Extravagant

101 saluutschoten voor het koningklijk kind in Noord-Holland. En nog eens 101 in Zuid-Holland. En ook nog her en der overzee. De rest van de provincies tellen niet mee.(wel betalen) En die overzeese gebieden barsten van de problemen maar dat wordt ook niet behoorlijk opgelost. Nee, we zadelen die lui daar op met onze achterlijke cultuurverschijnsel.

101 saluutschoten, en allemaal mis! In Nederland zijn we dus niet allemaal gelijk. Voor andere kinderen wordt ook niet geschoten.
Vroeger, tja, toen waren meisjes minder dan jongens. En prinsesjes kregen slechts 51 saluutschoten. Nu is de wet veranderd, maar verkeerd om! Nu krijgen zowel prinsjes als prinsesjes 101 saluutschoten. Dat is zonde van het geld en slecht voor het milieu.

Door die saluutschoten en al die andere geldverslindende onzin voelen wij weer eens goed dat wij onderdanen zijn. Wij zijn minder dan zij. Er worden duizenden kinderen geboren, maar deze is als God. Haleluja.

Het koningshuis zorgt voor verbinding van het volk?
Neen, het zorgt voor een scherpe tweedeling.
Rene Zondag 07 December 2003 at 11:49 pm | | Smurf

negentien reacties

elise

Waar wilde jij die 101 schoten dan op gericht hebben?
Misschien wel op het koningshuis zelf, als ik je tekstje lees… Toch ben ik het niet erg met je eens. Ik vind het namelijk wel leuk als er een klein koningskindje geboren wordt, en wij het verwelkomen met 101 saluutschoten. Als je je daarbij zorgen gaat maken om het milieu en het geld, kunnen we beter met z’n allen vuurwerk afsteken met oud & nieuw verbieden…

elise, (URL) - 08-12-’03 01:15
CiNNeR

Nja, hoewel ik heel wat af gemort heb over de berichtgeving rond dit kindje, is dit nou net het ritueel waar ik het leuke wel weer van kan inzien. Ok, 101 is wel weer erg veel. Na een stuk of twintig weten we het wel zou je zeggen.

Ach en de kleine dreutel zelf, die kan er ook weer niets aan doen toch.

CiNNeR, (URL) - 08-12-’03 03:04
Paul

Gelukkig worden er niet te veel prinsjes en prinsesjes geboren. Ik denk dat al die Nederlanders die dagelijks met de auto reizen terwijl zij het op de fiets zouden kunnen doen het milieu meer belasten dan die 101 saluutschoten… Maar daar hoor je niemand over.

Paul, (URL) - 08-12-’03 10:03
peer

Ik heb nu al een hekel aan dat kind en het is pas maandagmorgen elf uur.

peer, (E-mail ) (URL) - 08-12-’03 10:59
Mark

@Peer.. Jij een hekel aan het kind dan heb ik hekel aan jou, of je het nou leuk vind of niet hij is er nu, waarom zou je er een hekel aan hebben.. grow up en stel je niet zo aan met zijn allen, een republiek kost net zo goed geld..

Mark, (URL) - 08-12-’03 12:36
peter

juist en dat is het domste wat je ervan kan zeggen ,dat een republiek meer kost ..wat kost het dan meer ?vertel mij dat eens ..we hebben nu toch al dubbelop .een koningshuis vol met opvreters.plus een regeringsstructuur dat heel veel kost (veel te veel)wat mij betreft.maar inderdaad een kind moet je er niet om haten .

peter, - 08-12-’03 15:43
Golden

ik hou het gewoon op de monarchie.Een republiek kan ook een hoop ellende geven.

Golden, (URL) - 08-12-’03 15:45
Albert

Het enige dat me irriteerde aan de geboorte van het prinsesje gisteren is dat er complete programma’s voor moeten wijken. En je hoort dan steeds weer opnieuw hetzelfde…

Albert, (URL) - 08-12-’03 16:10
Erwin

Leve de Republiek!

@Mark: Misschien is het je ontgaan, maar het is een zij.

Erwin, (URL) - 08-12-’03 16:25
B@rt

Die tweedeling is er alleen als jij je er druk om gaat maken :-) Al schieten ze er 4000 !

B@rt, (URL) - 08-12-’03 16:57
Mark

Ach, kom op met zn allen, alles kost geld dus republiek net zo, wat kan dat kind er aan doen dat ze van Maxima is? .. die heeft er toch niet om gevraag!

Mark, (URL) - 08-12-’03 17:09
Sis

Nee en zo heeft niemand erom gevraagd, is er 2deling als we er zelf over beginnen en ga zo maar verder. Welterusten Nederland. En snurk niet zo hard ……

Sis, (E-mail ) (URL) - 08-12-’03 17:12
De Schulpjes

Lees maar bij SiS hoe ik er over denk!
Voor degene die dit niet begrijpt aan de rechterkant tussen Sinterklaas en Sjakie in.

De Schulpjes, (URL) - 08-12-’03 17:13
Daisy

Ik vind het juist geweldig dat het een meisje is op die manier wordt het ooit weer eens koningendag!

Daisy, (URL) - 08-12-’03 17:29
Mark

Koningendag is gezellig, leuk en koningshuis straalt wat uit!

Mark, (URL) - 08-12-’03 17:32
Hansje

Eén knal van een champagnekurk was voor mij wel voldoende geweest…

Hansje, (URL) - 08-12-’03 22:35
CiNNeR

In een republiek trekt de President of eventueel dictator vrijwel net zveel geld als een koningshuis is gebleken. Dus voor het geld hoeven we dat niet direct te bewerkstelligen. Lijkt me sowieso verstandig om zon besluit te baseren op politieke motieven en hoe je een land bestuurd wil zien.

CiNNeR, (URL) - 09-12-’03 02:07
lloyd

Hello and congratulations!

lloyd, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 12:43