Nieuw Artikel

Even wat Lagerhuis stellingen:

Verplicht solliciteren voor 57+`ers
Degene die dit bedacht heeft wil graag het leven van anderen bepalen.
Ik vind solicitatieplicht iets overbodigs, ik hou niet zo van plichten.
Als je niet wil werken dan doe je dat toch lekker niet!
Dat je geboren bent in Nederland met zijn sociale stelsel kan je niks aan doen.
Maar goed, soliciteren om je uitkering te verdiennen moet dan maar.
Maar om nou mensen met het zicht op het eind van hun werkzame leven nog te gaan pesten gaat mij te ver.
Er is bijna geen werk, laat dat beetje werk wat er is aan de jeugd over.

De veiligheidsmuur in Israel
Vooruit dan maar, maar dan wel graag op Israelisch grondgebied.
En gelijk de bezette gebieden ontruimen en zo.

Controle op vrouwenbesnijdenis
Vrouwenbesnijdenis is verboden in Nederland.
Het gebeurt toch, is het niet hier, dan is het Elders.
Nou is er een plan om alle meisjes uit bepaalde snijgrage landen  jaarlijks door een dokter naar hun kut te laten kijken.
Absurt plan, net zo absurt als besnijden.

Rene Zaterdag 14 Februari 2004 at 9:55 pm | | Smurf

negentien reacties

Arjan

Mensen van 57 jaar en ouder hebben zich doorgaans al lang genoeg voor onze economie en welvaart ingezet.

Arjan , (E-mail ) (URL) - 14-02-’04 22:41
Brillie

Gelukkig is er een printer bedacht die de brieven ook al voor je post. Maar ja, ze reageren zo slecht terug he?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 15-02-’04 00:35
CiNNeR

Ik ben absoluut tegen sollicitatieplicht voor 57+ers. Maar deze zinnen vond ik nou weer een ander uiterste hoor: “Ik vind solicitatieplicht iets overbodigs, ik hou niet zo van plichten. Als je niet wil werken dan doe je dat toch lekker niet! Dat je geboren bent in Nederland met zijn sociale stelsel kan je niks aan doen.” Dat zou een lekkere boel worden, iedereen die geen zin heeft maar een uitkering geven. Dan is het systeem zo naar de maan. Buiten dat, instemmen met de voordelen van het sociale stelsel, is ook instemmen met de nukken ervan. Lijkt mij tenminste.

CiNNeR, (URL) - 15-02-’04 01:30
Gert-Jan

pfff… sollicitatieplicht geld ook voor 57+ en als ze niet willen werken hebben ze wat mij betreft geen recht op een uitkering!
Er is geen werk, dat weet ik, maar als ze solliciteren en geen werk kunnen krijgen mogen ze van mij wel een uitkering krijgen.

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 15-02-’04 02:16
CiNNeR

@Gert-Jan: Als je al weet dat die mensen op vrijwel geen enkele manier werk kunnen krijgen, wat heeft het solliciteren dan voor zin? Het is nog niet eens de hoge werkeloosheid die er voor zorgt dat ze amper kans op een baan hebben. Bovendien hebben die mensen al even wat langer premies afgedragen. Mee geholpen dit sociale systeem op te bouwen. Waar jij en ik van kunnen profiteren zolang het nog bestaat. Worden ze nu ook nog opgedragen zich rot te solliciteren en hun opgebouwde voorzieningen het raam uit te kieperen.

CiNNeR, (URL) - 15-02-’04 04:20
peter

Rene wat is jou oplossing om het besnijden tegen te gaan .je geeft wel altijd je menig ,voor of tegen ,maar kom eens met een oplossing .

peter , (E-mail ) - 15-02-’04 11:25
Renesmurf

@Peter, dat is het hem nou juist, ik heb geen idee wat we er mee aanmoeten. Een feit is dat het gebeurt, maar ik vind het niks.

Renesmurf, (URL) - 15-02-’04 12:15
e-liner

Vrouwenbesnijdenissen….gatver denk aan castratie zonder verdoving….alleen wat nog t lulligste is is dat de vrouwen nooit meer plezier aan sex zullen beleven….het zal alleen maar een pijnlijke ervaring zijn….Ze moeten alles, maar dan ook alles doen om dit te voorkomen.

e-liner, (URL) - 15-02-’04 12:57
B@rt

I agree !

