smurfen al druk zingen en blij zijn. "Het is niet ver meer Azrael" zei Carcamel.

In de verte zag Carcamel de paddestoelen al. De boot werd aangelegd en te voet gingen ze verder.

Wat er toen gebeurde is verschrikkelijk. Overal lagen gewonde en dode smurfen, 1 smurf sliep nog, en dat was slaapsmurf. Toen slaapsmurf wakker werd, zag hij dood en verderf. Dit kon maar 1 iemand hebben gedaan, Carcamel. Slaapsmurf haastte zich naaar het huis van Carcamel en daar aangekomen zag hij nog een paar van zijn vriendjes in een kooi zitten. Met een sluw plannetje wisten ze vrij te komen. Grote smurf die ook gevangen had gezeten snelde zich naar zijn Ooievaar om richting de witte tovenaar te vliegen. Daar bedachten grote smurf en de witte tovernaar een toverspreuk, die alles zou terug veranderen in hoe het was.

Het lukte! Uit eindelijk kwam Sinterklaas toch nog aan, en werd het een groot feest in smurfenland!

--------------------

Hmz, niet echt een kwalitatief hoogstaand verhaal deze keer. Maar dit is ook niet echt mijn stijl! Wil je weten wat wel mijn stijl is, kijk dan morgen vanaf 3 uur 's middags naar mijn website. (www.bumble.nl)

Rene Zondag 30 November 2003 at 7:51 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

tien reacties

B@rt

Val bijna in slaap…..;-)

B@rt, (URL) - 30-11-’03 20:00
kurai

er zit inderdaad heel erg veel te weinig spanning in _.zZ

maar zal de gok wagen en morgen drie uur eens kijken… misschien wel slim om de verwachtingen niet al te hoog laten oplopen hier..

kurai, (E-mail ) (URL) - 30-11-’03 20:51
ludopi

De overgebleven smurfen kregen nu wel lekker veel kadootjes!!!

ludopi, (E-mail ) (URL) - 30-11-’03 21:57
Bumble

@ all: Just what I said.. lieve vriendelijke verhalen zijn niet echt mijn stijl.

Bumble, (E-mail ) - 30-11-’03 22:16
kevin nugter

‘Smurfen zijn leuk!’

kevin nugter, (E-mail ) (URL) - 30-11-’03 23:32
Renesmurf

Top verhaal! En het eindigd goed! Lang leve de magie!

Renesmurf, (URL) - 01-12-’03 00:42
DarK RaiN

gelukkig kon alles hersteld worden :-)

DarK RaiN, (URL) - 01-12-’03 09:34
Golden

Smurfen blijven leuk :d

Golden, (URL) - 01-12-’03 13:17
kurai

het is al half vier :(

kurai, (URL) - 01-12-’03 15:25
Ik

Is het niet Gargamel

Ik, - 01-12-’03 20:04