Prima

Ik vind het leuk om elke week naar het Lagerhuis te kijken.
Om vervolgens daar wat discussiepunten uit te pikken om daar over te loggen.
Het heeft wel iets van dissipline. (mooi woord zo)

We hoeven niet bang te zijn dat de Nederlandse cultuur wordt bedreigd

Helaas wordt Nederland volgeplempt met allerlei MC Donnalds en meer Amerikaanse fratsen.
De radio en tv staan bol van Amerikaanse produkten.
Al het nieuws wordt gedomineerd door Amerika.

Maar dat alles lijkt me niet iets om bang voor te zijn.
Men doet maar, ik doe niet mee.

Ik eet graag drop, frikandellen, heb een paar klompen, wat kippen en een fiets.
En in Winschoten zijn coffeeshops, bordelen, spotvereenigingen en drie molens.
Dat blijft zo!

Het recht op zelfmoord wordt te snel geaccepteerd

Recht? Ik dacht dat dat verboden was!
Met dit onderwerp kwets je snel mensen, gevaarlijk dus.

Ik denk dat mensen de natuurlijke drang tot overleven hebben.
En als je dat niet hebt ben je ziek.
En als je ziek bent moet je genezen, of er mee leren leven.
En als dat niet gaat is het een zaak van jezelf, als je er maar over praat.

Let wel, ik heb hier geen ervaring mee, ik denk er op dit moment zo over.

Je kunt je kinderen beter in de stad opvoeden dan op het platteland

Vreemde stelling.

Ik ben zelf opgegroeid in de stad.
Dus hier geen paasvuur, dorpsfeesten, karbitschieten, en hier heerst geen klikcultuur.
Ik geloof niet dat ik wat gemist heb.

Zo, nu u!
Rene Zaterdag 03 April 2004 at 10:03 pm | | Smurf

32 reacties

Marco

Over zelfmoord. Ik heb de nodige ervaring in de psychiatrie opgedaan en heb veel gezien en gehoord en van heel dichtbij meegemaakt. Niet iedereen is te helpen, dat komt door de patient zelf maar vaak ook door de slechte hulp die er geboden wordt. Dit komt ook door de vele bezuinigingen in de gezondheidszorg en de druk die op de patienten gelegt wordt vanuit de politiek en de maatschappij.

Marco, (URL) - 03-04-’04 20:59
B@rt

Wat is de Nederlandse cultuur dan ?
Recht op zelfmoord ? Ik ben in de stad opgegroeid en zou niet zonder kunnen ! Gebruik is ok.

B@rt, (URL) - 03-04-’04 22:26
Renesmurf

@Bart, volgens mij is Nederlandse cultuur onder andere: drop, frikandellen, klompen, kippen, fiets, coffeeshops, bordelen, spotverenigingen en molens.

Renesmurf, (URL) - 03-04-’04 22:41
peter

de nederlandse cultuur is mogen zeggen wat je wilt.Zelfmoord is bij wet verboden alleen door het gedoogbeleid denken sommige mensen daar tegenwoordig anders over “zie de ontwikkeling van de zelfmoordpil” .

peter, (URL) - 03-04-’04 23:00
Sis

“Ik denk dat mensen de natuurlijke drang tot overleven hebben.
En als je dat niet hebt ben je ziek.”

Beste Smurf, wil je even heel snel leren leven. Hiermee beledig je mensen met een weloverwogen doodswens. Niet iedereen wil namelijk leven. Ieder mens heeft ongevraagd te maken met geboren worden. Kinderen mogen zonder pardon op de wereld gezet worden. Als iemand weloverwogen eruit wil stappen dan is hij ziek ?????

Ga jij eens even heel snel te toestenbord wassen !!!

Sis, (URL) - 03-04-’04 23:15
Renesmurf

@Sis: ik citeer mezelf:“Met dit onderwerp kwets je snel mensen, gevaarlijk dus.” en :“Let wel, ik heb hier geen ervaring mee, ik denk er op dit moment zo over”
Mag dat?

Renesmurf, (URL) - 03-04-’04 23:16
Sis

Jawel, dat mag. Ik schoot alleen even uit mijn slof. Heb veel ervaring, misschien wel teveel. Is je toetsenbord al schoon?

Sis, (URL) - 03-04-’04 23:51
Renesmurf

@Sis: neuh.