B@rt, (URL) - 15-02-’04 13:04
keekstar

hallo renesmurf wat the fuck zit je nou weer te schrijven.. het woord kut is niet netjes voor jou om te schrijven! Ik vind het wel goed want dan word er tenminste gecontroleerd of het allemaal goed gaat. Wat is daar nou erg aan. Besnijden zou verboden moeten worden overal en altijd! voor de rest ben ik het wel met je eens

keekstar, (URL) - 15-02-’04 13:41
Sis

Sollicitatieplicht is zowiezo dom. Maar goed, de klootzakken hebben het verpest voor iedereen, dus zijn er dit soort maatregelen. Maar iemand van 57 kan nog prima werken hoor, iemand van 65 ook. Waarom niet? De maatschappij is er alleen niet op ingericht. Waarom zou je niet lekker door kunnen werken tot je 70e, aangepast, met een doel, misschien 16 uurtjes per week. Ik zie dat wel zitten. Maar verplicht ……..

Sis, (URL) - 15-02-’04 13:42
peter

we weten best wel wat er aan moet gebeuren ,maar dat is weer niet politiekcorrect ,veel te bang dat we weer een groep tegen de schenen schoppen ,maar intussen gebeurt het meer dan we met z’n allen denken .hard straffen .je snijdt toch niet zomaar iemands lichaam kapot .desnoods die kinderen uit de ouderlijke macht ontzetten .

peter , (E-mail ) - 15-02-’04 14:13
Pieke

O ja! Het verplicht solliciteren voor 57+`ers is nij ook helemaal in het verkeerde keelgat geschoten! Het is erg frustrerend verplicht te worden tot iets dat zinloos is. Maar Balk&Co zullen zich ongetwijfeld nog verder gaan diskwalificeren.

Pieke, (URL) - 15-02-’04 14:23
peer

Het probleem is volgens mij dat mensen steeds ouder worden. Dat betekent dat steeds minder werkende mensen het pensioen van steeds meer oude mensen op moeten hoesten. Dat betekent dus automatisch dat mensen langer moeten blijven werken, want niemand vindt het leuk om meer premies te moeten betalen (ook jullie niet, hierboven). Als je wilt dat mensen langer blijven werken, zul je ze ook moeten dwingen om te solliciteren. Tot u sprak de advocaat van de duivel (ik hoop dat ik werken op mijn 57ste nog zo leuk vind dat ze me niet hoeven te dwingen om te solliciteren).

peer, (E-mail ) (URL) - 15-02-’04 14:59
Sis

Balkenbrij moet niet komen met verplichtingen, hij en de zinloze zijnen moeten komen met aantrekkelijke alternatieven. Zorg dat de arbeidsmarkt zich richt op de ouderen. Zorg dat bedrijven en instellingen plaatsen voor ouderen creeëren. Mensen met de meeste ervaring en kennis !Rot op met dat verplichte karakter, waarschijnlijk onder de noemer; eigen verantwoordelijkheid. Ach laat maar, deze regering snapt helemaal niets en het erge is; de dwazen blijven nog zitten ook. Verplicht aftreden, dat lijkt me wel wat.

Sis, (URL) - 15-02-’04 15:40
cruler

Discriminatie op leeftijd is altijd een slechte zaak, dus ook wat betreft solliciteren. Iedereen heeft het hier in Nederland al heel snel over zijn “rechten”, plichten worden vaak gemakshalve maar vergeten.

Die muur is blijkbaar de enige oplossing, aan welke kant en op wiens grondgebied hij komt boeit niet, als hij er maar komt.

Besnijdenis is iets middeleeuws, volstrekt belachelijk en zinloos. Het laat alleen maar weer eens zien dat een vrouw in die cultuur niet meer is dan een voetveeg. Ik moest vroeger ieder jaar naar de schooldokter, die keek dan in mijn broekje naar mijn pielemuis, of alles wel goed groeide en goed functioneerde, niets mis mee toch?

cruler, (URL) - 15-02-’04 18:46
Molly

Ach, het is ook achterlijk om moeders van opgroeiende kinderen te laten solliciteren.

….en maar klagen over jeugdkriminaliteit, ouders die niet thuis zijn als de kinderen van school komen en noem maar op.

Bah!

Molly, (URL) - 16-02-’04 21:23
Kees

1. Sollicitatieplicht voor 57+: belachelijk. Ze krijgen toch geen werk want de werkgever vind iemand op die leeftijd toch te oud. Ze vinden je eigenlijk al te oud na je 40ste.
Iemand die ouder is dan 57 en wil werken OK, maar dan niet verplicht. Ik moet er overigens zelf niet aan denken om op m’n 60e of ouder nog te moeten werken. Het liefst stop ik ermee als ik 55 ben. Ik vind dat ik me dan wel genoeg dienstbaar heb gemaakt voor de maatschappij.
2. Tja… erg moeilijk. Wat de Palestijen doen praat ik niet goed, maar dat geldt evenzeer voor wat Israel doet. Of een muur helpt vraag ik me af.
3. Besnijdenis=verminking. Maakt niet uit of het voor vrouwen of mannen is. Afschaffen en verbieden dus.

Kees, (E-mail ) (URL) - 16-02-’04 21:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.