Evergreen

Dat de VPRO enkel prachtprogramma`s maakt is reeds bekend.
Maar ook bij andere omroepen zitten pareltjes.
Neem nu bijvoorbeeld de AVRO met hun Arbeidsvitaminen.

Na de tweede wereldoorlog bedacht iemand bij de AVRO een radioprogramma ter ondersteuning van de wederopbouw.
Een verzoekplaten programma met bijna non-stop muziek, muziek en nog eens muziek.
Dat werd al snel het best beluisterde programma van Nederland.

De Arbeidsvitaminen bestaan al langer dan radio 3.
Vanmorgen was de zoveelste afscheidsuitzending van Rob Stenders, en daarna kwam gewoon de Arbeidsvitaminen.
Net als toen na de laatste uitzending van Edwin Evers, en na afloop van de laatste Breakfast club.

De Arbeidsvitaminen zijn vaak nagedaan door vele anderen.
Bij de Arbeidvbitaminen is de muziek belangrijker dan de presentator.
Radio 3, en ook de Arbeidsvitaminen hebben al veel DJ`s versleten.
En de Arbeidsvitaminen waren er al lang voor mijn geboorte, en zullen doorgaanb tot ver na mijn dood.

Kortom, ik luister (bijna) dagelijks naar Neerlands Cultuurgoed.

klik

Rene Vrijdag 14 Mei 2004 at 4:49 pm | | Smurf

25 reacties

Mark

Ik ken het programma niet eens :0

Mark, (URL) - 14-05-’04 17:17
BvdV

Er gaat niets boven arbeidsvitaminen !

BvdV, (URL) - 14-05-’04 18:10
Frozen

Tegenwoordig luister ik eigenlijk nooit naar de radio meer. Maar toen ik dat nog deed luisterde ik ook altijd wel naar arbeidsvitaminen, echt een heerlijk programma vond ik dat.

Frozen, (URL) - 14-05-’04 18:18
peer

Muziek belangrijker dan de dj? Dat maak je niet vaak meer mee.

peer, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 18:54
willem

ik luister eigenlijk weinig op de radio

en zou jij ons ook willen linken op de links bij jou

willem, (URL) - 14-05-’04 19:09
Brillie

JE schreef: Dat de VPRO enkel prachtprogramma`s maakt is reeds bekend.

Nu ik kan mij programma’s herinneren op de fam avond van het jaar: oud en nieuw, dat er iemand in een fietstas zat te kotsen. Ik kan nu niet zeggen dat deze bijdage daar bij behoord. Ook de VPRO maakt rommel, dat niet het uitzenden waard is.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 20:08
Renesmurf

@Brillie: Yep, dat liet Wim T Schippers doen! Goed he? ;-)

Renesmurf, (URL) - 14-05-’04 20:16
TheSlayer

Ik lust ook graag een arbeidsvitamintje.

TheSlayer, (URL) - 14-05-’04 20:23
|The boss in tha house

We moesten maar vaker gaan luisteren naar de VPRO.

|The boss in tha house , (URL) - 14-05-’04 20:23
Kees

Veel naar arbeidsvitaminen geluisterd. Nu zit dat er niet meer in… radio op het werk is verboden. ‘t Is een schande. :’-(

Kees, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 20:44
kurai

Gerard is mijn favoriet, al is het alleen maar omdat hij ook fan is van de petshopboys en speciaal om mij te pesten een intro opstart om vervolgens een ander nummer te gaan draaien.. luister altijd naar de arbeidsvitaminen, begin om negen uur, precies op tijd.. zou eigenlijk ook om twaalf moeten stoppen ;p

kurai, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 22:08
Deviant

Ik luister niet zo heel veel radio meer, maar de arbeidsvitaminen was wel één van de betere vind ik ook. En verder natuurlijk Frits Spits, die ons nu dagelijks het gratis krantje in de trein bezorgt.

Deviant, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 22:38
Aad

Ik luister ook elke dag Arbeidsvitaminen op het werk. Maar ik hoor het toch anders dan jij. Ik hoor namelijk Gerard Ekdom en dan nog is Gerard Ekdom en af en toe een plaatje. En ik vind Ekdom een huppelkut van de eerste orde. Vroeger hoorde je drie platen en dan de presentator die vertelde welke platen er gedraaid waren en dan weer drie platen. Dat is pas radio!

Aad, (URL) - 14-05-’04 22:50
Roelof

Of het programma nu arbeidsvitaminen heet of gouden uren of goud van oud, het is een pot nat. Te weinig platen en te veel zgn. leuke dingen.