Renesmurf, (URL) - 03-04-’04 23:57
Roelof

Die stelling van stad – platteland is eentje die zo de vuinisbelt op kan. De stelling is gemaakt vanuit een Randstedelijk perspectief. De stelling had moeten zijn: Je kunt beter in de Randstad blabedibla enz. Een nogal vooringenomen stelling waaruit het bekrompen denken van de tv-makers blijkt.

Roelof, (URL) - 04-04-’04 00:02
Kevin Nugter

Je kunt mij beter laten zoals wie ik ben. Een paar turken kan minder?

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 04-04-’04 01:11
peer

Een vierde stelling: Het Lagerhuis is een totaal nutteloos programma. Al dat geouwehoer dat nergens toe leidt.

peer, (E-mail ) (URL) - 04-04-’04 11:31
Mark

Geen slecht woord over MC Donalds :) ;)

Mark, (URL) - 04-04-’04 12:37
Frozen

Zelfmoord hangt ervanaf wat de reden ervoor is lijkt mij zo. In sommige gevallen heet het euthanesie en dan is het ineens wel ok. Trouwens stom om het te verbieden, wat wouden ze doen ?, dan als je zelfmoord gepleegd hebt je een gevangenis straf geven ?

Frozen, (URL) - 04-04-’04 12:55
nathalie

Er zijn stellingen waarover het zinloos is om te discussieren. Die over zelfmoord is er één van. Ik heb weggezapt! :-)

nathalie, (E-mail ) (URL) - 04-04-’04 13:15
Erwin

Vreemde stelling, dat een stelling die mensen kan kwetsen gevaarlijk is. Weg met die taboe’s.

Opgroeien op het platteland maakt wereldvreemden.

Erwin, (URL) - 04-04-’04 13:31
Renesmurf

@Erwin: De stelling kwetst niet, het onderwerp kan kwetsen!

Renesmurf, (URL) - 04-04-’04 13:52
B@rt

@Renesmuef. Het was ironisch bedoeld. Er gaat niets boven een lekkere fricadel ;-)

B@rt, (URL) - 04-04-’04 14:21
Sis

@Bart, speciaal!!!

Sis, (URL) - 04-04-’04 14:26
Nienke

1) Nee, niet meer dan door de eeuwen heen. Cultuur is niet statisch, maar dynamisch.
2) Nee, in Nederland hebben we nog steeds een moeilijke positie t.o.v. zelfdoding. Het zelfmoordpercentage is hier niet buitensporig hoog (itt Finland, Zweden en Noorwegen), dus denk ik niet dat het heel erg is.
3) Ongebruikelijke stelling. Ik denk dat dat alles te maken heeft met de algemene verharding van de samenleving, wat maakt dat kinderen ook verharden. Op het platteland is dat misschien minder dan in de stad. Maar ik kan dat niet controleren. Ik weet het dus niet..

Nienke, - 04-04-’04 17:13
DeKLEINeMAN

Elke stelling is een discussie waard!
Nederlandse cultuur wordt beinvloed
Recht op zelfmoord (je mag van mij zelf beslissen over je leven)
Stad/platteland (maakte niet heel veel uit, beide hebben voordelen en nadelen)

DeKLEINeMAN, (URL) - 04-04-’04 17:31
Evelyne

ieder heeft recht om te beslissen of het leven de moeite waard is..voor sommige mensen is het dat helaas niet meer..hoewel ze hun omgeving veel pijn ermee doen..moeten ze het nog altijd zelf weten..en om een treinmachinist geen levenslang trauma te geven..is er de zelfmoord pil..om op een waardige manier een end aan je leven te maken.En ik ben geboren in een veilig dorpje in Brabant..en ik ben er inderdaad van overtuigd dat een kind misschien wel gelukkiger opgroeit in een dorp..maar wel moet dat kind dan leren wat voor zooitje het is in de randstad,en de Nederlandse cultuur is al ernstig aangetast..

Evelyne, (E-mail ) (URL) - 05-04-’04 07:39
Jerry

Tegenwoordig bestaat er het recht op abortus, het recht om notabene het leven van een ander te ontnemen. Maar ons recht op zelfbeschikking is nog zo beperkt dat alleen in de uiterste vormen (euthenasie) er een recht op zelfmoord bestaat. Dit is volstrekt achterhaald! Een vooruitstrevend land als Nederland zou in moeten zien dat er ook mensen bestaan die de zin in het leven volledig kwijt zijn, en zou deze mensen moeten helpen i.p.v. dwarsbomen!

