Alweer?

Waarom zou ik blij moeten zijn dat een Nederlander een medaille of een beker krijgt?
Ze zullen zeker hun best doen, maar dat doen alle sporters, ook de buitenlandse.
Vandaag ook weer, iets met schaatsen.
Dan doet het Journaal net of ik blij zou moeten zijn.

Ik vind dat pijltjes gooien ook zoiets.
Barney doet leuk mee, fijn voor hem, en het komt plots op tv.
Ze doen maar hoor, ik hoef niet te kijken.
De beste wint toch, en voor diegene zouden we blij moeten zijn.

Hoewel, ik denk dat het gewoon een momentopname is.
Dat geldt voor alle sport.
Degene die op dat moment net in topvorm is en het geluk meeheeft wint.
Ook vind ik het winnen op zich iets onnodigs hebben.

Waarom moet er per se een winnaar zijn?
Het zal wel in de mens zitten, nationalisme en drang om te winnen.
Voor mij hoeft het allemaal niet zo.
Als het maar heerlijk en eerlijk gegaan is.
Rene Zondag 18 Januari 2004 at 11:13 pm | | Smurf

vijftien reacties

Keekstar

In mijn leven wil ik wel graag iets bereiken want ik leef maar een keer. En misschien willen die mensen dat ook, en die doen iets wat ik persoonlijk erg onzinnig vind maar toch hebben ze wat bereikt. Dus ik denk dat het daarom draait…

Keekstar, (URL) - 18-01-’04 23:59
brillie

Er zijn velen mensen die willen wat bereiken in hun leven. En dat ten koste van anderen. Er is nog nooit iemand rijk of beste geworden zonder dat anderen daar hinder van hebben onder vonden.

Waarom willen die mensen wat bereiken? Gewoon omdat ze bang zijn dat ze anders vergeten worden. Wel. Na u komen ook weer anderen. En weer anderen.

En ik zit niet op U te wachten. Dus bereik maar wat je wil. HEt zal mij een zorg zijn.

brillie, (E-mail ) (URL) - 19-01-’04 00:12
SGT Brainstorm

En als er gewonnen word dan heeft niet de atleet gewonnen,
neeeeej dan hebben WE gewonnen.
(dus eigenlijk zijn we allemaal winnaars..) (h)

SGT Brainstorm, (URL) - 19-01-’04 00:19
cruler

Het is denk ik iets natuurlijks van de mens om erkenning te krijgen voor dat waar hij of zij veel plezier in heeft of veel tijd in stopt. Dat is met sport ook zo. Als je iets doet, wil je het vooral goed doen, en je weet dus vaak pas dat je het goed doet als je een medaille krijgt, of als je cd’s goed verkopen, of als je log druk bezocht wordt…of als er veel gereageerd wordt ;).

cruler, (URL) - 19-01-’04 00:19
keekstar

als je niks bereikt in je leven.. waar leef je dan eigenlijk voor denk ik dan…

keekstar, (URL) - 19-01-’04 00:21
jwl

@keekstar: wanneer heb je iets bereikt? en wat is dat iets dan? ja, vertel mij: waar leven we voor? om iets te bereiken? … ik word hier zo cynisch van.
Nederlanders hebben het idee dat als een Nederlander succes heeft dat zij ook succes hebben. Zij willen delen in de glans van een ander. Dan kunnen ze zich winnaar voelen en dan zijn anderen de looser. Dat geeft een prettig gevoel nietwaar?

jwl, (URL) - 19-01-’04 12:21
keekstar

@ jwl Ik weet niet, ik voel me niet speciaal prettig als er een nederlander wint met darten of schaatsen. Ik ben niet iemand die met de massa mee gek gaat lopen doen. En voor mijn gevoel heb ik iets bereikt als ik iets betekend heb voor andere mensen. Ik leef niet speciaal om iets te bereiken maar ik zou het zonde vinden als ik dood ga zonder iets te hebben bereikt. En dat komt omdat ik het leven niet begrijp en dus probeer ik er iets van te maken.

keekstar, (URL) - 19-01-’04 12:43
Xander

ik ben zelf een sportman dus ben ik het totaal niet met je eens…..
Voor een sporter is winnen het mooiste wat er is en daarom zijn de mensen zo enthousiast dat een nederlander wint !

Xander, (URL) - 19-01-’04 12:53
Kevin Nugter

Gert-Jan is een poll gestart:-)

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 19-01-’04 13:35
CiNNeR

Voor iemand die graag de allermeeste reacties wil .. ;)

Vind het persoonlijk gewoon leuk als een darter die mijn favoriet is ook wint. Als je er interesse in hebt is het leuk om te kijken, om mee te leven en een klein beetje mee te vieren bij overwinning. Dat hoeft niet per se een Nederlander te zijn, wel leuk als het een van mijn favorieten is (zoals Andy Fordham dus!!) De sfeer eromheen is ook leuk. Samen kijken enzo.

En bovendien is het toch een goed gevoel om ergens ‘de beste’ in te zijn!

CiNNeR, (URL) - 19-01-’04 14:36
Bumble

links geblaat, linkse rakker.

Bumble, - 19-01-’04 17:24
Ricky

Ik heb dat ook niet hoor, met sport. Ik kijk er niet eens naar. Al dat geren achter een bal aan bijvoorbeeld, voor mij volkomen onzin. En wie het hardste schaatsen kan. En uit welk land dat die persoon dan wel niet komt.
Wat moet ik daarmee? Zonde van mijn tijd :).
En zelf hard werken om ergens ‘de beste’ in te zijn, wat dat dan ook is, dat ken ik ook niet.
Maar iedereen moet doen wat hij/zij niet laten kan. Ik juich alleen niet mee.

Ricky, (URL) - 19-01-’04 18:34
Kees

Winnaars en verliezers… die heb je altijd. Dat is in het dagelijks leven zo en zo gaat het ook met de sport. Ik sport zelf, wil altijd winnen. Ik speel spelletjes, wil die ook winnen. Lukt dat niet, jammer dan, maar mijn wil om te winnen is er wel.
In het ‘maatschappelijk leven’ heb ik dat minder. Dan hoef ik niet zonodig alles te bereiken. En zeker niet ten koste van anderen.

Kees, (E-mail ) (URL) - 19-01-’04 22:36
keekstar

@ Bumble wat bedoel je met links geblaat? Lees jij ergens links geblaat?

keekstar, - 19-01-’04 23:37
Elger van der Wel

@Bumble: Wat heeft dit met links geblaat te maken?

Elger van der Wel, (E-mail ) (URL) - 19-01-’04 23:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.