Roelof, (URL) - 14-05-’04 23:09
Gert-Jan

ik ken alleen de naam van het programma… de rest niet

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 14-05-’04 23:17
Debbie.B

Tja arbeidsvitaminen……..behoort eigenlijk in de geschiedenisboeken van Nederland beschreven te worden

Debbie.B, (E-mail ) (URL) - 15-05-’04 09:19
peter

De breakfastclub dat was een pracht van een programma , vooral de stem van Jeanne Kooimans tering wat heeft die meid een geile stem .., een heel ander goed programma was het Weeshuis van de Hits jammer genoeg was dat er alleen maar op zondag ..

peter , (URL) - 15-05-’04 10:20
eisema

ik doe mee, maar ik moet zeggen dat ik ook graag naar het ochtendprogramma van Omroep Brabant luister

eisema, (URL) - 15-05-’04 10:49
Tink

Ik luister zelden naar de radio tegenwoordig. Ik vind het geweldig dat sommige mensen nog zo radio-minded zijn. Ik heb er geen geduld meer voor helaas.

Tink, (URL) - 15-05-’04 13:54
Irma S.

En dat programma houdt ook nog lang niet op ;)

Irma S., (URL) - 15-05-’04 14:15
Suusje

Arbeidsvitaminen is de reden dat ik zo into music ben heden ten dage, daar hoorde ik als kind tenminste de muziek die mijn ouders wel leuk vonden maar niet in huis haalden, daar komt ook mijn liefde voor Paul McCartney vandaan en zijn Wings ;)

Suusje, (URL) - 16-05-’04 14:21
Nassi

I love Arbeidsvitaminen! Die DJ is een DJ Pur Sang, mooie stem en zo te horen een enorme muziekliefhebber. Dat kun je tegenwoordig niet vaak meer zeggen. Van mij mag Arbeidsvitaminen de hele dag.

Nassi, - 04-06-’04 13:31
Evert Pultrum

Ik wil via deze weg het volgende kwijt: 3FM was in de jaren 80 en 90 mijn station! Ik luisterde graag naar de KRO op de zondag. Wie herinderd zich niet het programma Goudkoorts. Elke zondag tot 1991 was dit programma te horen met speurtochten door muziek en plaatsen. Ik heb de laatste uitzending opgenomen. Ook Het Weeshuis van de Hits vond ik bijzonder mooi. Helaas kon ik de laatste uitzending van Het Weeshuis van de Hits door plotselinge familieomstandigheden niet geheel opnemen. Via deze weg wil ik jullie vragen die laatste opname / uitzending mij toe te sturen. Ik ben er nog steeds kapot van dat ik die laatste uitzending niet heb opgenomen.
Het lukt mij ook alleen niet Radio 2 (waar Peter van Bruggen nu te horen is met het programma Goudmijn) of Radio 3FM te bereiken om oude opnamen te achterhalen. Wie heeft een oplossing? Men kan veel klagen over de publieke omroepen, maar geef ze eens ongelijk: Radio 2 en Radio 3FM zijn nooit bereikbaar en heb je na vele pogingen eindelijk iemand te pakken, blijkt het een dom blondje te zijn die je niet door wil verbinden met de presentator!
Ik heb meerdere keren geprobeerd Peter van Bruggen aan de telefoon te krijgen, maar die heeft het zogenaamd te druk met zijn uitzending voor Goudmijn. Tot zover mijn gal over de onbereikbaarheid van de publieke omroepen!
Kunnen we niet een soort clubje oprichten waar we om de zoveel tijd bij elkaar komem en waar we oude radio herinderingen of fragmenten kunnen ophalen?
Mijn adres trouwens voor het opsturen van oude opnamen op een cassettebandje van Het Weeshuis van de Hits is:
Evert Pultrum
Dorpsstraat 45
8432PM Haule
Of bel mij voor tips: 0 51 6 – 5 77 2 11
B.g.g.: 0 6 – 2 5 2 4 7 6 3 6
E-Mailen kan ook naar: goodtimelife@hotmail.com

Evert Pultrum, (E-mail ) - 05-09-’05 23:29
Renesmurf
Ik denk dat je Peter van Bruggen beter kan mailen dan bellen, probeer dat eens.
Renesmurf, (URL) - 05-09-’05 23:34
Peter

greetings !

Peter, (E-mail ) (URL) - 14-06-’06 08:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.