Jerry, (URL) - 05-04-’04 13:29
Kermit

Zelfmoord is misschien bij de wet verboden, maar als je het in één keer goed doet heb je de perfecte misdaad gepleegd. Ze kunnen je er nooit meer voor straffen.

Kermit, (URL) - 05-04-’04 15:31
Daniel

Ik ben opgevoed tussen stad en platteland, in een buitenwijk. Precies goed.

Daniel, (URL) - 05-04-’04 21:50
Irma

Amerikaanse producten of gewoonten komen zover ‘binnen’als je zelf toelaat. We hebben nou eenmaal onze eigen cultuur hier en soms neemt een land bepaalde dingen over. Maar de inborst van de eigen landsaard is echt niet zomaar verdwenen door een aantal McDonald restaurants of de Amerikaanse snelle happen die je tegenwoordig bij benzinestations kunt kopen. Ik ben daar ook niet zo bang voor.

Zelfmoord is een stuk zelfbeschikkingsrecht. En ‘ziek’zijn als je die wens hebt is een groot woord. Je bent hooguit van je pad geraakt of ziet geen uitweg meer. De hulpverlening schiet daarin danig tekort meestal en wordt ook steeds minder gezien de bezuinigingen op dat vlak. Je moet het allemaal zelf maar uitzoeken. De suïcidale medemens is vaak heel gevoelig voor allerlei zaken en voelt zich alleen gelaten in een maatschappij van onrechtvaardigheid. Het kan dan soms een kleine stap zijn naar zo’n daad. En die daad strafbaar stellen is inderdaad een belachelijk verschijnsel. Wie stel je daarna immers strafbaar?

Er is geen ‘beter’ voor mij waar kinderen opgroeien. Hier vind je wat en daar laat je wat. Stadskinderen missen veel te veel natuur en zoeken daar dan ook hun rust wanneer ze vakantie hebben en vice versa. Je zou beiden meegemaakt moeten hebben om te kunnen oordelen waar je liever wilt zijn. Een stelling die heel veel nuances oproept.

Irma, (URL) - 06-04-’04 01:00
Irene

Een late reactie, maar het is om wat recht te zetten: zelfmoord is niet bij de wet verboden. Hulp bij zelfmoord in principe wel, tenzij je aan allerlei waarborgen hebt voldaan, zoals artsen, die moeten in zo’n geval uitgebreid verslag uitbrengen en er nog een andere arts bijhalen. Zoals verschillende mensen hebben opgemerkt, valt een zelfmoordenaar natuurlijk ook niet te straffen. Bovendien zijn zulke mensen al zielig genoeg. Stel dat het mislukt. Dan wordt ook niemand er beter van om ze in de bak te stoppen.
Dé Nederlandse cultuur bestaat toch niet? De een gaat naar McD en de ander kookt vegetarisch en weer een volgende naar de snackbar. Zolang Nederland vol zit met eigenwijze figuren die klompen hebben en een fiets en af en toe een frikandel eten, kan ik me geen zorgen maken over Nederland. Ijzersterk land.
En nu ik toch bezig ben, ik sluit me helemaal aan bij Irma, wat stad en platteland betreft.

Irene, (URL) - 06-04-’04 09:26
Deviant

Zelfmoord? Ik zal het altijd iedereen uit het hoofd proberen te praten, niet omdat het fout zou zijn, maar omdat ik redelijk overtuigd ben van de onzinnigheid van een dergelijke zelfvernietiging. Karmakanon nummer één, brengt je regelrecht terug naar een soortgelijke situatie, tot je wel leert te leven. Just a thought…..

Deviant, (E-mail ) (URL) - 10-04-’04 06:39
jeroen

vraag? is zelfmoord bij de wet verboden?

jeroen, (E-mail ) - 29-12-’04 09:13
Renesmurf

Geen idee

Renesmurf, (URL) - 29-12-’04 12:09
Sven

Is de dood niet prachtig als je Nienke terugziet , Nienke ik mis je.

Sven, - 24-07-’05 00:49
Peter

Good site. Congratulations.

Peter, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 07:21
Mary

good site!

Mary, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 12:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.